Widok

dr Sylwia Łapińska-Szumczyk, ginekolog

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was była na wizycie u tej pani? Wszelkie opinie mile widziane :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prowadziła moją ciążę. Bardzo sympatyczna, dokładna i kompetentna. Polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja do niej chodze i prowadzi maja ciaze..jest mila sympatyczna i odpowiada na wszystkie moje pytania nawet na te co mi sie wydaja glupie.nie zamienilabym jej na innego lekarza
Moją ciążę również prowadzi dr Łapińska. Bardzo delikatna i cierpliwa. Ma dużą wiedzę i doświadczenie, sama jednak mówi o tym, że w razie wątpliwości poleci konkretnego specjalistę.
Czesc Forumki.. czy Dr Szumczyk przyjmuje rowniez jako zwykly ginekolog w ramach NFZ czy tylko prywanie ??
Przyjmuje w Sopocie Kamiennym Potoku w przychodni ABC Family Med na NFZ. Zaraz obok skm, ale na termin troszkę się czeka, choć ciężarówki zawsze jakoś wciskają pomiędzy pacjentki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A w Gdańsku tylko na Beniowskiego??
tak w gdansku tylko na beniowskiego
dziękuje za informacje dziewczyny !!
dziewczyny a jak to jest jesli ja mieszkam w Rumi to moge isc w ramach NFZ to lekarza w Sopocie? Czy jest rejonizacja? Aha no i ile mniej wiecej sie czeka na wizyte do tej pani?

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
ja dzis umowilam sie na 20 lutego a na poczatku grudnia na 16 stycznia wiec dlugo sie nie czeka...na to pytanie nie umiem odpowiedziec .najlepiej abys zadzwonila i sie zapytala
No wg mnie to długo...1,5 m-ca oczekiwania na wizytę to nie jest długo?
Rejonizacji nie ma, także spokojnie możesz się umowić na wizytę. Ja również polecam!!!
W Oliwie przyjmuje prywtnie i tam się zdecydowanie krócej czeka na wizytę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przyjmuje jeszcze w Swissmedzie, ale tylko 4 pacjentki w miesiącu - jakoś tak.
Jej stałe miejsce pracy to Kliniczna, ale nie wiem, czy tam jest jakaś przychodnia przyszpitalna, czy chodziło o szpital, bo Pani doktor wymieniła mi wszystkie miejsca, gdzie mogę do niej przyjechać, gdyby działo się coś złego.
A jak jest ze zwolnieniami w ciąży u pani doktor? Bo nie chciałabym uslyszeć, że mdłości i fatalne samopoczucie to wyłącznie mój problem.
Nie ma problemu;) Mnie się nawet sama pytała jak się czuję i czy potrzebuję iść na zwolnienie.
Dokładnie, mnie pyta o samopoczucie i możliwość pracy podczas każdej wizyty.
Dokładnie, mnie pyta o samopoczucie i możliwość pracy podczas każdej wizyty.
Dzięki za informacje, jestem po pierwszej wizycie u p dr i zrobiła na mnie super wrażenie, nie mam zastrzeżeń, no może oprócz 30 min poślizgu ;), ale to się może zdarzyć każdemu.
Do tego radzę się przyzwyczaić, rzadko kiedy nie ma pośłizgu. Ale łatwo wytłumaczyć, skoro przyjmuje ciężarne choć miejsc czasem brak. Jak byłam w ciąży to i przeze mnie też czasem był poślizg;) dlatego trzeba zrozumieć i swoje odczekać.
czy ktoś moze napisać gdziem dokładnie na beniowskiego można znaleźć gabinet dr łapińskiej?
http://www.znanylekarz.pl/lekarz-18480-sylwia-lapinska-szumczyk-ginekolog-gdansk.php

a czy ktoś może podać cenę wizyty prywatnej?:), nie ciężarna:D
70 zl z usg 100zl z cytologia
Dziewczyny, czy sama mogę poprosić o zwolnienie? Są takie dni że czuję się fatalnie, jestem w 4mc, chodzę do Pani Doktor (2 wizyty ciążowe za mną i wcześniej kilka), ale jak dotąd nie zapytała mnie o zwolnienie, a samej mi jakoś głupio. Chodzę na Beniowskiego.
Możesz poprosić. Sama najlepiej wiesz jak się czujesz. A dr Łapińska na pewno to zrozumie.
Pani Dr Sylwia prowadzila takze moja ciaze, bardzo bylam zadowolona. Spokoj i optymizm, w jaki mnie wprowadzala w czasie kazdej wizyty - niezapomniany! Odnosilam wrazenie, ze Pani Dr ma dla mnie bardzo duzo czasu, jest cierpliwa, nigdy nie pogania. Wszystko zapisuje na karteczce, date nastepnej wizyty, badania do zrobienia, leki i ich dawkowanie. Ze zwolnieniem lekarskim tez nie ma zadnego problemu, szczegolnie gdy juz jest sie w bardziej zaawansowanej ciazy. Mnie zaczela sama pytac, czy chce zwolnienie tak od 6 m-ca. Maly minus za brak skierowania na przeprowadzenie pewnego badania hormonalnego...
Ja właśnie się dowiedziałam że od następnego miesiąca moja wypłata będzie o połowę mniejsza - do odwołania, dlatego chciałabym iść teraz na zwolnienie żeby na tym nie stracić bo wyliczają jakoś ze średniej i mam w czwartek wizytę i zapytam o to Panią doktor, mam nadzieję że nie odmówi. Jestem w piątym miesiącu. Dziękuje Wam za odpowiedzi.
pozdrawiam,
goska
I jak? Dostałas to zwolnienie? Ja tez bede prosic o zwolnienie chociaz na 2 tyg bo fatalnie sie czuje. Jestem w 3 miesiacu ciazy i nawet moj pracodawca mowil mi zebym poszla sobie odpoczac. Wizyte mam dopiero za 2 tyg. Mam nadzieje ze doktor zrozumie a ja do tego czasu wytrzymam.
ja mam zwolenienie u pani dr od 8 tc - do 13 tc mialam ostre wymioty i spokojnie pani dr dala zwolnienie, teraz juz jest mi lepiej ale nie mam ochoty wracac do pracy, zobaczymy czy dalej dostane zwolnienie, wizyte mam 15.07 wiec bedzie to juz jakos 4 m-c
kurcze, chciałam sie dzis zarejestrować do Sopotu i najbliższy termin to koniec października.
Nie wiecie ile się czeka na Beniowskiego?
image
image
ja nie pomoge, niestety. chodze do swismedu
Na Beniowskiego na wizytę nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień.
na beniowskiego szybko sa wizyty.ja chyba tez bede musiala tam do niej isc po 6tyg ;/
czy ktoś mógłby mi napisać jak dojechać na Beniowskiego z Wrzeszcza, Tramwaj? Autobus? nie jestem z Gdańska, więc bardzo byście mi pomogły :)
na ul. Beniowskiego na Przymorzu dojedziesz najłatwiej SKM, autobusem 127, 199 z Wrzeszcza do pętli w Oliwie. Jak znajdziesz się na pętli w Oliwie skręcasz w prawo , dochodzisz do skrzyżowania skręcasz w lewo i też po lewej musisz patrzeć na tabliczki z ulicami. albo Z pętli iść na ulicę co jest na wprost i tam do skrzyżowania. Podajże medicover jest po lewej stronie
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
słuchajcie, a dr Łapińska zajmuje się tylko ciążą? mogę się do niej wybrac po tabletki antykoncepcyjne? szukam dobrego ginekologa dla siebie. z góry dziekuję za odpowiedzi
Zajmuje się nie tylko ciążą więc spokojnie możesz się wybrać. Ja chodziłam przed ciążą. pozdrawiam
image
image
bardzo dziękuję za szybką odpowiedź:)
hej, a wiecie może jak można się z panią Sylwią skontaktować?? Dzwonię pod numer komórkowy 605407184 żeby się umówić na prywatną wizytę i nikt nie odbiera :( Wiecie co może być tego powodem??
Dzwoniłam dzisiaj do Przychodni w Sopocie do końca roku już nie ma miejsc to Pani doktor:) w Listopadzie będą umawiać na nowy rok.
Widać że ma mnóstwo pacjentów
image
Oj ma, ja jako ciężarna jestem przyjmowana w czasie wyzaczonym przez p.doktor, ale sama słyszałam jak położna przez telefon odmawia zapisania ze względu na brak terminów :). Godziny pracy p.doktor w ABC Family Med to 16-19 w poniedziałek i piątek. Na przedostatniej wizycie weszłam o 19, a za mną było jeszcze z 8 pacjentek :).
Witam
nie mogę sie skontaktować z panią doktor. Możecie mi powiedziec w jakich godzinach najlepiej dzwonić i kiedy przyjmuje na Beniowskiego oraz jaki jest koszt wizyty jak jestem w ciąży.
Mi zawsze kazała dzwonić około 21. Na Beniowskiego przyjmuję we wtorki i czwartki właśnie na pewno wieczorem. Koszt 80 + ewentualnie cytologia 20zł. Tak było jakieś 4m-ce temu.
image
image
mam pytanie do kobiet korzystających z usług dr Szumczyk w gdańsku na beniowskiego, jak długo czeka się na wizytę? i w jakich godzinach i jakie dni dr przyjmuje? wyczytałam informacje w intenecie, że we wtorki i czwartki. z góry dziękuję za odpowiedź:)
doktor przyjmuje we wtorki i czwartki wt i czw od 17-21, czasami wcześniej. naprawde polecam , chodze już od ponad 2 lat :)
Witam,
pierwszą wizytę u p.Łapińskiej, z polecenia koleżanki, odbyłam w styczniu 2010 r. i przyznaję, że wrażenia mam bardzo pozytywne. Faktycznie można zadawać pytania bez poczucia, że są one naiwne i zadawane tej konkretnej lekarce po raz tysięczny. Pani doktor udziela naprawdę wyczerpujących informacji, jest bardzo miła w obyciu (choć wiem,że są kobiety, którym takie zachowanie niekoniecznie przypadnie do gustu, bo wolą rubasznych lekarzy) - wybór należy do każdej z nas:). Badanie przebiega spokojnie, pacjentka jest informowana o każdym jego etapie - pełen profesjonalizm.
Gabinet jest czysty, choć nie wygląda na zbyt nowoczesny - chodzi o wystrój. Sprzętu nie oceniam, bo się na nim nie znam - na pierwszy rzut oka wydaje się być w porządku i pewnie tak jest w rzeczy samej.
Pani Łapińska przyjmuje prywatnie w gabinecie przy Beniowskiego w Gdańsku (terminy krótkie - nawet w ciągu dwóch, trzech dni); NFZ - przychodnia w Sopocie Kamiennym Potoku (nie wiem jak z terminami - podobno długie,ale trzeba dzwonić i pytać).
Zdecydowanie polecam tę lekarkę:).
Dodatkowe opinie na stronie:
http://www.znanylekarz.pl/18480/sylwia-lapinska-szumczyk/ginekolog/gdansk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy możecie odpowiedzieć na pytanie - jeśli Pani Doktor prowadzi ciążę i są wskazania do cięcia cesarskiego, to czy ona to cięcie wykonuje? Wiem, że pracuje w Klinice ginekologii, a nie położnictwa, stąd moje pytanie. Czy czasami nie wygląda to w ten sposób, że przyjeżdżasz do szpitala a cięcie wykonuje dyżurujący położnik. Dodam, że jestem zadowolona z opieki Pani Doktor, ale zastanawiam się czy dodatkowo nie wybrać prywatnie lekarza, który będzie przy porodzie (CC)?
Wydaje mi się, że ona nie robi CC. Prowadziłam u niej ciążę, jednak pod koniec udałam się do innego lekarza prywatnie i to on robił mi cesarkę, ale to tylko dlatego, że chciałam rodzić na Zaspie, a dr Łapińska kierowała mnie na Kliniczną.
Dzięki za odpowiedź:) Czyli tak jak myślałam:)

Ja skłaniam się ku szpitalowi Wojewódzkiemu i chyba wybiorę się do dr Fiutowskiego, a jesli zdecyduję się na Zaspę to na pewno do dr Szelezińskiego:)

Pozdrawiam
Moglby ktos podac ceny wizyt i badan na dzien dzisiejszy. Pozdrawiam
na początku maja płaciłam 100 za wizytę, bez cytologii, z usg chociaż nie ciążowym
Super Pani Dr, chodzę do niej od kilku lat, niedawno prowadziła moją ciążę. Mieszkam blisko i jestem na bieżąco to napiszę.
Do niedawna dr przyjmowała w Sopocie na FNZ w poniedziałki i piątki, teraz niestety przyjmuje tylko w poniedziałki. Za zapisami jest ciężko, bo informują że zapisują tylko z miesięcznym wyprzedzeniem, np. od 1 czerwca na lipiec itd. Z tym że w przychodni nie do końca są w porządku i ostatnio jak się zapisywałam na czerwiec to poszłam osobiście 4 maja o 8 rano a było już niewiele miejsc wolnych na czerwiec :/ może rodzina i znajomi mają pierszeństwo, nie wiem :/
Moja mam próbowała tak 3 miesiące aż w końcu powiedziała że nie wyjdzie z przychodni dopóki jej nie zapiszą bo każda pielęgniarka informuje inaczej :/
To na tyle :)
Prosze o odp Pan ktore chodzily do dr Szumczyk w ciazy:
- czy cala ciąże to ona wykonuje usg?- jesli tak, ile kosztuje wizyta ze zwyklym usg a ile z tym specjalnym (co jest robione 3 razy w trakcie ciazy?)
- czy jesli chodze prywatnie, wypisuje zwolnienia?
- czy (rowniez jesli chodze prywatnie) moze mi wystawic skierowanie na bad do innego specjalisty?
1. Do 3 miesiąca robi usg włącznie z badaniem przezierności karkowej. Później na połówkowe i kolejne, kieruje Cie do specjalisty. Podaje kilku lekarzy którzy wg niej są najlepsi i możesz sobie wybrać do którego chcesz iść. Ona na każdej wizycie sprawdza usg czy bije serduszko, poza tym niewiele widać na tym sprzęcie na którym pracuje.

2. Ja dostałam zwolnienie jedno na samym początku i drugie pod koniec 7 miesiąca. Nie robiła problemów.

3. Bez problemu.

Ogólnie bardzo miła i sympatyczna Pani doktor. :))

dziekuje bardzo za odp:) Jeszcze poprosze o informacje, czy te badania z USG do 3. m-ca kosztuja 100 zl z wizyta czy wiecej? (szczegolnei to przeziernosci karkowej)
Chodziłam do Pani doktor kilka lat zanim zaszłam w ciążę.
Niestety musiałam poszukać prywatnie lekarza, bo w 8 tygodniu ciąży na II wizycie w ciąży wizyta trwała 5 minut, nic szczegółowo się nie dowiedziałam, nie dostałam nawet skierowania z NFZ na toxo i cytomegalię:( Dodam, że na tę wizytę czekałam blisko 3 godziny, bo takie było opóźnienie.

Wiem, że Pani dr jest dobrym specjalistą, ale perspektywa czekania na każdą wizytę po ok. 2 godz., bo zwykle jest opóźnienie i fakt, że Pani dr nie pracuje na położnictwie, a ja mam wskazania do cc - wybrałam lekarza, który będzie mógł odebrać poród i będzie przy mnie.

Po ciąży wrócę do Pani doktor, ale jeśli chodzi o samo prowadzenie ciąży - nie tego oczekiwałam.
[url:]http://lilypie.com/">
Dodam, że wizyty o których pisałam odbywały się w przychodni. Nie wiem jak jest prywatnie.
Ja płaciłam tyle samo za każdą wizytę. Na początku też dostawałam zdjęcia z USG. Pani doktor skierowała mnie na badania i założyła kartę ciąży przy 3 wizycie. Opóźnienia są to prawda ale nigdy nie czekałam dłużej niż 20 minut. Podoba mi się w niej to że jest delikatna i tłumaczy wszystko co robi. Fakt że to usg mogłaby mieć kolorowe tak aby częściej można było podglądać dzidzię ;)
Pani dr prowadziła moją ciążę i nawet na pierwsze szczegółowe USG przezierności skierowała mnie do innego specjalisty, ale z drugiej strony czasami warto, że "obejrzy" nas również inny lekarz.

