Widok

dość

enigmatyczne to wszystko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Romeo i Julia

Pewien artykul w prasie
o wynikach badan naukowcow,
twierdzacy iz Romeo i Julii
jest statystycznie bardzo duzo -
o wiele wiecej niz sie w glowie miesci,
nie pomogl mi wogole
pogodzic sie z faktem,
ze nie zdolalem ani Julii odbic,
ani zdecydowac sie
na robienie kasy, aby kupic sobie jakies ...
Alfa Romeo

;)

Ćmo barowa

Przepraszam za tamto "jakaś".
Głupio to zabrzmiało.

Hobo

Ja tam lubię sobie zapuścić od czasu do czasu ćmę barową. Jak wspomniałem, dla mnie potencjał tutaj to głównie tekst, linia melodyczna generalnie też mi pasuje. Gdybym miał tematycznie porównać ten tekst np z jesionami to myślę, że te dwie równoległe gdzieś tam się jednak przecinają. Takie mam wrażenie przynajmniej.
Wspominałeś balladę o dziwnym malarzu. No to jest proszę pana zupełnie inny wymiar. Dla mnie utwór, który powoduje że, podczas jego odsłuchiwania nie można skupić się na czymkolwiek innym. Strasznie humanistyczny, magiczny, hipnotyczny, żywa legenda. Jeden z tych, które trzeba przesłuchiwać na dobrym sprzęcie audio-wtedy doznania potęgują się.

Przestroga

Wnet gwizdam za piekna kobieta, o zaskakujacej mieszance pochodzen, ktora wchodzi do budynku lokalnej telewizji - i choc to jeden budynek za burdelem, czuje w jakis sposob, ze to przyjmie uprzejmnie, a moze nawet z rozkosza i niekalkulowanym usmiechem, bo ma w sobie klase (w kazdym razie daje jej ten kredyt).
I pedze dalej, a moze nawet uciekam, bo w pedzie na rowerze nie ma czasu na rozdawanie szans przypadkom zbyt dlugo. Dobra wola na siodelku statystycznie sie nie oplaca; jest jak u ptakow w stadzie pewno, ze chodzi o unikniecie zderzenia. Ale zostaje czas na puszczenie oka i to tyle, bo moze ona jednak jak Pink skorzysta z okazji by ukrasc ci rower ;) no moze nie rower lecz ze zawladnie losem banknotow w portwelu i sama wtedy ucieknie. A ty jesli w czas sie ockniesz, zamiast na wojne, to wkroczysz na poklad jachtu.
Ot przestroga.

Stworku

Nie wiem jak to się dzieje,
ale w wyrazie "kociarzom" pomiędzy literkę "o" a "c" moja wyobraźnia samorzutnie wstawia 3literkowy zlepek "bie" ;)

Wydźwięk zalinkowanego utworu nabrałby nowego jakże szerszego znaczenia ;D

:))))))))))

Wszystkim kociarzom dedykuję serdecznie :)

Kropeczko

to jest bohater filmu "Mój sąsiad Totoro". Stworzył go japoński reżyser Hayao Miyazaki, jeśli kojarzysz "Księżniczkę Mononoke", "Spirited Away", albo "Ruchomy Zamek Hauru", to rownież jego :)
Uwielbiam filmy Miyazakiego, są baśniowe, przepiękne i na głowę biją Disneya czy inne Pixary ;)
Ponizej fragment z "Totoro"

c

OCZYWIŚCIE musiałam przeczytać "skropiłem ściany litrem PLWOCINY z pierwszego tłoczenia". Zanim przeczytałam drugi raz, było już za późno, wyobraźnia pracowała... teraz wyobrażam sobie słodkie, puchate kotki i chwilowo BARDZO nie chcę wyobrażać sobie niczego innego ;)

C

Zazdroszczę domowych wyrobów...
Ja właśnie spożywam:
Sole Del Moldova
i w myśl mojego motta-
"piję i już"-
zupełnie nie wiem z jakiego szczepu jest zrobione;)

Tęsknota

Świerszcz
nie gra za kominem
w zaułkach pragnień
światła przygasły
tęsknota
ogarnia moje ciało
blaskiem pragnień

wilgotne oczy
zamykam
w oczekiwaniu na sen
minuta
wiekiem się staje

pożółkłe kartki
mimowolnie dotykam
ukoi mnie tylko
słów twoich
muzyka

Stworku

Winogrona to moi bracia najmilsi, dziś jeno ostatnie soki z nich wyciskam, a słodkie niemiłosiernie z 20blg będzie. Zaprawię jeszcze szlachetnym drożdżem jakimś i niech sobie bulgocze w rurce dla radosnej pociechy wszelkiego stworzenia.
Literki wróciły do normy ;)w ofierze na cześć Bachusa skropiłem ściany litrem pierwociny z pierwszego tłoczenia. To zawsze działa.
Co do konsumpcji winka to dziś będzie dziko-różowo, rosa rugossa znaczy.

Stworku

Ale fajne, rozkosznie byłoby mieć takie schody w domku;)
Ale zupełnie nie wiem z jakiej bajki ta fotka, choc taki brzuchaty kubek musiałby byc super!

:)

Fajne rozwiązanie, też tak chcę :)

Kropeczko

Taniej chyba u nas zrobić sobie kubek na zamówienie... no i masz. Nabrałam przez to wszystko chęci na kubek, ale z Totoro. Musiałby być duży kubek... i brzuchaty :)

c

tylko tam nie przedawkuj tych winogron, bo wszytkie literki znikną i małe i duże ;)
A przynajmniej będą rozmyte i będą uciekać kryjąc się po kątach..

Cieszy mnie

ze ostatnio nie pojawia się...Grzegorz Rymopis.
Jakoś nie mogę strawić jego twórczości i działa na mnie jak przysłowiowa płachta na byka;(

c

a mnie się ten utwór ćma barowa wcale nie podobał. może czegoś w nim nie odkryłem, ale nie znalazłem w nim ani dobrego tekstu, ani muzyki, ani nastroju. słuchałem tej płyty raz i więcej nie chce. pamiętam, że jedyny utwór przy którym jakiś tam nerw we mnie drgnął nazywał się szeryfie czy jakoś tak. tyle że kończył się jakąś infantylną parodią wkurzającego dziennikarza "maxa", co udaje że jest bardzo amerykanski. ale nie będę narzekał na dżem. z czegoś żyć trzeba, to niech sobie grają jak chcą i co chcą. zresztą riedla na żywo nigdy nie widziałem i żaden tam ze mnie znawca. ballada o dziwnym malarzu bardzo mi się podoba

Jesień

Wydeptane ścieżki
zarosły trawą
a przez puste pola
wiatr liście goni
Smętnie snuje się
babie lato

Już dawno
odleciały żurawie
Jesień maluje
żółcią i czerwienią

Smutno
Na mojej ławce w ogrodzie

C

Och, tak-wino! To jest doskonały pomysł aby pokonać piekielne literki! Z,Y...brr... tyle razy się włączały i aż do tej chwili nie miałam pojęcia dlaczego! Jupi! Jestem wyzwolona! hihih...
Stworku-gdzie Ty najdujesz te wszystkie stronki? Zawsze marzyłam o takim kubeczku z Muminkiem! Choć teraz są na czasie Włatcy Móch!
Myślę,że Twój Mąż za dużo ogląda ten serial, hihi...a potem błędy nasuwają się same:)))

NO TaK

WiEdZiAŁeM żE tO JaKaś PoDpUcHa
IdĘ TłOcZyĆ WiNogRoNa MoŻe PrZeJdZIe SaMo.

Inne tematy z forum Hydepark

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Grajdołki (103 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry