Widok

dobry dermatolog- wypadanie włosów

dziewczyny, czy możecie mi polecić dobrego dermatologa? chodzi mi dokładnie o wypadanie włosów, nie mogę sobie z tym poradzić, a żaden lekarz jak dotąd nie potrafił mi pomóc:( Dodam, że obojętne mi czy będzie to prywatnie czy na NFZ, chodzi o to, żeby był DOBRY :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę o namiary na dermatologa - trichologa? Czy tylko ten na Skłodowskiej jest w Trójmieście?
Mi na wypadanie wlosow pomogly naturalne kosmetyki. Wyrzucilam wszystkie drogeryjne szampony i odzywki. Kupilam taki specjalny olejek https://www.sekretpiekna.sklep.pl/pl/p/Olejek-przeciw-WYPADANIU-WLOSOW-6-olejow-100-ml/455 i bardzo mi pomogl. Teraz mam wlosy nawet gestsze jak przed zmianami w pielegnacji. Warto sprobowac. Cena na pewno jest nizsza niz jakis zabiegow, a efekty moga Cie zaskoczyc tak samo jak zaskoczyly mnie :)
Miałam kurację ziołowa z Biochemia Urody, piłam krzem organiczny względnie pomagało w czasie kuracji , po skończeniu problem się nadal utrzymuje

Jeżeli szukasz odpowiedniego dermatologa od skóry głowy najpierw pownnaś się dowiedzieć conieco o zabiegach jakie przeprowadzają i o ich efektach. Na znanym lekarzu polecają klinikę http://bodycareclinic.pl/ w której dobrze przeprowadzają zabiegi na włosach i skórze głowy. Na ich stronie poczytałam trochę o różnych rodzajach zabiegów i na prawdę jestem pod wrażeniem efektów i sposobów osiągania tych efektów.

ja chodziłam do Dermedica na Zwycięstwa w Gdańsku. Lecza skutecznie, trochę unikają zabiegów ale efekty i tak są i to szybko. Nie zrzynają przynajmniej na mezoterapii. W Dermedica teraz maja chyba już kilku specjalistów od włosów. Ja leczyłam się u Dr Szlązaka. Polecam dokładny jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie no kilu przyjmuje.Chociaż akurat w tej klinice jest wielu dermatologów, którzy się tym zajmuja.
Ja akurat chodzilam do dr KOmorowskiej

I jak? Zadowolona?

Tak.pani doktor jest młoda ale bardzo konkretna, widać generalnie że zna się natym co robi. Chociaż ja akurat nie chodzilam tam z wypadaniem wlosow ale z lupiezem, z ktorego mnie na szczescie wyleczyli tak wiec wiele sie w temacie wypowiadac nie bede
Bardzo polecam dr Piotra Szlązaka Nie wiem gdzie teraz przyjmuje bo byłam u niego siedem lat temu. Miałam wtedy problem z wypadaniem włosów i skórą twarzy. W jego wiedzę oczywiście nie wątpię. Ale ma także dużą intuicję. Co już takie oczywiste nie jest-vide:wieloletnie bezsensowne i rozczarowujące wycieczki po dermatologach. A wystarczy znać jedno nazwisko do dobrego lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podam Wam jeszcze jedno nazwisko warte zapamiętania; dr Jadwiga Filipiuk, ul. Kazimierza Wielkiego Sopot. Niebywała empatia i zaangażowanie w problem pacjenta. Lekarz o ogromnej wiedzy pogłębionej wieloletnią praktyką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zrób sobie analize pierwiastkową włosa. Wynik tego badania dużo powie o stanie minerałów w Twoim organizmie. Jak masz poważne niedobory jakichś pierwiastków to dobry dermatolog może tylko zamaskować problem, który będzie rósł w siłę.

Proszę o dwie informacje:

1. Czy ktoś miał wykonywane badanie biopsję skóry głowy i gdzie wykonam. I czy warto jest robić osocze bogatopłytkowe na skórę głowy , czy są efekty?
2. Czy jest opcja wykonania zabiegów na nfz ?

To raczej do trychologa trzeba pójść.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na nfz na pewno nie wyoknasz. Nigdzie nie ma tych zabiegów na fundusz i nie sądze aby kiedykolwiek były bo jednak są to rzeczy czysto kosmetyczne. Poza tym nie mają ich w każdym gabinecie trychologcznym ale jedynie w klinikach ( jak we wspomnianej clinica dermatologica). Gdzie przyjmują lekarze ( chodziłam tam do pani doktor Małek). Uważaj na niektóre gabinety, które mają w końcówce medica... jak hair medica czy inne. Przyjmują tam nie lekarze, ale jacyć fryzjerzy po kursach. Zresztą anwen na swoim blogu jakiś czas temu pisała aby uwazac na takich trychologów samozwańców. Co do osocza ja nie miałam ale słyszałam,ze fajne. Sama chodziłam na dermapen i jestem zadowolona z efektu.

Podlinkujesz ten wpis? Dermapen na czym pomaga?

Jest to coś podobnego do mezoterapii czy osocza, takim specjalnym urządzeniem nakłuwa się skórę głowy oraz wprowadza się tam lek i tym samym pobudza się cebulki. Trochę bałam sie bólu ale nie bolało :P Zapomniałam jeszcze wspomnieć o biopshi, też miałam wcześniej i nic nie bolało. Malutkie nakłucie. Tutaj jest artykuł: http://www.anwen.pl/2016/10/trycholog-naciagacz-ostrzezenie.html . Oczywiscie polecam wizytę u trychologa ale tak jak pisałam dobrze sobie sprawdź miejsce, do którego się wybierzesz.

Jeszcze sobie poczytam chociaż prawdopodobnie wybiorę się tam gdzie Ty. Jeszcze napisz mi czy efekt się utrzymuje.

nie wiem czy na nfz trafisz na dobrego dermatologa, ja miałem przejścia nieciekawe. Zbywanie i czekanie bóg wie ile na wizytę. Teraz chodze do dermatologa w Enelmedzie (co prawda nie z wypadaniem włosów, ale z problemami skórnymi) i bardzo mi pomaga, jestem mega zadowlony, więc jeśli szukasz naprawdę specjalistów, to zorientuj się jak to wygląda w enelu, ja tam mam abonament z pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak. Utrzymuje sie. Robiłam rok temu i do tej pory włosy nie wypadają. Znaczy się trochę wypadają ale standardowo a nie tak jak wcześniej (kiedy wypadały mi bardzo).

Warto wypróbować szampon i wcierkę keep professional. Włosy stają się gęstsze, nie wypadają, a po około miesiącu pojawiają się nowe :)

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry