Widok
Przyjmuje jeszcze w Swissmedzie, ale tylko 4 pacjentki w miesiącu - jakoś tak.
Jej stałe miejsce pracy to Kliniczna, ale nie wiem, czy tam jest jakaś przychodnia przyszpitalna, czy chodziło o szpital, bo Pani doktor wymieniła mi wszystkie miejsca, gdzie mogę do niej przyjechać, gdyby działo się coś złego.
Jej stałe miejsce pracy to Kliniczna, ale nie wiem, czy tam jest jakaś przychodnia przyszpitalna, czy chodziło o szpital, bo Pani doktor wymieniła mi wszystkie miejsca, gdzie mogę do niej przyjechać, gdyby działo się coś złego.
Pani Dr Sylwia prowadzila takze moja ciaze, bardzo bylam zadowolona. Spokoj i optymizm, w jaki mnie wprowadzala w czasie kazdej wizyty - niezapomniany! Odnosilam wrazenie, ze Pani Dr ma dla mnie bardzo duzo czasu, jest cierpliwa, nigdy nie pogania. Wszystko zapisuje na karteczce, date nastepnej wizyty, badania do zrobienia, leki i ich dawkowanie. Ze zwolnieniem lekarskim tez nie ma zadnego problemu, szczegolnie gdy juz jest sie w bardziej zaawansowanej ciazy. Mnie zaczela sama pytac, czy chce zwolnienie tak od 6 m-ca. Maly minus za brak skierowania na przeprowadzenie pewnego badania hormonalnego...
Ja właśnie się dowiedziałam że od następnego miesiąca moja wypłata będzie o połowę mniejsza - do odwołania, dlatego chciałabym iść teraz na zwolnienie żeby na tym nie stracić bo wyliczają jakoś ze średniej i mam w czwartek wizytę i zapytam o to Panią doktor, mam nadzieję że nie odmówi. Jestem w piątym miesiącu. Dziękuje Wam za odpowiedzi.
pozdrawiam,
goska
pozdrawiam,
goska
na ul. Beniowskiego na Przymorzu dojedziesz najłatwiej SKM, autobusem 127, 199 z Wrzeszcza do pętli w Oliwie. Jak znajdziesz się na pętli w Oliwie skręcasz w prawo , dochodzisz do skrzyżowania skręcasz w lewo i też po lewej musisz patrzeć na tabliczki z ulicami. albo Z pętli iść na ulicę co jest na wprost i tam do skrzyżowania. Podajże medicover jest po lewej stronie
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
Oj ma, ja jako ciężarna jestem przyjmowana w czasie wyzaczonym przez p.doktor, ale sama słyszałam jak położna przez telefon odmawia zapisania ze względu na brak terminów :). Godziny pracy p.doktor w ABC Family Med to 16-19 w poniedziałek i piątek. Na przedostatniej wizycie weszłam o 19, a za mną było jeszcze z 8 pacjentek :).
Witam,
pierwszą wizytę u p.Łapińskiej, z polecenia koleżanki, odbyłam w styczniu 2010 r. i przyznaję, że wrażenia mam bardzo pozytywne. Faktycznie można zadawać pytania bez poczucia, że są one naiwne i zadawane tej konkretnej lekarce po raz tysięczny. Pani doktor udziela naprawdę wyczerpujących informacji, jest bardzo miła w obyciu (choć wiem,że są kobiety, którym takie zachowanie niekoniecznie przypadnie do gustu, bo wolą rubasznych lekarzy) - wybór należy do każdej z nas:). Badanie przebiega spokojnie, pacjentka jest informowana o każdym jego etapie - pełen profesjonalizm.
Gabinet jest czysty, choć nie wygląda na zbyt nowoczesny - chodzi o wystrój. Sprzętu nie oceniam, bo się na nim nie znam - na pierwszy rzut oka wydaje się być w porządku i pewnie tak jest w rzeczy samej.
Pani Łapińska przyjmuje prywatnie w gabinecie przy Beniowskiego w Gdańsku (terminy krótkie - nawet w ciągu dwóch, trzech dni); NFZ - przychodnia w Sopocie Kamiennym Potoku (nie wiem jak z terminami - podobno długie,ale trzeba dzwonić i pytać).
Zdecydowanie polecam tę lekarkę:).
Dodatkowe opinie na stronie:
http://www.znanylekarz.pl/18480/sylwia-lapinska-szumczyk/ginekolog/gdansk
pierwszą wizytę u p.Łapińskiej, z polecenia koleżanki, odbyłam w styczniu 2010 r. i przyznaję, że wrażenia mam bardzo pozytywne. Faktycznie można zadawać pytania bez poczucia, że są one naiwne i zadawane tej konkretnej lekarce po raz tysięczny. Pani doktor udziela naprawdę wyczerpujących informacji, jest bardzo miła w obyciu (choć wiem,że są kobiety, którym takie zachowanie niekoniecznie przypadnie do gustu, bo wolą rubasznych lekarzy) - wybór należy do każdej z nas:). Badanie przebiega spokojnie, pacjentka jest informowana o każdym jego etapie - pełen profesjonalizm.
