Widok

duża głowka a mały brzuszek u dziecka podczas badania usg

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam mam do was pytanie o czym może świadczyć większy obwód głowki od brzuszka , lekarz powiedział ze to taka uroda ale ja sie zamartwiam czy moje dzieciątko jest zdrowe, zaznacze ze na usg w 13 i 22 tygodniu jak i pomiedzy zawsze była jakaś rożnica ale nikt nigdy mi nic nie sugerował i teraz nie wiem co mam myślec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas zawsze byla roznica a w ostatnich tyg. ciazy dochodzila nawet do 4 tyg a coreczka zdrowiutka...pamietaj ze im wieksze dziecko tym trudniej zmierzyc dzidziusia!;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokladnie, odhylenia +/- 2 tygodnie od terminu OM sa normalne. Poza tym główke na prawde trudno zmierzyc, szczegolnie w III trymestrze :)
image

image
u nas też zawsze główka była większa (o ok.2 tyg), nawet robiliśmy usg dopplera,na wszelki wypadek,ale nic nie wykazało niepokojącego. Synek urodził się cały i zdrowy (i nawet nie miał jakiejś wielkiej głowy hehe)
dziękuje za informacje, uspokoiło mnie to troszkę , teraz czekam na mojego maluszka
Dorota, nic się nie martw - u mnie było to samo - wszystkie usg pokazywały nieco mniejszą kość udową i brzuszek, ale nikt nic nie sugerował, wszystko było ok. W 36 tygodniu zaczęli mnie straszyć i wylądowałam na PC na tydzień całkiem niepotrzebnie, ale na obserwacji, ale co sie tam namęczyłam to tylko ja wiem :/ A synek się urodził jak najbardziej proporcjonalny, może grubaskiem nie jest, ale nie jest też chudzielcem :) Takie dysproporcje się zdarzają bardzo często, przecież nie każdy dorosły jest taki sam - tak samo u dzieciaczków :) Powodzenia
image
image
pewnie bedziesz miala poprostu chudsze dziecko :)

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dorota, nie przejmuj się. Ja po USG w 37 tc tydzień płakałam. Usłyszałam, ze dziecko ma duży rozszep wargi. Tydzień później urodziłam córcię z najpiękniejszymi usteczkami na świecie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry