Odpowiadasz na:

Re: domowe wędliny

podam Wam przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego :))))) rewelacja :))))

tylko wymaga wyższej szkoły jazdy ;) trzeba go całego wytrybować ;) a kurczak ma się dalej trzymać... rozwiń

podam Wam przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego :))))) rewelacja :))))

tylko wymaga wyższej szkoły jazdy ;) trzeba go całego wytrybować ;) a kurczak ma się dalej trzymać ;)))


(bardzo podobnego gotowca na wagę można kupić w Leclercu - kurczak staropolski czy po staropolsku - coś takiego ;) też bardzo smaczny)




***** KURCZAK FASZEROWANY *****

- 1 średni kurczak(mięsisty)

farsz:
- 0,5 kg mielonego z kurczaka
- 20-30dag kiełbasy (podwawelska, swojska itp.)
- 2 duże pęczki pietruszki (lub 4-5 małych)
- 1 jajko
- rodzynki, można dać też żurawiny

+ 4 jajka na omlet

-----------------------------------------------------------------

Kurczaka sprawić(oddzielić od kości), posypać Vegetą i pieprzem, odstawić na 12-15 godzin do lodówki(można jeszcze skropić sosem sojowym).
4 jaja ubić i usmażyć omlet.
Wyłożyć wnętrze kurczaka omletem, w środek napchać farsz, kurczaka zaszyć i piec około 1,5 godziny, jeśli duży kurczak to dłużej.


Kroić jak ostygnie :) cienkie plastry na kanapki, a grube do sosu i na obiad :)))


niebo w gębie ;)

zobacz wątek
14 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry