Widok
duży rozmiar
tak sobie dzisiaj rozpaczam... mam rozmiar 42 (chyba ciagle?), w biuscie 85D - bylam wczoraj mierzyc suknie, niestety nie bylo mojego rozmiaru, wiec wciskalam sie w mniejsze numery gorsetow, zeby znalezc dobry fason. Biust "wypietrzal" mi sie pod brode i generalnie nie byl to najladniejszy widok. I tak sobie dzisiaj mysle, czy przy "wiekszych" rozmiarach powinno sie wogole myslec o gorsetach? czy lepiej o jakiejs nieobciskajacej bluzeczce, czy gorsety (ktore maja przeciez swoja grubosc) nie za bardzo eksponuja rozmiar, jeszcze go powiekszajac...? Nie chodzi mi o ubranie sie w zaslaniajacy luzny "worek" ale cos lekkiego, nieobciskajacego.... hmmmm.... czy ktoras z Was ma podobne przemyslenia? albo moze juz przez to przeszla? i wygrala? :o)
moze...?
Jeziorko :)
moze...?
Ja też miałam ten problem (i mam nadal bo moje rozmiary nie uległy zmianie).Gdy byłam szukać sukienki też nie wciskałam się w żadne gorsety!Zdecydowałam sie że będę szyła sukienkę w salonie we wrzeszczu na manhatanie (elja) bo tu uszyją sukienke nie zaleznie jakich jestes rozmiarów.Co do gorsetu to poradzili mi zeby był na szelce wtedy wszystko lepiej sie układa no i ja bede czuła sie komfortowo
jeziorko juz kiedys wklejalam to zdjecie ale wkleje jeszcze raz:) podoba mi sie ta panna mloda a jej rozmiar chyba jest wiekszy niz 42 ;) biust tez ma spory :), a gorset tez moze byc, ale odpowiednio uszyty:) nie za maly!! :) najlepiej z jakimis pionowymi liniami :) wycieciem pionowym choc malutim, no i jesli gorset to i spodnica :) i tu raczej nierozkloszowana, delikatne A, maretial na gorset i spodnice wybierz nieblyszczacy :) uwazaj zeby aplikacje ewentualne kwiatki ozdowy na gorsecie byly bardziej drobne niz duze :)

[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
kochane jeziorko , troszke wiem co czujesz bo wczoraj pani w jednym salonie creaturo , wciskala mnie w gorsety 36 a ja powinnam miec 38,40 ,i tlumaczyla ze dobrze wygladam .a czulam sie i wygladalam jak kielbaska , w dodatku gorsety lezaly okropnie :) ale glowa do gory wczesniej widzialam dziewczyne w zaawansowanej ciazy , mierzyla suknie w salonie beauty we wrzeszczu , wygladala bardzo lanie , biuscik miala duzy:):) pozatym poszukaj tu w byl juz watek o takich wiekszych rozmiarach , tam znajdziesz wiecej wskazowek :):):):) goraco pozdrawiam

