Widok

dobry dermatolog- wypadanie włosów

dziewczyny, czy możecie mi polecić dobrego dermatologa? chodzi mi dokładnie o wypadanie włosów, nie mogę sobie z tym poradzić, a żaden lekarz jak dotąd nie potrafił mi pomóc:( Dodam, że obojętne mi czy będzie to prywatnie czy na NFZ, chodzi o to, żeby był DOBRY :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak wypadanie jest na tle hormonalnym to polecam jakis specjalistyczny preparat, żaden kosmetyk z drogerii nie pomoze. Wiem bo juz to na sobie przetestowałam. u mnie menopauza spowodowała wypadanie, co chwila próbowalam róznych nowosci i nic. Pomógł dopiero Mediceuticals , specjalistyczna kuracja zalecona przez lekarza, poczytajcie sobie https://mediceuticals.com.pl/ W Stanach to lek dedykowany kobietom po chemii i z zaburzeniami hormonalnymi , u nas zarejestrowali to jako kosmetyk i nie każdy o tym wie bo w drogerii tego nie kupicie. A pomaga

Jeśli faktycznie sporo ich wypada i trwa to już od dłuższego czasu to lepiej zrobić jakieś badania. Poza tym warto przebadać się nawet po to żeby sprawdzić, czy wszystko jest w miarę ok. Najczęściej jest to spowodowane niedoborem jakiejś witaminy, ale trzeba wiedzieć co stosować żeby nie przesadzić w drugą stronę.

Wystarczy sumpelemtować olej z wiesiołka w kapsułkach (polski Gal najlepszy) i problem wypadających włosów znika. Natomiast badania są wskazane i wykluczenie lub potwierdzenie m.in. chorób tarczycy, anemii etc.

Nie korzystałam jeszcze z pomocy dermatologicznej w Trójmieście, ale do głowy przyszedł mi jeszcze trycholog? Oni się chyba zajmują typowo problemami związanymi ze skórą głowy, więc może mają jakieś dokładniejsze metody badań

Zacząłem od pewnego czasu regularnie powtarzać sobie sześcio tygodniowe kuracje za pomocą Hair Medic i efekty są świetne. Nie nastawiałem się że aż tak uda się zatrzymać łysienie i odbudować to co jest . Jeśli ktoś ma problemy przez genetyczne łysienie to zdecydowanie polecam takie serum, zdaje egzamin na szóstkę!

Co może poradzić na taką przypadłość?

Ja właśnie również chciałam zapytać co polecacie wypadanie włosów dla kobiet. Ilość środków dla babeczek jest mocno ograniczona. Wiem, że mężczyźni często zmagają się z tym problemem i pewnie dlatego taki stan rzeczy. Ja od ponad roku stosuję liczne naturalne sposoby tj maseczka z jajka, cebuli, wcierka z pokrzywy. I wiele wiele więcej. Jednak nic nie pomaga. Może problem leży w diecie? Znalazłam kiedyś taki produkt https://www.zadbanewlosy.pl/locerin-opinie-cena-i-sklad-suplementu/. Jest on w pełni dedykowany dla kobiet. Jednak nie chciała bym wydawać tyle pieniędzy w ciemno. Może ktoś go wcześniej stosował i mógłby go szczerze polecić? Ewentualnie może podpowiecie jakie witaminy/ minerały powinnam łykać na wypadanie włosów?

Ja polecam metodę osoczem bogatopłytkowym ,znalazłam o tym ciekawy artykuł , taką metodę wykonują w Centrum Medycznym Medi Medic w Kolbudach . Moja siostra miała problem z wypadaniem włosów , prawdopodobnie wynikało to z nadmiernego stresu a nasiliło się po urodzeniu dziecka , jej wypadające włosy były po prostu wszędzie , oczywiście używała odżywek różnych suplementów ale efektu w zasadzie zero w końcu zdecydowała się na zabieg osoczem bogatopłytkowym rewelacja !!!!. Siostra miała 6 podań a rezultaty były powoli widoczne już po 4 tygodniach , zabieg wykonywała około pół roku temu w tej chwili włosy już nie wypadają i zrobiły się gęstsze .