A co do badań toxo i CMV to niestety są one zawsze odpłatne niezależnie od lekarza, więc dr Łapińska nie jest tu wyjątkiem, że nie daje skierowania z NFZ
ja toxo mialam na skierowanie robione za darmo
image
image
Dokładnie. Wiele moich koleżanek miało robione toxo i cyto na skierowanie z funduszu. A co do opóźnienia, może miałam pecha, że zwykle było spore opóźnienie.
ja bylam u pani dr miesiac temu...zrobila na mnie bardzo pozytywne wrazenie...
image
image
czy ktos ma jakies aktualne informacje jak teraz z terminami i jak z cenami?
image
na 100 zł trzeba sie przygotować
a z terminami niestety nie jest tak różowo - ok. 3 tyg trzeba poczekać, ale zdecydowanie warto!!! :)
A czy wizyta nie kosztuje już teraz 120 zł?
I to prawda, że z terminami nie jest tak różowo.
Czy ktoś może potwierdzić tą cenę?
Pozdrawiam:)
Potwierdzam 120zł ( tydz. temu byłam) obecnie do połowy lipca ma urlop więc z terminami krucho.
image
to juz 120zl? to systematycznie cena wzrasta o 20zl;/
Czy cena 120 zł to jest cena tylko za wizytę czy za usg również?
Czy ktoś zna odpowiedź na moje powyższe pytanie?
z usg ale jest słabe więc jak jest potrzeba odsyła do innych by wykonać dokładniejsze.
image
Dzięki za odpowiedź Farida:)
Ale Ty masz na myśli Usg ciążowe czy takie zwykłe transvaginalne?
Bo mi chodzi o to drugie zwykłe, bo nie jestem w ciąży:)
z tego co sie orientuje to odsyła tylko na usg połówkowe (bo nie ma za bardzo czasu) w czasie ciazy a zwykłe robi sama
podbijam ;)

Chcę się wybrać do Pani doktor prywatnie bo jestem w ciąży a lekarz na NFZ nie zrobił mi usg, następna wizyta za miesiąc, więc biorąc pod uwagę, że to początek ciąży trochę stresuje mnie to miesięczne czekanie ;)

Czy Pani doktor bez problemu robi to pierwsze usg? Żeby sprawdzić czy wszystko okej, serduszko bije, który to tydzień?
I czy to usg ciążowe ( pierwsze chyba dopochwowe) jest w tej cenie wizyty 120 zł, czy się za nie dopłaca??
imageimage
image
Ja byłam prawie 3 lata temu (wtedy do niej chodziłam). Kazała przyjść nie wcześniej niż w 8 tygodniu. Usg było dopochwowe w cenie wizyty.
image
image
według terminu @ przed świętami wypadałby 8 tydzień, a ja wizytę na nfz mam dopiero 13 stycznia, masakra jakaś :D

ktoś ma aktualne dane?
imageimage
image
Próbowałam miesiąc temu trzy razy umówić się na prywatną wizytę do dr Łapińskiej-Szumczyk. Za każdym razem nie miała czasu, aby ustalić termin, więc zrezygnowałam, bo nie będę się prosić o płatną wizytę! w końcu poszłam na NFZ, nie masz co czekać!tez miałam duży problem gdzieś się dostać, ale udało się!
będę wieczorem dzwonić, zobaczymy co mi powie ..

byłam na nfz koło siebie, ale właśnie no, lekarz usg mi nie zrobił :/
u mnie w przychodni, gdzie prowadziłam pierwszą ciążę, nie ma już limitów,
teraz na koniec roku to podobno porażka gdzieś się zapisać ;)
imageimage
image
Właśnie do niej najlepiej dzwonić około 21-ej. Często zdarzało mi się że wciągu dnia nie miała jak mnie umówić i prosiła o telefon później.
to akurat wiem, bo numer mam od koleżanki i też mi tak kazała dzwonić ;)

Karma, orientujesz się, dr naprawdę ma taki kiepski sprzęt do usg??
gdzieś tutaj albo w innym wątku czytałam
imageimage
image
dodzwoniłam się bez problemu, zapisałam też, na za tydzień ;)

przez telefon, babeczka baardzo miła ;)
imageimage
image
Sylwia - będziesz zadowolona to moja lekarka

Taka trochę niedzisiejsza , bo spokojna, skromna... na pierwszej wizycie myślałam, że wybuchnę śmiechem bo taki spokojny głos, że aż za :-)
image

image
gratuluje Sylwia, że się dostałaś, ja nie miałam możłiwości się dodzwonic, za trzecim razem jak dzwoniłam, tzn. o godz. 21 to już telefon był wyłaczony a miałam o tej porze dzwonić...
syrenka, ja dzwoniłam może 15 minut przed 9, pani doktor za pierwszym razem odebrała ...

może miałaś pecha, nie mogła odebrać czy coś? :)

Emika - obyy!!! jak Ty omal nie wybuchłaś śmiechem, to ja pewnie to zrobię :D haha
imageimage
image
Potwierdzam, że pani dr jest mega miła :) Taka do rany przyłóż :) Mnie to bardzo odpowiada, bo przynajmniej zapomina się trochę o tym dyskomforcie towarzyszącemu wizytom u ginekologa :P
Jeżeli chodzi o sprzęt to rzeczywiście nie jest to sprzęt na którym obejrzysz dziecko w 3D :))) jednak na potrzeby normalnego badania ciężarnej jak i kobiety nie w ciąży w zupełności wystarcza. A konsultacje w ciąży na te 3 dodatkowe USG u innego lekarza to dla mnie akurat plus, bo każdy lekarz ma inne spojrzenie i na co innego zwraca uwagę :)))) a czasami dobrze skonsultować "ciążę" u innego specjalisty.
A czy w Sopocie na Małopolskiej wykonuje doktor usg?
Czy na nfz do sopotu do abc mozna sie zapisywać nadal? czy np limit na ten rok się skończył?
Najlepiej jak tam zadzwonisz jutro i się zapytasz. Dr Łapińska-Szumczyk przyjmuje tam w poniedziałki od godz. 16
można się zapisywać nadal, ale zasada jest taka że 1 dnia każdego miesiąca są zapisy na miesiąc następny, np. 1 maja na czerwiec itd. bo Pani doktor jest bardzo oblegana a przyjmuje tylko jeden dzień w tygodniu

najlepiej zadzwoń dziś po 16 i się spytaj, może są jeszcze miejsca na czerwiec, tylko najlepiej roś o połączenie z położną
witam, dziewczyny , wiecie moze czy ta pani doktor zajmuje sie rowniez bezpłodnością? i ile obecnie kosztuje wizyta , czy z usg dopochwowym? pozdrawiam
ja chodzilam do niej kilka mies temu teraz zminilam gina
placilam 120zl i jak sie nie myle to przed ciaza na kazdej wizycie mialam dopochwowe

co do bezplodnosci tego niestyty nie wiem
moja siostra ktora ma problemy z zajciem u niej byla na jednorazowej wizycie ale lapinska nic ciekawego jej nie powiedziala
Czy pani dr nadal przyjmuje na Beniowskiego? Bo nie byłam dłuższy czas,a przy umawianiu wizyty zapomniałam zapytać :(
ja bylam z 3 miesiace temu i przyjmowala
przyjmuje

