Re: domowe wędliny
podam Wam przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego :))))) rewelacja :))))
tylko wymaga wyższej szkoły jazdy ;) trzeba go całego wytrybować ;) a kurczak ma się dalej trzymać...
rozwiń
podam Wam przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego :))))) rewelacja :))))
tylko wymaga wyższej szkoły jazdy ;) trzeba go całego wytrybować ;) a kurczak ma się dalej trzymać ;)))
(bardzo podobnego gotowca na wagę można kupić w Leclercu - kurczak staropolski czy po staropolsku - coś takiego ;) też bardzo smaczny)
***** KURCZAK FASZEROWANY *****
- 1 średni kurczak(mięsisty)
farsz:
- 0,5 kg mielonego z kurczaka
- 20-30dag kiełbasy (podwawelska, swojska itp.)
- 2 duże pęczki pietruszki (lub 4-5 małych)
- 1 jajko
- rodzynki, można dać też żurawiny
+ 4 jajka na omlet
-----------------------------------------------------------------
Kurczaka sprawić(oddzielić od kości), posypać Vegetą i pieprzem, odstawić na 12-15 godzin do lodówki(można jeszcze skropić sosem sojowym).
4 jaja ubić i usmażyć omlet.
Wyłożyć wnętrze kurczaka omletem, w środek napchać farsz, kurczaka zaszyć i piec około 1,5 godziny, jeśli duży kurczak to dłużej.
Kroić jak ostygnie :) cienkie plastry na kanapki, a grube do sosu i na obiad :)))
niebo w gębie ;)
zobacz wątek