Widok

do zorientowanych mam - zawiła sprawa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie!
Mam taka sprawe-w kwietniu zeszlego roku urodzilam dziecko. Po porodzie wiadomo-poszlam na macierzynski, obecnie jestem na zwolnieniu (depresja poporodowa) ktore bez komisji moge ciagnac max do marca. Jednak chcialabym przed nia stanac bo nie czuje sie na silach zeby wracac do pracy. Ale dajmy na to ze pociagne zwolnienie do lipca, pozniej zalegly wypoczynkowy i...zajde w tym czasie w ciaze (czyli przed koncem urlopu wypoczynkowego przynioslabym zwolnienie od gin). Czy zaklad pracy wyplacalby mi dalej wynagrodzenie przez cala kolejna ciaze i macierzynski gdyby byl taki przebieg zdarzen czy niezbyt?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odp
Mama
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 37
Zadzwoń do ZUS i podaj się za pracownicę kadr, opisz swój przypadek i zapytaj co masz robić.
Najpewniejsze źródło i nic nie ryzykujesz:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
sorry musze to napisac bo nie moge wytrzymac depresja poporodowa i kolejne dziecko no to niezle kombinujesz az tak bezczelna byc to jest dopiero cyrk na kolkach...bez przesady idz na wychowaczy czy wracaj do roboty i kombinuj wtedy zwolnienie a nie cos takiego...ehh
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 6
o.f**k!
Tyle powiem:)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak, będą Ci płacić
ja zaszłam w kolejną ciążę będąc na końcówce macierzyńskiego, pod koniec urlopu zaniosłam zaświadczenie o kolejnej ciąży i L4
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
jak dla mnie to za dużo tu kombinowania ale to nie moja sprawa........

zadzwoń do Zusu to będziesz miała najpewniejszą odpowiedź.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do szkoda slow-nie pytam o Twoje zdanie tylko o zwolnienie. Nie masz nic w tej kwesti madrego do powiedzenia to zamilcz.
Skoro skonczylyby mi sie zwolnienia na depresje to chyba jednoznaczne z tym ze jestem w miare zdrowa. Pytam czysto hipotetycznie a Twoje zdanie w tej kwestii i to czy Ci sie to podoba czy nie malo mnie interesuje.
Mama
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16
Salambo-dzieki!
Mama
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
tak sobie pomyslalam jak sie ma depresje poporodowa to ostatnie o czym sie mysli to nastepne dziecko. a jezeli zeczywiscie ja mialas to dobry znak ze z niej wychodzisz
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1
depresja poporodowa... buehehehehe ;D Dobre sobie :) Mam nadzieję, że nie uda Ci się tym razem ten przekręt i nie dostaniesz żadnej kasy :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie mysle o nastepnym dziecku tylko pytam co by bylo gdyby... Na razie z jednym mam wystarczajacy kosmos.
Mama
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14
Skoro nie interesuje Cię zdanie innych osób na forum, to po jaki kij piszesz,że masz depresję pop i pakujesz się w 2 dziecko?
Oczekiwałaś,że dostaniesz wsparcie i oklaski w swojej decyzji?!
No proszę Cie!

To brzmi jak skok ze skały na główkę;)Nie dziw się.

Dobrze,że wyszłaś z tego, powodzenia.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
Radze nauczyc sie czytac ze zrozumieniem-nie pytalam o depresje i o rady na nia ani o to czy podoba sie komus to ze za rok planujemy miec drugie dziecko tylko o kwestie zwiazane z praca-widzisz roznice czy przwtlumaczyc!?
Mama
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19
Widzę, widze , spoko, nie nerwujsja;)

Ale wiesz-słowo deprecha, a suwaczek pokazuje 9 m dziecko-= tego też nie trzeba chyba tłumaczyć;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
a po drugim dziecku tez zwolnienie na depresję poporodową? I może tak do emerytury? Dobra jesteś.
Jak sie ma depresję poporodową to sie dziecka nie planuje, nawet za rok.
Niezły z Ciebie ewenement medyczny
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
:)

Nobody is perfect, każdy orze jak może;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale spoko, kasę bedziesz dostawała, także depresja finansowa Ci nie grozi ;)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta ogarnij sie dziewczyno piszez ze chcesz przedluzyc sobie zwolnienie na depresje poporodowa czyli wg Ciebie nadal ja masz a planujesz kolejne dziecko no sorry ale wychodzi na to ze albo juz z niej dawno wyszlas albo padlo Ci na glowe i niezle kombinujesz..choc jestem za zwolnieniami lekarskimi w czasie ciazy zebys obie wypoczac to za takimi przekretami juz absolutnie nie bo mozna zalatwic to w bardziej uczciwy sposob i co urodzisz kolejen malenstwo i znowu pojdziesz na l4 na depresje ehh mozna inaczej to zalatwic.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
Juz skoncz-wiem co chcialam wiedziec. Pytam o zwolnienie a Ty i reszta poczciwych i pomocnych mam jedziecie po mnie jakbym popelniala jakas zbrodnie ze chce miec za jakis czas nastepne dziecko.

Paranoja
Mama
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21
a potem pojawiają się wątki na forum, czemu to kobieta nie może znaleźć pracy...
jak są takie kombinatorki, to się nie dziwię, że pracodawcy nie chcą kobiet zatrudniać...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry