Re: domowe wędliny
Ja właściwie zrobiłam mój schabik i pojechałam na porodówkę. Obawiałam się, że mąż nie poradzi sobie z 2kg miecha, ale jak wróciłam zostało tylko trochę na spróbowanie. Mojej córce też smakował....
rozwiń
Ja właściwie zrobiłam mój schabik i pojechałam na porodówkę. Obawiałam się, że mąż nie poradzi sobie z 2kg miecha, ale jak wróciłam zostało tylko trochę na spróbowanie. Mojej córce też smakował. Trochę za suchy mi wyszedł, ale to dlatego, że zapomniałam i pogotowałam dłużej niż 5 min ;) I tak był pycha. Teraz robię z łopatką i daję pół szkl. soli, poprzednio dałam 1/3szkl. Zobaczymy, dam znać. Tylko teraz udało mi się gotować 5 min i po wyłączeniu jeszcze trochę krwi wyciekło z mięcha. Może powinnam jednak dłużej gotować? Jutro jeszcze drugi raz i wielkie próbowanie :)
zobacz wątek