Próbowałaś jakiegoś suplementu z naturalnym składem? Może brakuje Ci np. biotyny. Mi dermatolog zlecił suplement na bazie właśnie tego składniku, kupiłam Vitapil i 3 miesiącach mogę powiedzieć, że to była dobra decyzja. Ale wszystko wymaga systematyczności i cierpliwości.

A masz tabletki Vitapil czy lotion?

jeśli chodzi o włosy to nie dermatolog, ale specjalista trycholog. Wiem, że w klinice Derm Estetyka na ul. Stefana Batorego 7/35 w Gdyni mają takiego specjalistę. Tutaj https://derm-estetyka.pl/klinika-wlosa.html popatrz. Myślę, że Ci pomoże.

Ja mam lotion i ostatnio wziełam sobie drugie opakowanie, bo widzę ewidentnie róznicę. Stanowczo forma lotionu jest dla mnie przyjemniejsze w korzystaniu niż tabletki. Nakładając na glowę i wmasowujesz w skórę. Vitapil tak dociera do cebulek i wzmacnia włos. Opakowanie wystarczyło mi na 2 miesiące, ale ja dość często myje włosy.

Hej :)
Jeśli masz problem z wypadaniem włosów to świetnym rozwiązaniem będzie puva terapia, której szczegóły znajdziesz na tej stronie: https://www.klinikaambroziak.pl/oferta/dermatologia-kliniczna/puva/. Polecam sprawdzić! :)

Z łupieżem pomogła mi jakiś czas temu Pani trycholog Magdalena z Klinika Gorszwska w Gdynii. Nie wiem jak wygląda u niej skuteczność co do wypadania włosów, ale podejrzewam że także bez problemu pomoże. Panuje w gabinecie miła atmosfera, a co najważniejsze Pani trycholog podejmuje skuteczne kroki w celu zażegnania problemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ile bierze za wizytę?

Wizytę u dermatologa ;) Serio, przyczyn wypadania włosów może być tak wiele, że nie ma co strzelać na oślep. Możesz nas początku tę kwestię skonsultować online z dermatologiem https://e-dermatolog.pl/ a kiedy już otrzymasz diagnozę, będziesz wiedziała w jaki sposób się leczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zmagam się z wypadaniem włosów po Covidzie, który dość ciężko przeszedłem i obecnie po wizycie u trychologa stosuje Mediceuticals For Hair Loss. Okazuje się, że dzięki temu jakoś to wypadanie włosów udało mi się ograniczyć i dość szybko zacząłem zauważać efekty jeśli chodzi o stosowanie tej terapii.

Dobrze, że szukasz specjalisty. Dobra diagnoza to podstawa. Ale nie zapominaj, że stres może potęgować wypadanie włosów. Dlatego moim zdaniem warto w okresie kuracji zadbać o swoje samopoczucie i zainwestować w perukę. Tu https://perukikielce.pl/peruki-warszawa/ masz bardzo duży wybór peruk, syntetycznych i naturalnych. Pomogą Ci wybrać model, który podkreśli Twoją urodę i będzie wyglądał naturalnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Produkt, który robi dużą różnicę i powinien rozwiązań problem - https://www.fryzomania.pl/matrix-tr-unbreak-my-blonde-szampon-wzmacniajacy-do-wlosow-oslabionych-rozjasnianiem-1000ml.html U nas to okazało się mega skuteczne i ogólnie - pomogło. Właściwie to wszystko udało się odmienić, ale bez systematyczności nic by z tego nie było.

olej hasna dla wypadających włosow - hamuje wypadanie i sprawia ze rosna nowe włoski. Ja już pierwszy meszek zauwazyłam po ok 3 tyg stosowania ale systematycznie 3 x w tygodniu. Trzeba pamiętać ale też nie stosuje się codziennie wieć uciązliwe to nie jest i drogie tez nie. Olej naturalny, nie ma w tym chemii i dodatków sztucznych syntetycznych wymyslonych przez człowieka tylko sama natura - rośliny . Mi bardzo pomógł ten olej

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry