Widok

do mam, których dzieci miały kolki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, w jaki sposób przestałyście podawać swoim pociechom kropelki na kolki- zmniejszając dawkę czy też inaczej? I skąd wiedziałyście, że to już? Mój synek skończył 4 miesiące i nadal ma duże problemy z gazami. Daje radę, ale po długich walkach, zwłaszcza w nocy. Podaję mu Sab Simplex. Kiedy skończył 3 miesiące zaczęłam stopniowo zmniejszać mu dawkę Sab Simplexu, ale po kilku dniach z powrotem wróciłam do 15 kropelek, bo było coraz gorzej. Teraz chciałabym ponownie spróbować odstawić krople, ale się boję, że pogorszę sytuację. Poradźcie, co robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nic nie rób . obserwuj - niektóre dzieci mają dlużej kolki nawet do pól roku wiec napewno zobaczysz jak mu przejdzie - skoro inaczej się nie da narazie to podawaj po co maluch ma się męczyć .
Ja odstawiłam z dnia na dzien wszelkie kolkowe specyfiki , w sumie i tak mało pomagały .
Wiola1- napisz proszę w jakich dawkach i jak często podajesz sab simplex? U nas mam nadziej, że to podziała na bardzo męczące bąki. Od wczoraj wieczorem podajemy i póki co wielkiej różnicy nie ma :(.
Miśkaaa, podaję 15 kropelek przed każdym jedzeniem. Początkowo też nie było efektu, na poprawę musiałam poczekać kilka dni. Inne krople niestety nie pomagały, dopiero Sab Simplex.
Ja podawałam moim przez 4 miesiące do każdego posiłku po 12 kropli, a i tak miewały kolki takie, że w środku nocy rozgrzewałam im brzuszek butelką z bardzo ciepłą wodą.Odstawiałam stopniowo zmniejszając dawkę i obserwując. Dziś mają 6 miesięcy i delikatnie muszę wszystko co nowe im wprowadzać ale to już temat ich wcześniactwa.
Alex i Max 01.07.2010
dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała to mam do sprzedania całą nową butelkę sab simplex + 3/4 rozpoczętej gratis dodam.
Alex i Max 01.07.2010
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziękuje!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas to samo :( jakiekolwiek odstawienie kropel to za 2 dni mega kolka!!!! ja podaje 15 kropel, chce odczekac jeszcze tydzien i zmniejszac dawke po raz kolejny - moze tym raze sie uda
image
image
ja miskom powoli zmniejszałam dawke ale dop ok 5-6 m-ca ja Starszej dawałam też sab simplex a przy Misku odkryłam zamiennik Bobotik do kupienia w polsce za ok 18 zł- taki sam skład polecam
A próbowałyście na gazy bobotic?
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Ja próbowałam, wiadomo z powodów finansowych ale niestety u nas się nie sprawdziły, szybciutko musiałam załatwiać na nowo dostawę sabsimplexu.
Alex i Max 01.07.2010
Ja podawalam do 2,5 miesiaca synkowi Esputicon 1xdziennie ale jego sie podaje 1-2 kropelki wiec trudno mi by bylo zmniejszyc dawke;) Oczywiscie pomagal i wlasnie jak synek mial okolo 2,5miesiaca postanowilam sprawdzic co sie stanie jak odstwie lekarstwo. Pierwszego dnia bylo super i juz sie cieszylam, ze kolki przeszly. Niestety po 2 dniach powrocily z podwojna sila!!! Nie spalam prawie cala noc, bo akurat skonczylo mi sie opakowanie i nie mialam mu co podac. Moja mama zasugerowala, zeby podac mu troszeczke herbatki koperkowej -doslownie 2-3 lyzeczki, zeby malego nie uzaleznic od lekarstwa i pomoglo. Teraz Artur ma skonczone 3 miesiace i po odstawieniu Esputiconu, moze przez 4-5 dni podawalam mu tą herbatke i jak przestalam to maly juz nie mial tak mocnych kolek. Nie wiem ile w tym prawdy i kompletnie nie znam sie na tym ale moze faktycznie te lekarstwa lubia troche rozleniwiac organizm i na poczatku po odstawieniu jest gorzej ale w naszym przypadku nie wrocilam juz do podawania tego lekarstwa i jak na razie jest dobrze:) Przetrwalismy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja próbowałam Esputicon, Espumisan, Infacol i nic. Dopiero przy Sab Simplexie była poprawa, aczkolwiek szału nie ma. O Boboticu przyznam szczerze, że nie słyszałam
ja podawałam DELICOL,,,,, do ukończenia 3 miesiąca potem przez tydzień zaczęłam zmniejszać dawkę z 8 kropli na 6 a po tygodniu całkiem odstawiłam...DELICOL pomógł w zasadzie od ręki.. drogi ale skuteczny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry