Widok
Ja też słyszałam że powyżej 5 miesiąca to już patologia a mówili to ludzie którzy nie posiadają dzieci bądź kobiety które nigdy nie karmiły piersią (a te najwięcej szczekały ) ......czyli gówno wiedzą na ten temat ,tyle co z opowieści.Mój synek dostawał jeszcze cycka w wieku 2 lat i w te największe upały i w trakcie choroby uratowało mnie to bo nic nie chciał jeść ani pić ,cyckiem się chociaż najadł i napił trochę ,teraz tylko czasami w nocy ale bardzo rzadko,to do kiedy się karmi to indywidualna sprawa każdej matki a nie lekarza czy "doradców",jeżeli masz pokarm to karm,ale przyzwyczajaj do butelki bo ja chciałam zacząć synka karmić MM w 3 miesiącu i było za późno nie tknął butli ani MM do tej pory,nauczyłam się na własnym błędzie i córci po trochu zaczęłam dawać w pierwszym miesiącu butlę .Słuchaj własnego sumienia a nie lekarzy i pseudo fachowców.
Miśkę karmiłam 13 miesięcy, odstawiłam z dnia na dzień bo dowiedziałam się o drugiej ciąży i gin zasugerował, ze byłoby lepiej dla mnie zebym skończyła z cycem
teraz chce Mrysia karmić też tak samo do roczku, moze nieco dłużej
karmienie cyckiem nie przeskzodziło mi w powrocie do pracy, ustawiłam sobie po prostu odpowiednio godziny karmień, rano przed pracą, po pracy i wieczorkiem, stopniowo ograniczając ilość i zostając tylko przy wiecxzornym karmieniu
teraz chce Mrysia karmić też tak samo do roczku, moze nieco dłużej
karmienie cyckiem nie przeskzodziło mi w powrocie do pracy, ustawiłam sobie po prostu odpowiednio godziny karmień, rano przed pracą, po pracy i wieczorkiem, stopniowo ograniczając ilość i zostając tylko przy wiecxzornym karmieniu
Ja karmiłam równo 13 m-cy i uważam że to ok :) Odstawiłam sama, bo wyjechaliśmy z mężem do Turcji i nie chciałam śmigać po plaży w bikini z cyckami pełnymi wyciekającego mleka;D Poza tym lubiliśmy sobie wieczorkiem podrinkować w knajpie, a mleka ściągać laktatorem mi się tam nie chciało, bo były inne fajniejsze atrakcje;D Ale ogólnie chciałam karmić do roku :)
Karmic dlugo patologia, nie karmic tyz patologia :D
no zdecydujcie sie :)
mysle, ze jak jest pokarm i checi to fajnie karmic 6 miesiecy, potem to wlasnie juz uzaleznione od trybu zycia i tego jak dziecko reaguje na piers. Wchodza nowe posilki, a piers moze byc w nocy i rano np :)
Ja karmilam 7 mies, potem wrocilam do pracy i Mloda odmowila wspolpracy zcyckiem i przeszlam na patologiczne mm...
Gdybym nie wracala do pracy to osobiscie karmilabym do roku maksymalnie :)
Widok dziecka popijajacego kanapke mlekiem z cycka nie jest dla mnie najatrakcyjniejszy, ale to dla mnie :)
no zdecydujcie sie :)
mysle, ze jak jest pokarm i checi to fajnie karmic 6 miesiecy, potem to wlasnie juz uzaleznione od trybu zycia i tego jak dziecko reaguje na piers. Wchodza nowe posilki, a piers moze byc w nocy i rano np :)
Ja karmilam 7 mies, potem wrocilam do pracy i Mloda odmowila wspolpracy zcyckiem i przeszlam na patologiczne mm...
Gdybym nie wracala do pracy to osobiscie karmilabym do roku maksymalnie :)
Widok dziecka popijajacego kanapke mlekiem z cycka nie jest dla mnie najatrakcyjniejszy, ale to dla mnie :)