Wiesz Jeziorko, mam dokladnie ten sam problem! Przegladam tysiace katalogow z sukniami, ale nie oszukujmy sie, ze modelki w tych katalogach maja rozmiar co najwyzej 38, a ja mam troszke wiecej. No i do tego dwie doniczki 80 C. Ja wypatrzylam sobie kiecki na stronie salonu : www.karina.net.pl. Gorset u mnie odpada bo bym musiala chyba biust na metalowym rusztowaniu podtrzymywac ;)) Mysle o gorze z delikatnymi rekawkami i sukieniusi z ksztalcie literki A. Powodzonka !!
Jeśli ta pani na zdjęciu ma rozmiar 42, to moje wszystkie lustra są ostro wyszczuplające.Wcale nie uważam tego rozmiaru za duży.Kurcze,laski,skąd wy bierzecie takie dołujące stwierdzenia.Fakt,biuścik może i duży Jeziorko,ale nie przesadzajmy.Moim zdaniem właśnie gorset zmniejsza optycznie wszystko a do tego podkreśla super talię.Ja mam 75C i wcale nie wygląda na ogromny.Ale może to moja subiektywna opinia,teraz już nie wiem.Życzę szybkiego znalezienia pięknej sukienusi.
dziewczyny nienakrecajmy sie nawzajem:):) niedosc ze wszystko na naszej glowie , zalatwiamy sale , martwimy sie o jedzonko ,muzyke , fryzurki , pazurki i inne bzdurki... to jeszcze mamy sie dopasowywac do jakis wyidealizowanycxh rozmiarow????? o nie .. stop:):) moje drogie na pewno suknia musi sie do nas dopasowac , podkreslic to co kragle i itd. glowa do gory ja na zadna diete nie ide , moze powiecie ze jak mam taki rozmiar 38-40 to nie musze ..ale ja jestem osoba umiesniona i mam pikne muskuly i co powinnam ubrac kombinezon zeby ich nie bylo , a co z buzia , jak mi sie nie poprawi cera to co ???? welon non stop na twarzy hihihihihiihih goraco pozdrawiam wszystkie orginalne panne mlode:):)

dzieki wszystkim! :)
i troche wyjasnienia... moze rzeczywiscie zabrzmialo to jakbym byla zdolowana i uwazala moje rozmiary za ogromne,.... moze to za mocno zabrzmialo.. nie uwazam sie za wielka, ani za zdolowana, tylko za "pulchna powyzej pasa" :o) i jekko zdezorientowna co do sensownosci szycia gorsetu. Faktem jest ze w salonach, ktore odwiedzilam Panie na dzwiek "rozmiar 42" wpadaly w rozweselenie... ale to juz gdzies bylo poruszane. Chodzilo mi o opinie, czy gorset czy lepiej nie, czy takie obcisniecie (podkresla talie jak sie ma ladna talie!) nie zrobi ze mnie "SuperBaby" ;o) ah, jakbym chciala miec 38 ;) trzeba bylo o tym myslec wczesniej, prawda? ;)
dzieki wiec raz jeszcze, popatrze na podrzucone linki i odwiedze polecone miejsca!
i troche wyjasnienia... moze rzeczywiscie zabrzmialo to jakbym byla zdolowana i uwazala moje rozmiary za ogromne,.... moze to za mocno zabrzmialo.. nie uwazam sie za wielka, ani za zdolowana, tylko za "pulchna powyzej pasa" :o) i jekko zdezorientowna co do sensownosci szycia gorsetu. Faktem jest ze w salonach, ktore odwiedzilam Panie na dzwiek "rozmiar 42" wpadaly w rozweselenie... ale to juz gdzies bylo poruszane. Chodzilo mi o opinie, czy gorset czy lepiej nie, czy takie obcisniecie (podkresla talie jak sie ma ladna talie!) nie zrobi ze mnie "SuperBaby" ;o) ah, jakbym chciala miec 38 ;) trzeba bylo o tym myslec wczesniej, prawda? ;)
dzieki wiec raz jeszcze, popatrze na podrzucone linki i odwiedze polecone miejsca!
Trochę racji,że wzrost daje inne spojrzenie na figurę rozmiar 42.Ja mam 172,więc ...Ale i tak nie uważam,że jest to rozmiar niepopularny i uwierzcie mi,że w salonach,gdzie mierzyłam,nie było czegoś takiego, że nie mogłam się w nic wcisnąć i że panie brały mnie za wieloryba....Dlatego nos do góry.I tak niezależnie od rozmiaru będziemy pięknie wyglądać w dniu ślubu!!!!I koniec!!!!!!
ja tez mam duzy rozmiar. Chce cos napisac o tym zalaczonym zdjeciu modelki w sukni z golymi ramionami. Zwroccie uwage ze to zdjecie bylo robione od dolu!!! Jestem przekonana ze robione tak na wprost nie byloby tak atrakcyjne. Ja mialam gorset na ramionkach z łódkowatym dekoltem i mysle ze to wygladalo ladnie, polecam ten kroj. Pozdrawiam!!!