Widok

dojazd do kościoła

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!
Jeszcze jedno pytanko: jak to jest z dojazdem Pary Młodej do kościoła, po błogosławieństwie w domu Panny Młodej?Czy Młodzi powinni jechac osobnymi samochodami czy tym samym samochodem?Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jaka jest tradycja polska. U nas bedzie to wygladalo tak, ze rano narzeczony przyjedzie po mnie autem i pojedziemy na sesje zdjeciowa, potem wrocimy do mnie do domu na blogoslawienstwo i razem do kosciola.
Z tego co wiem, to narzeczony wraz ze swoimi rodzicami przyjezdza do domu panny mlodej, tam odbywa sie blogoslawienstwo, a potem mlodzi razem (jednym autem) jada do kosicola. Czekaja w tym aucie dopoki reszta ludzi sie nie zbierze i wtedy wychodza. Tak przynajmiej widywalam. U mnie bedzie inaczej, bo to raczej ja przyjade slubnym samochodem do kosicola (moj M przyjedzie wraz ze swoimi rodzicami), tata mnie wprowadzi, przy oltarzu rodzice nas poblogoslawia i wtedy zacznie sie msza slubna.

[img]image[/img]

U MNIE KOŁO AUGUSTOWA PAŃSTWO MŁODZI JEŻDŻĄ OSOBNO SAMOCHODAMI - KAŻDY USTROJONYM SWOIM- DO CZASU AŻ WYJDĄ JUŻ Z KOŚCIOŁA JAKO MAŁŻEŃSTWO. WTEDY WYBIERAJĄ JEDNO AUTO...
do góry