Widok
Mi na wypadanie wlosow pomogly naturalne kosmetyki. Wyrzucilam wszystkie drogeryjne szampony i odzywki. Kupilam taki specjalny olejek https://www.sekretpiekna.sklep.pl/pl/p/Olejek-przeciw-WYPADANIU-WLOSOW-6-olejow-100-ml/455 i bardzo mi pomogl. Teraz mam wlosy nawet gestsze jak przed zmianami w pielegnacji. Warto sprobowac. Cena na pewno jest nizsza niz jakis zabiegow, a efekty moga Cie zaskoczyc tak samo jak zaskoczyly mnie :)
Jeżeli szukasz odpowiedniego dermatologa od skóry głowy najpierw pownnaś się dowiedzieć conieco o zabiegach jakie przeprowadzają i o ich efektach. Na znanym lekarzu polecają klinikę http://bodycareclinic.pl/ w której dobrze przeprowadzają zabiegi na włosach i skórze głowy. Na ich stronie poczytałam trochę o różnych rodzajach zabiegów i na prawdę jestem pod wrażeniem efektów i sposobów osiągania tych efektów.
Bardzo polecam dr Piotra Szlązaka Nie wiem gdzie teraz przyjmuje bo byłam u niego siedem lat temu. Miałam wtedy problem z wypadaniem włosów i skórą twarzy. W jego wiedzę oczywiście nie wątpię. Ale ma także dużą intuicję. Co już takie oczywiste nie jest-vide:wieloletnie bezsensowne i rozczarowujące wycieczki po dermatologach. A wystarczy znać jedno nazwisko do dobrego lekarza.
Zrób sobie analize pierwiastkową włosa. Wynik tego badania dużo powie o stanie minerałów w Twoim organizmie. Jak masz poważne niedobory jakichś pierwiastków to dobry dermatolog może tylko zamaskować problem, który będzie rósł w siłę.
Na nfz na pewno nie wyoknasz. Nigdzie nie ma tych zabiegów na fundusz i nie sądze aby kiedykolwiek były bo jednak są to rzeczy czysto kosmetyczne. Poza tym nie mają ich w każdym gabinecie trychologcznym ale jedynie w klinikach ( jak we wspomnianej clinica dermatologica). Gdzie przyjmują lekarze ( chodziłam tam do pani doktor Małek). Uważaj na niektóre gabinety, które mają w końcówce medica... jak hair medica czy inne. Przyjmują tam nie lekarze, ale jacyć fryzjerzy po kursach. Zresztą anwen na swoim blogu jakiś czas temu pisała aby uwazac na takich trychologów samozwańców. Co do osocza ja nie miałam ale słyszałam,ze fajne. Sama chodziłam na dermapen i jestem zadowolona z efektu.
Jest to coś podobnego do mezoterapii czy osocza, takim specjalnym urządzeniem nakłuwa się skórę głowy oraz wprowadza się tam lek i tym samym pobudza się cebulki. Trochę bałam sie bólu ale nie bolało :P Zapomniałam jeszcze wspomnieć o biopshi, też miałam wcześniej i nic nie bolało. Malutkie nakłucie. Tutaj jest artykuł: http://www.anwen.pl/2016/10/trycholog-naciagacz-ostrzezenie.html . Oczywiscie polecam wizytę u trychologa ale tak jak pisałam dobrze sobie sprawdź miejsce, do którego się wybierzesz.
nie wiem czy na nfz trafisz na dobrego dermatologa, ja miałem przejścia nieciekawe. Zbywanie i czekanie bóg wie ile na wizytę. Teraz chodze do dermatologa w Enelmedzie (co prawda nie z wypadaniem włosów, ale z problemami skórnymi) i bardzo mi pomaga, jestem mega zadowlony, więc jeśli szukasz naprawdę specjalistów, to zorientuj się jak to wygląda w enelu, ja tam mam abonament z pracy.