Gabinet jest czysty, choć nie wygląda na zbyt nowoczesny - chodzi o wystrój. Sprzętu nie oceniam, bo się na nim nie znam - na pierwszy rzut oka wydaje się być w porządku i pewnie tak jest w rzeczy samej.
Pani Łapińska przyjmuje prywatnie w gabinecie przy Beniowskiego w Gdańsku (terminy krótkie - nawet w ciągu dwóch, trzech dni); NFZ - przychodnia w Sopocie Kamiennym Potoku (nie wiem jak z terminami - podobno długie,ale trzeba dzwonić i pytać).
Zdecydowanie polecam tę lekarkę:).
Dodatkowe opinie na stronie:
http://www.znanylekarz.pl/18480/sylwia-lapinska-szumczyk/ginekolog/gdansk
Czy możecie odpowiedzieć na pytanie - jeśli Pani Doktor prowadzi ciążę i są wskazania do cięcia cesarskiego, to czy ona to cięcie wykonuje? Wiem, że pracuje w Klinice ginekologii, a nie położnictwa, stąd moje pytanie. Czy czasami nie wygląda to w ten sposób, że przyjeżdżasz do szpitala a cięcie wykonuje dyżurujący położnik. Dodam, że jestem zadowolona z opieki Pani Doktor, ale zastanawiam się czy dodatkowo nie wybrać prywatnie lekarza, który będzie przy porodzie (CC)?
Super Pani Dr, chodzę do niej od kilku lat, niedawno prowadziła moją ciążę. Mieszkam blisko i jestem na bieżąco to napiszę.
Do niedawna dr przyjmowała w Sopocie na FNZ w poniedziałki i piątki, teraz niestety przyjmuje tylko w poniedziałki. Za zapisami jest ciężko, bo informują że zapisują tylko z miesięcznym wyprzedzeniem, np. od 1 czerwca na lipiec itd. Z tym że w przychodni nie do końca są w porządku i ostatnio jak się zapisywałam na czerwiec to poszłam osobiście 4 maja o 8 rano a było już niewiele miejsc wolnych na czerwiec :/ może rodzina i znajomi mają pierszeństwo, nie wiem :/
Moja mam próbowała tak 3 miesiące aż w końcu powiedziała że nie wyjdzie z przychodni dopóki jej nie zapiszą bo każda pielęgniarka informuje inaczej :/
To na tyle :)
Do niedawna dr przyjmowała w Sopocie na FNZ w poniedziałki i piątki, teraz niestety przyjmuje tylko w poniedziałki. Za zapisami jest ciężko, bo informują że zapisują tylko z miesięcznym wyprzedzeniem, np. od 1 czerwca na lipiec itd. Z tym że w przychodni nie do końca są w porządku i ostatnio jak się zapisywałam na czerwiec to poszłam osobiście 4 maja o 8 rano a było już niewiele miejsc wolnych na czerwiec :/ może rodzina i znajomi mają pierszeństwo, nie wiem :/
Moja mam próbowała tak 3 miesiące aż w końcu powiedziała że nie wyjdzie z przychodni dopóki jej nie zapiszą bo każda pielęgniarka informuje inaczej :/
To na tyle :)
Prosze o odp Pan ktore chodzily do dr Szumczyk w ciazy:
- czy cala ciąże to ona wykonuje usg?- jesli tak, ile kosztuje wizyta ze zwyklym usg a ile z tym specjalnym (co jest robione 3 razy w trakcie ciazy?)
- czy jesli chodze prywatnie, wypisuje zwolnienia?
- czy (rowniez jesli chodze prywatnie) moze mi wystawic skierowanie na bad do innego specjalisty?
- czy cala ciąże to ona wykonuje usg?- jesli tak, ile kosztuje wizyta ze zwyklym usg a ile z tym specjalnym (co jest robione 3 razy w trakcie ciazy?)
- czy jesli chodze prywatnie, wypisuje zwolnienia?
- czy (rowniez jesli chodze prywatnie) moze mi wystawic skierowanie na bad do innego specjalisty?
1. Do 3 miesiąca robi usg włącznie z badaniem przezierności karkowej. Później na połówkowe i kolejne, kieruje Cie do specjalisty. Podaje kilku lekarzy którzy wg niej są najlepsi i możesz sobie wybrać do którego chcesz iść. Ona na każdej wizycie sprawdza usg czy bije serduszko, poza tym niewiele widać na tym sprzęcie na którym pracuje.
2. Ja dostałam zwolnienie jedno na samym początku i drugie pod koniec 7 miesiąca. Nie robiła problemów.
3. Bez problemu.
Ogólnie bardzo miła i sympatyczna Pani doktor. :))
2. Ja dostałam zwolnienie jedno na samym początku i drugie pod koniec 7 miesiąca. Nie robiła problemów.
3. Bez problemu.
Ogólnie bardzo miła i sympatyczna Pani doktor. :))
Chodziłam do Pani doktor kilka lat zanim zaszłam w ciążę.
Niestety musiałam poszukać prywatnie lekarza, bo w 8 tygodniu ciąży na II wizycie w ciąży wizyta trwała 5 minut, nic szczegółowo się nie dowiedziałam, nie dostałam nawet skierowania z NFZ na toxo i cytomegalię:( Dodam, że na tę wizytę czekałam blisko 3 godziny, bo takie było opóźnienie.
Wiem, że Pani dr jest dobrym specjalistą, ale perspektywa czekania na każdą wizytę po ok. 2 godz., bo zwykle jest opóźnienie i fakt, że Pani dr nie pracuje na położnictwie, a ja mam wskazania do cc - wybrałam lekarza, który będzie mógł odebrać poród i będzie przy mnie.
Po ciąży wrócę do Pani doktor, ale jeśli chodzi o samo prowadzenie ciąży - nie tego oczekiwałam.
Niestety musiałam poszukać prywatnie lekarza, bo w 8 tygodniu ciąży na II wizycie w ciąży wizyta trwała 5 minut, nic szczegółowo się nie dowiedziałam, nie dostałam nawet skierowania z NFZ na toxo i cytomegalię:( Dodam, że na tę wizytę czekałam blisko 3 godziny, bo takie było opóźnienie.
Wiem, że Pani dr jest dobrym specjalistą, ale perspektywa czekania na każdą wizytę po ok. 2 godz., bo zwykle jest opóźnienie i fakt, że Pani dr nie pracuje na położnictwie, a ja mam wskazania do cc - wybrałam lekarza, który będzie mógł odebrać poród i będzie przy mnie.
Po ciąży wrócę do Pani doktor, ale jeśli chodzi o samo prowadzenie ciąży - nie tego oczekiwałam.
[url:]http://lilypie.com/">
Ja płaciłam tyle samo za każdą wizytę. Na początku też dostawałam zdjęcia z USG. Pani doktor skierowała mnie na badania i założyła kartę ciąży przy 3 wizycie. Opóźnienia są to prawda ale nigdy nie czekałam dłużej niż 20 minut. Podoba mi się w niej to że jest delikatna i tłumaczy wszystko co robi. Fakt że to usg mogłaby mieć kolorowe tak aby częściej można było podglądać dzidzię ;)
Pani dr prowadziła moją ciążę i nawet na pierwsze szczegółowe USG przezierności skierowała mnie do innego specjalisty, ale z drugiej strony czasami warto, że "obejrzy" nas również inny lekarz.
A co do badań toxo i CMV to niestety są one zawsze odpłatne niezależnie od lekarza, więc dr Łapińska nie jest tu wyjątkiem, że nie daje skierowania z NFZ
A co do badań toxo i CMV to niestety są one zawsze odpłatne niezależnie od lekarza, więc dr Łapińska nie jest tu wyjątkiem, że nie daje skierowania z NFZ
podbijam ;)
Chcę się wybrać do Pani doktor prywatnie bo jestem w ciąży a lekarz na NFZ nie zrobił mi usg, następna wizyta za miesiąc, więc biorąc pod uwagę, że to początek ciąży trochę stresuje mnie to miesięczne czekanie ;)
Czy Pani doktor bez problemu robi to pierwsze usg? Żeby sprawdzić czy wszystko okej, serduszko bije, który to tydzień?
I czy to usg ciążowe ( pierwsze chyba dopochwowe) jest w tej cenie wizyty 120 zł, czy się za nie dopłaca??
Chcę się wybrać do Pani doktor prywatnie bo jestem w ciąży a lekarz na NFZ nie zrobił mi usg, następna wizyta za miesiąc, więc biorąc pod uwagę, że to początek ciąży trochę stresuje mnie to miesięczne czekanie ;)
Czy Pani doktor bez problemu robi to pierwsze usg? Żeby sprawdzić czy wszystko okej, serduszko bije, który to tydzień?
I czy to usg ciążowe ( pierwsze chyba dopochwowe) jest w tej cenie wizyty 120 zł, czy się za nie dopłaca??
Próbowałam miesiąc temu trzy razy umówić się na prywatną wizytę do dr Łapińskiej-Szumczyk. Za każdym razem nie miała czasu, aby ustalić termin, więc zrezygnowałam, bo nie będę się prosić o płatną wizytę! w końcu poszłam na NFZ, nie masz co czekać!tez miałam duży problem gdzieś się dostać, ale udało się!