dr Sylwia Łapińska-Szumczyk, ginekolog

Witam, wie ktoś może jaka jest obecnie cena wizyty? z usg, cytologia? Nieciężarna :)
i ile mniej więcej się czeka na wizytę?
Cena to 120 zł
z ciaza czy bez cena 120 zl
oj roznie musisz zadzwonic czasem udaje sie nawet po tyg a czasem poo miesiacu
A jak wygląda umówienie się do p doktor mając wykupione ubezpieczenie medyczne prywatne w mBanku?
150 zł wizyta. Właśnie wczoraj byłam i w tym są badania: usg, cytologia i badanie ginekologiczne.
Czy wy też macie wizyty na 23 lub24?
Tak :)
Przez trzy lata byłam pacjentką pani doktor Łapińskiej. Nie zrażały mnie kolejki, wizyta o 21. 45, gdyż uważałam, że pani doktor jest specjalistką, która cechuje się przy tym niezwykłą delikatnością i zapewne w całym Trójmieście nie znajdę drugiej takiej pani ginekolog. I wiecie co? Myliłam się:p Oczywiście pani Łapińska jest specjalistką, niemniej jednak sprzęt jakim dysponuje pozostawia wiele do życzenia (szczególnie dla kobiet w ciąży). Mało tego, kiedy ostatni raz wizytę miałam mieć o 21.45, a przede mną było jeszcze pięć kobiet w zaawansowanej ciąży. Wówczas już nie wytrzymałam i następnego dnia rano zadzwoniłam do Evi-Medu i na wizytę do ginekologa umówiłam się na ten sam dzień, na godzinę 17stą. Poszłam do przypadkowej pani ginekolog, która również okazała się być niezwykle delikatna i również przy tym była specjalistką. Dodatkowo weszłam o umówionej godzinie, bez żadnych opóźnień. Później chodziłam do wielu innych ginekologów w Evi-Medzie i za każdym razem wizyty przebiegały bezstresowo. Teraz chodzę prywatnie do pani ginekolog, która przyjmuje bliżej mojego domu i także jestem zadowolona (pani doktor dysponuje sprzętem najwyższej jakości i wszystkie badania ciążowe, także prenatalne itd. można u niej wykonać). Wniosek jeden: w trójmieście jest naprawdę wielu dobrych ginekologów, którzy przyjmują w normalnych godzinach i biorą za to nieraz mniejsze pieniądze aniżeli p. doktor Łapińska.
Kiedyś sama byłam pacjentką Pani dr - w ramach NFZ. Kiedy zaszłam w ciążę... pierwsze dziecko, pierwsze dwie wizyty z opóźnieniem kilku godzinnym, a Pani dr poświęciła mi zaledwie kilka minut, nie miałam nawet szansy zapytać o cokolwiek- a pytań miałam wiele.... i tym sposobem trafiłam do innego dr, do którego chodziłam prywatnie. Ciąża przebiegała książkowo. Nie zdecydowałam się na wizyty prywatne u Pani dr, bo przerażały mnie tak późne godziny przyjęć.... a poza tym wydaje mi się, że o północy człowiek jest już zmęczony... Ale to moje zdanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A wiecie w jakie dni przyjmuje pani doktor? i ile na przod trzeba sie umawiac?
hmm przyjmowala chyba we wt
a z umawianiem sie to nie pomoge bo trafilam do niej jak bylam w ciazy wiec wtedy inne terminy
Przyjmuje we wtorki i czwartki. Umawiać się najlepiej na miesiąc wcześniej, chyba że chcesz mieć wizytę o 23.30... Ja wczoraj weszłam z opóźnieniem 45 minut... Pacjentki umawiane są co 15 minut, a niektóre siedzą po 25...wizyta 150,00zł. Sama Pani doktor mila, cierpliwa i rzeczowa. Dla zmotoryzowanych- problem z parkowaniem.
PILNE! Czy p. doktor nadal przyjmuje tylko wtorki i czwartki??
dr Łapińska niestety od wakacji nie przyjmuje już na nfz w Sopocie :(
Tak, wiem, ale chodzi o wizyty prywatne. Ktoś wie??
Nikt nie chodzi do doktor prywatnie? :(
Tak, we wt. i w czwartki, cena wizyty 150 zł :-(

Inne tematy z forum Zdrowie

Problem z utrzymaniem erekcji (215 odpowiedzi)

Witam Mam 45 lat. Od jakiegoś czasu mam spore problemy z utrzymaniem erekcji. Na początku...

Mam problem z penisem. Nie staje (7 odpowiedzi)

Mam od jakiegoś czasu problemu ze współżyciem. Penis nie staje albo jest w niepełnym wzwodzie....

Penis opada w trakcie stosunku (5 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Mój problem zaczął się niedawno. Razem z moją partnerką mamy 19 lat i od paru...

do góry