Widok
no wlasnie... oni sami nie poruszaja tego tematu... hmm.. my bedziemy u nich spisywac protokol, wiec moze wtedy sie odwazymy :) co do organisty to jeszcze nie zdecydowalismy... mamy slub na poczatku lipca i jak na razie jeszcze nie doszlismy do sprawy organisty ;) wiele innych spraw jest do zalatwienia.
Jeziorko
Jeziorko
ooo o strojeniu nic nie slyszalam (o "dzialce" dla organisty tak ;) - nam ojciec mowil, ze sprawe kwiatow omawia sie z braciszkiem, a ze mamy slub na 19 (na 18 jest normalna Msza) to albo ustroimy wczesniej albo ni ma.. i ze nie mozna stroic lawek - czego i tak nie chcemy ;) Ale to byla rozmowa z typu "ostrych" kolejna byla juz mila.. moze wiec nie bedzie zle :)
Moze oni robia naturalny odsiew? :D
Jeziorko
Moze oni robia naturalny odsiew? :D
Jeziorko
Dziewczyny i Chlopaki!
Zawsze mona poprosic swojego ulubionego Ojca lub znajomego ksiedza o udzielenie slubu! Jesli jest on z innego Kosciola przeor w Mikolaju musi mu wypisac delegacje i to wszystko. No i Wasz ksiadz/Ojciec musi sie zgodzic na udzielenie Wam slubu.
A jak z tego samego Kosciola to nie trzeba zadnych delegacji.
Pozdrawiam,
3 tygodniowa mezatka :)
Zawsze mona poprosic swojego ulubionego Ojca lub znajomego ksiedza o udzielenie slubu! Jesli jest on z innego Kosciola przeor w Mikolaju musi mu wypisac delegacje i to wszystko. No i Wasz ksiadz/Ojciec musi sie zgodzic na udzielenie Wam slubu.
A jak z tego samego Kosciola to nie trzeba zadnych delegacji.
Pozdrawiam,
3 tygodniowa mezatka :)
Byliśmy dzisiaj. Zostawiliśmy papierki -licencje itd. Ojciec kazał przyjsć dwa tygodnie przed ślubem żeby omówić mszę. Spytał nas przy którym ołtarzu wolimy w głebi czy w środkowym. Ojciec mówił też że strojenie jest standardowo, w okresie ślubnym tak jak ktoś już wspominał na forum. Co do organisty powiedział, że bierze 100 i dał wizytówkę fabiana, mówiąc ,że jest dobry. Ja słyszałam, ze florian lepszy ale jego wizytówki nie miał. Nie wiem sama, jak z tym organistą, ktoś coś moze powiedzieć o tym fabianie{chyba dobrze zapamietałam imię) Będziemy mieli skrzypaczkę, więc może nie bedzie tak źle. Opłaty też nie chciał teraz tylko przed śubem.