Jeżeli chodzi o sprzęt to rzeczywiście nie jest to sprzęt na którym obejrzysz dziecko w 3D :))) jednak na potrzeby normalnego badania ciężarnej jak i kobiety nie w ciąży w zupełności wystarcza. A konsultacje w ciąży na te 3 dodatkowe USG u innego lekarza to dla mnie akurat plus, bo każdy lekarz ma inne spojrzenie i na co innego zwraca uwagę :)))) a czasami dobrze skonsultować "ciążę" u innego specjalisty.
można się zapisywać nadal, ale zasada jest taka że 1 dnia każdego miesiąca są zapisy na miesiąc następny, np. 1 maja na czerwiec itd. bo Pani doktor jest bardzo oblegana a przyjmuje tylko jeden dzień w tygodniu
najlepiej zadzwoń dziś po 16 i się spytaj, może są jeszcze miejsca na czerwiec, tylko najlepiej roś o połączenie z położną
najlepiej zadzwoń dziś po 16 i się spytaj, może są jeszcze miejsca na czerwiec, tylko najlepiej roś o połączenie z położną
ja chodzilam do niej kilka mies temu teraz zminilam gina
placilam 120zl i jak sie nie myle to przed ciaza na kazdej wizycie mialam dopochwowe
co do bezplodnosci tego niestyty nie wiem
moja siostra ktora ma problemy z zajciem u niej byla na jednorazowej wizycie ale lapinska nic ciekawego jej nie powiedziala
placilam 120zl i jak sie nie myle to przed ciaza na kazdej wizycie mialam dopochwowe
co do bezplodnosci tego niestyty nie wiem
moja siostra ktora ma problemy z zajciem u niej byla na jednorazowej wizycie ale lapinska nic ciekawego jej nie powiedziala
Przez trzy lata byłam pacjentką pani doktor Łapińskiej. Nie zrażały mnie kolejki, wizyta o 21. 45, gdyż uważałam, że pani doktor jest specjalistką, która cechuje się przy tym niezwykłą delikatnością i zapewne w całym Trójmieście nie znajdę drugiej takiej pani ginekolog. I wiecie co? Myliłam się:p Oczywiście pani Łapińska jest specjalistką, niemniej jednak sprzęt jakim dysponuje pozostawia wiele do życzenia (szczególnie dla kobiet w ciąży). Mało tego, kiedy ostatni raz wizytę miałam mieć o 21.45, a przede mną było jeszcze pięć kobiet w zaawansowanej ciąży. Wówczas już nie wytrzymałam i następnego dnia rano zadzwoniłam do Evi-Medu i na wizytę do ginekologa umówiłam się na ten sam dzień, na godzinę 17stą. Poszłam do przypadkowej pani ginekolog, która również okazała się być niezwykle delikatna i również przy tym była specjalistką. Dodatkowo weszłam o umówionej godzinie, bez żadnych opóźnień. Później chodziłam do wielu innych ginekologów w Evi-Medzie i za każdym razem wizyty przebiegały bezstresowo. Teraz chodzę prywatnie do pani ginekolog, która przyjmuje bliżej mojego domu i także jestem zadowolona (pani doktor dysponuje sprzętem najwyższej jakości i wszystkie badania ciążowe, także prenatalne itd. można u niej wykonać). Wniosek jeden: w trójmieście jest naprawdę wielu dobrych ginekologów, którzy przyjmują w normalnych godzinach i biorą za to nieraz mniejsze pieniądze aniżeli p. doktor Łapińska.
Kiedyś sama byłam pacjentką Pani dr - w ramach NFZ. Kiedy zaszłam w ciążę... pierwsze dziecko, pierwsze dwie wizyty z opóźnieniem kilku godzinnym, a Pani dr poświęciła mi zaledwie kilka minut, nie miałam nawet szansy zapytać o cokolwiek- a pytań miałam wiele.... i tym sposobem trafiłam do innego dr, do którego chodziłam prywatnie. Ciąża przebiegała książkowo. Nie zdecydowałam się na wizyty prywatne u Pani dr, bo przerażały mnie tak późne godziny przyjęć.... a poza tym wydaje mi się, że o północy człowiek jest już zmęczony... Ale to moje zdanie.
Przyjmuje we wtorki i czwartki. Umawiać się najlepiej na miesiąc wcześniej, chyba że chcesz mieć wizytę o 23.30... Ja wczoraj weszłam z opóźnieniem 45 minut... Pacjentki umawiane są co 15 minut, a niektóre siedzą po 25...wizyta 150,00zł. Sama Pani doktor mila, cierpliwa i rzeczowa. Dla zmotoryzowanych- problem z parkowaniem.