Widok

do wszystkich przyszłych mam!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, polecam przeczytać mój wpis z dnia 31.12.2007, który umieściłam w wątku o temacie "do kinia85"!

Wy jeszcze macie szansę zrobić badania, aby uniknąć stresów i nerwów po porodzie. Ja nie dosyć, że przez niefrasobliwość lekarza leżałam z córcią 8 dni w szpitalu, to jeszcze musiałam patrzeć jak malutka cierpi, bo miała podłączony w główkę welflon do podawania antybiotyków. Decyzja należy do Was :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy to jest wykrywane w zwykłym wymazie z szyjki, bo to mam robione regularnie, czy też trzeba jakieś inne zrobić badanie?

właśnie o takim badaniu słyszałam, czyli wymazie bakteriologicznym z szyjki macicy. Aby się upewnić, zapytaj swojego lekarza, czy wyniki z badań, które Ci zleca wykluczają nosicielstwo paciorkowca z grupy B, czyli streptococcus agalactiae.
Właśnie się dowiedziałam, że właściwym badaniem na wykrycie paciorkowca jest posiew (badanie bakteriologiczne) z szyjki macicy. Myślę, że warto o szczegółach porozmawiać z lekarzem prowadzącym ciążę, będziesz miała szerszy obraz poruszanego zagadnienia :).
up

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry