Widok

dwór kaszubski " magnat"

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :-)

Czy ktoś miał wesele w magnacie? Chciałabym mieć wasze opinie pozytywna bądź negatywna :-) Czy ktoś was miał tam wesele w magnacie ?

Pozdrawiam Misiq
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA OSOBIŚCIE NIE POLECAM ,ALE TYLKO Z TEGO WZGLĘDU ŻE :umówiłam się z tamtą panią na spodkanie ,a mówiłam przez telefon jaki termin ślubu mnie interesuje ,po przyjeżdzie robiła wszystko aby zniechęcic mnie do orkanizacji ślubu w jej lokalu a to dlatego że chciałam je wyprawić na ok 70 osób,po powrocie do domu napisałam do tej pani mejla z adresu mojego narzyczonego ,a mianowicie zapytałam się o ten sam termin tylko że na 120 osów ,okazało się że wszystkie terminy były wolne-bardzo nieładnie ze mną postąpili,było to niegrzeczne.
ostatnio było sporo na temat Magnata i dużo relacji pozytwnych, musisz poszukać

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Karolinko:-) właśnie szukam ale ciężko mnie będzie znaleźć . I także mam dylematy nie wiem z których wybrać Dworek Oleńka czy Dwór kaszubski "Magnat" :-( bo chodzi mnie o to aby było taniej i przede wszystkim spanie bo problem z tym ze większość gości nie są w 3 city heh
A na ile osób?
na ile osób 80 :-)
oto kilka wątków o Magnacie, mam nadzieję że ci się przydadzą:

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=405129&t=405129

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=381428&t=377831

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=371214&t=369661

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=313549&t=258022

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=301520&t=280150

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolinka_29 Bardzo bardzo ci dziękuję prze kochana jesteś !! Dziękuję za pomoc i doceniam co dla mnie zrobiłaś :-) pozdrawiam
amania Fakt nie ładnie zrobili aż mi brak słów :-( Ja takie problemy nie miałam aż dziwnie ze ciebie tak podstąpili heh. A ty gdzie będziesz miała wesele ? w jakiej sali ? jeśli mogę wiedzieć ?
ja mialam w tym roku w magnacie i jestem zadowolona, od olenki skutecznie odstarszyla mnie ta afera z kradzieza w zeszlym roku

Ollcia właśnie czytałam opinie o sale Oleńce aż ciężko mi uwierzyć ze do takiego coś doszło heh, mam dylematy miedzy magnat bądź oleńka może macie jakieś inne propozycję na temat sal?
misiq żaden problem :)

image
Witam,

chciałam się zapytać osób, które miały już tam wesele jak odczuwały to, że obok w drugiej sali było inne wesele? nie przeszkadzało Wam to? bo mi się tam bardzo podoba ale nie za bardzo mi leży aby moi goście musieli się dzielić przestrzenią z innym ludzmi :( proszę o radę.

Pozdrawiam,
Magda
Ja powiem tak jezeli chcesz by w jednym miejscu byly dwa wesela to tak mi sie osobiscie nie podobalo.... odradzam sala brzydka a pani faktycznei antypatyczna!!
Pokoje tam cuchną jakby zdechło w nich stado bocianów. Sama sala super, jedzenie bardzo smaczne. Pokoje to dramat taki, że szkoda słów.
Ja nie polecam. Bylismy oglądac sale- co prawda bardzo ładna w srodku, jednak zdjęcia z internetu znacznie wyolbrzymiają rzeczywisty wygląd MAgnata. Okazuje się, ze są 3 wesela na raz, przy czym dwa są praktycznie obok siebie. Jedni goście widza się na dworze z drugimi.... Niebyt fajnie- jak dla mnie osobiście. No i oczywiscie każde wesele ma do swojej dyspozycji tylko jedną altanke, a nie jak widac na zdjęciu cały dwor :)
Ale to tylko moja opinia, moze to komus nie przeszkadza. Pozdrawiam
Byłam tam na weselu kuzyna. Mnóstwo smacznego jedzonka. Obsługa super. Polecam
image
Ja rowniez mialam okazje byc na weselu w Magnacie jakis czas temu i nie podobalo mi sie....jesli chodzi np o jedzenie to bardziej polecalabym Gosie w Kielnie albo Maciejke w Koleczkowie
image
Byłam w sobote oglądac sale. I z tego co wiem to sa tam tylko 2 sale. Wiec jak 3 wesela? Tez Mi sie nie podoba ze odbywaja sie daw wesel w tym samym czasie. Jak nie znajde nic lepszego to bede miala tam wesele.
bylam na weselu w magnacie i dwa wesele to nie problem- na prawde ludzie sie nie mieszaja:) tak mi sie tam spodobala ze sama bede miala tam wesele juz w maju-byliśmy ostatnio w magnacie ustalac wszystkie szczegoly i musze powiedzxie ze jestem bardzo zadowolona. a co do 3 wesel obo siebie to chyba jest nie mozliwe bo sa 2 sale:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co mi wiadomo też są tam tylko dwie sale. Trzecia jest chyba na razie w planach, bo na stronie mają zamieszczone wizualizacje sali. Wszystko można podejrzeć tutaj: http://www.dwor-magnat.pl
no własnie ja chce mieć wesele na tej nowej sali co będzie w sierpniu zrobiona.. więc nie wiem czy wtedy nadal będą 2 sale ( bo jedną przerabiają na tą nową) czy ta nowa będzie 3 salą... bo jeżeli tak to dla mnie jest to dyskwalifikacja sali... nawet jakbybyły dwa wesela.. to tak trochę dziwinie jak np. ja podjezdzam samochodem czy brczyką pod salę a tam już inna para młoda jest ;/ bądź odwrotnie.. ja witam gości a podjeżdża druga para młoda.. tragedia... ale sala dla mnie jest piękna na tych wizualizacjach i sama nie wiem co zrobić :( bo rozumiem ,że nie ma takiej możliwości, że w tym samym czasie odbywa się tylko jedno wesele?

Pozdrawiam,

Magda
Jak mowisz będą 3 sale, ta 3 będzie miała wejscie z tyklu- jako jedyna. Wiec tylko jesli tam bedziesz miala wesele to goście nie beda sie widzieli z innymi.
Dwa wesela na raz to nie problem jesli to jest dobrze zorganozowane....
Ja bede miec w ROMIE w Łapinie, tez są 2 wesela na raz, jedno na sali, jedno w namiocie. Ale z namiotu trzeba na gorze przed podwórko wejsc na gore, wiec nie ma mozliwosci zeby moi goscie z górnej sali widzieli sie z tymi z z namiotu, ktory jest nad samym jeziorem.
Inaczej natomioast jest w Magnacie.... Dwie sale obok siebie, a kazda ma tylko małą altanke do dyspozycji..... Jak mowie jedynie na trzecia będzie inna- normalna
Witam,
byłam wczoraj w Magnacie i rozmawiałam z właścicielką i widziałam gdzie będzie wejście do tej nowej sali ( mam ją zarezerwowaną na 20 sierpnia 2011) i tak jak na początku byłam sceptycznie do tego nastawiona, tak teraz jestem pewna, że właśnie tam chce mieć swoje wesele :) od wejścia do jednej sali i drugiej jest duża odległość, a poza tym właścicielka powiedziała mi, że każda sala będzie miała swoje " podwórko". sala będzie do obejrzenia w lipcu tego roku więc, w razie gdyby coś było nie tak to będę miała jeszcze sporo czasu na zmianę miejsca :). Ponad po remoncie mają być dodatkowe pokoje( razem na około 100 osób), ja swoje wesele planuję na 140 osób ( i tak pewnie będzie około 100) i praktycznie wszyscy moi goście będą musieli zostać na noc, więc mam nadzieje, że jak będę miała zarezerwowane wszystkie pokoje to nikt inny nie będzie chciał tam robić wesela, bo nie będzie miał gdzie gości położyć :D o taka jestem :D

Pozdrawiam,
Magdalena
Magda!
jesli chodzi o spotkanie sie par mlodych jednoczesnie jest to nie mozliwoscia bo nigdy sie to nie zdarzylo..gdyz sale duza i mala maja w innych godzinach wesele..jest to rozniaca nawet 30 min wiec nie spotkacie sie razem z inna para weselna..a jesli chodzi o ta nowa nowa sale to jest calkiem innej str wejscie i nie ma nic polaczone z mala i duza sala ktore sa juz od samego poczatku powstania magnatu..a jesli ta nowa nowa sala powstaje dopiero w sierpniu to jeszcze sporo czasu jest..a znajac zycie i warunki pogodowe na dzien dzisiejszy to troche bedzie przesuniete bo z tego co wiem jest ta sala robiona teraz i ciezko cokolwiek na wyschnecie scian itp..tak jakby sie dom budowalo od podstaw..a z mojej strony to polecam to miejsce..jest godne polecenia i co spotkalam osoby bawiace sie w magnacie to nie zaluja wrecz chca jeszcze isc i czekaja na jakies zabawy itp... pozdrawiam
no to trochę mnie pocieszyłaś mówiąc, że nie ma takiej możliwości alby spotkać się z drugą parą młodych :) czytałam kilka negatywnych opinii na temat magnata, ale zdecydowanie więcej jest pozytwynych :) także chyba nie mam się już nad czym zastanawiać tylko jechać wpłacać zaliczkę :D

Bardzo dziękuję za wszystkie informacje, są one bardzo przydatne :)

Pozdrawiam,

Magda
dziewczyny a czy wiecie może czy opłata za nocleg jest razem ze śniadaniem? czy osobno się za to płaci? bo zapomniałam się zapytać :(

Pozdrawiam,

Magda
http://www.youtube.com/watch?v=w1O8E4WG2L0

polecam..kilka ujec z wesela w magnacie :)
Zanim wpłacicie zaliczkę a szukacie sali z pokojami dla gości to upewnijcie się czy maja wolne pokoje. Właścicielka sprytnie mówi ze " pokojami zajmuje się inna Pani ale mamy do dyspozycji 50 miejsc" w rezultacie 0 miejsc bo inna para zarezerwowała wszystkie miejsca. Kto pierwszy ten lepszy :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
O Magnacie poszukaj sobie info na ich stronie: http://www.dwor-magnat.pl.
Polecamy w 100%.Piękne miejsce,bardzo dobre jedzenie.Wiele firm również robi tam swoje imprezy.
image
witam
ja nie mialam jeszcze wesela - termin mam na czerwiec 2011
zaliczke juz wplacilam
zarezerwowalam juz ta nowa sale... i tu jezeli chodzi o ilosc sal - Magnat na chwile obecna posiada dwie sale (mniejsza i wieksza) 3-cia ma byc gotowa w wakacje tego roku... zarezerwowalam ta trzecia poniewaz tez nie chcialam mieszac gosci weselnych, dwie obecne sa bardzo ladne ale troche takie piwniczaste wydaje mi sie (mam na mysli ponure); ta nowa sala jest na wprost od glownego wjazdu do Dworku (dwie pozostale sa obok siebie po prawej stronie), ma zupelnie osobne wejscie, ma miec zaplecze nie od strony wjazdu do Dworku tylko z drugiej strony wiec jest to super pomysl ze choc tu nie beda sie krzatac inni goscie weselni - bylam w srodku tej nowej sali ukradkiem i wyglada na duuuza a jezeli bedzie jak na wizualizacji to bedzie piekna!co jeszcze.. wlasnego jedzenia nie mozna kupowac (Wlascicielka boi sie - zreszta uzasadnienie - Sanepidu itp w razie jakiegos nieswiezego jedzonka zakupionego przez Pare Mloda); alkohol mozna swoj bez kauzji (oprocz piwa, ktore trzeba zakupic w Magnacie); kaucja 500zl; tort ciasta soki w cenie; menu bardzo szerokie; dekoracje mozna zrobic swoja - Wlascicielka udostepnia wazony; hmmmm - jakby co to pomoge - bo nie pamietam co jeszcze - sama nie zwazam na negatywy bo malo ktore sa uzasadnione... np zimno - owszem w najmniejszej salce (gdzie przyjmuje Wlascicielka) zimno, poniewaz wlaczona jest klimatyzacja (ale to chyba plus?...zwlaszcza ze mozna poprosic o jej wylaczenie); duza sala obecnie odnawiana, malowane sciany itp; na kazdym weselu znajdzie sie ktos komu nie bedzie cos odpowiadalo... ja najbardziej boje sie o jedzenie - ale raczej czytalam same pozytywy a sama wlascicielka obrazowo przedstawila ze teraz nie pamietam ale na co 2badz 3 osobe przypada po dwie cale porcje obiadowe wiec nie jest tego malo! plus wiejski stol ciasta.. byleby szybko podawali, byleby bylo cieple i swieze...a.... i wystawiaja odrazu calosc jedzenia zeby bylo wiadomo ze nie oszukali na porcjach! jakby co to house_wk@poczta.fm - pomoge :)
pozdrawiam i udanego wesela zycze Wam i Sobie :))))))
witam wszystkich..szukam propozycji ustojenia duzej sali..mysle z zona nad bialymi obrusami i czerwonymi czy bordowymi nakladkami..mamy w planach zamowienia duzego balonu co wypuszcza male baloniki przy pierwszym tancu...chcemy tez jakies balony na sali itp..ale szukamy pomyslow moze ktos ma zdjecia do podeslania to poprosimy:)
http://www.dwor-magnat.pl
jestesmy wlasnie po weselu w magnacie i jestesmy mega zadowoleni!!!!!! Dwór spisal sie na medal, nie mamu zadnych zastrzezeń-polecam wszystkim. Co do strojenia to my nic nie ddawaliśmy od siebie a i tak bylo pięknie, nie wiem jak na duzej sali ale na malej krezesla maja pokrowce i to dodaje sali takiej lekkosci i elegancji.
image
Witam, my równiez mamy na małej sali i mam pytanie na ile mialaś wesele i czy nie brakowało miejsca do tańczenia. I jeszcze jedno jakie mialaś menu?
wesel na 71 osob i miejsac bylo sporo, menu prawie podstawowe, zamienilam tylko zurek w nocy na barszcz z pasztecikiem i na obiad byly poł na pół ziemniaki z wody i ziemniaki zapiekane,a no i wzielismy jescze stol wiejski, ktory zrobil furorę.
image
Akamara czesc..masz moze jakies zdjecia do podeslania z wesela jak sala i jakies takie ktore moga mnie wzbudzic checie bardziej do wesela ?:) pozdrawiam..
Dziękuje bardzo za informacje.
mam jeszce jedno pytanie czy ciasta mieliscie od nich? i czy jak wziełas te podstawowe menu czy dość dużo było jedzenia? czy lepiej domówić jedzonka.

Pozdrawiam
zdjęc na razie nie mam, ale kilka mozna zobaczyc na stronie.
Co do jedzenia to na pewno nie dodawaj nic wiecej, ewentualnie zamień cos jak Ci nie pasuje jakas potrawa z menu podstawowego na cos innego, bo jedzenia było tyle ze cala nasza rodzina przez prawie caly tydzień ( o co sie dalo oczywiscie) jadla jescze weselne jedzenie. Ciaset i tor mielismy od nich i powiem szczerz ze bym nie zamienila tego, bo przyjamniej jedna rzecz z glowy do zalatwiania,a do tego tort byl pyszny mielismy smietankowy, marczello i truskawkoy, ciasta nie wiem jak bo nawet nie sprobowalam-nie mialam juz miejsca:)
image
hey date mamy na 05-05-2012 kiedy można rezerwować sale w magnacie??
Jak najszybciej, wtedy będziesz mogła wybrać którą salę chcecie :)
W sierpniu bieżącego roku organizowaliśmy wesele w jednej z 3 sal "Dwór kaszubski Magnat" w Bojanie. Zanim zdecydowaliśmy się na wybór tego miejsca poświeciliśmy dużo czasu na odwiedziny w różnych lokalach. Na początek, czego nie ukrywamy przypadło nam do gustu ładne otoczenie lokalu (pierwszy raz byliśmy tam po zmierzchu) podświetlane oczka wodne, dużo starannie utrzymanej zieleni i drzewek iglastych (zasługa Pana Wiesia) oraz co najważniejsze przestronna sala diamentowa. Nasze kolejne wizyty to spotkania z Panią manager w celu zapoznania się z ofertą weselną. Przedstawione propozycje były bardzo szerokie, wiadomo że każdy chciałby aby wszystko udało się wyśmienicie. Do wyboru tego miejsca przekonało nas spokojne i profesjonalne podejście Pani manager, które cierpliwie wysłuchała naszych sugestii i w sensowny sposób to wszystko poukładała. Najważniejsze było jednak to, że sama impreza odbyła się zgodnie z założonym scenariuszem: wszystko dopięte było na przysłowiowy "ostatni guzik": sprawna obsługa, doskonale przygotowane dania, również na poprawiny. Najcenniejsza rzecz to zachwyt gości weselnych. Opinie o lokalu bardzo pozytywna, wszystkim go polecamy.
Aż tak kolorowo nie jest. Ślub miałam 9 czerwca kuchnia owszem smaczna sala diamentowa przepiekna i na tym koniec. Pani manager owszem opowiada i podpowiada i tu chyba zakres jej kompetencji sie konczy 3 miesiac czekalam az laskawie przesle mi poprawione menu zaś w sprawach pieniężnych wyprzedzala nawet termin. mielismy umowe że przeddzien wesele bedzie mozliwosc przewiezienia rzeczy sala miala juz byc gotowa i posprzatana. z racji ze tego samego dnia odbywaly sie poprawiny ktore rzekomo miały skończyć sie o 18 akcja transport nastąpiła o 20. ku naszemu zaskoczeniu pijani w sztos mlodzi i goscie nadal imprezowali sala byla nie gotowa a pan stroz zaskoczony naszą wizytą. Pani manager po kilkudziesieciu telefonach wreszcie zdecydowala sie odebrac tłumacząc się ze ona juz skonczyla prace i nic nie poradzi. gdyby nie moja mama ktora w dzien wesela udla sie do sali i opanowala sytuacje nie wiem czy bylaby to udana impreza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dla odmiany miałam taki problem: w umowie mieliśmy zagwarantowany pokój dla nowożeńców. Dzień przed ślubem miła pani informuje nas, że sprzedała nasz nocleg i może nam co najwyżej zwrócić 100 zł... bez komentarza...
Informacja dla zainteresowanych: za jedno małe opakowanie do pozostawionego ciasta inkasują 2 zł.
Reszta była zupełnie ok.
Mieliśmy wesele 25.08.2012 w Magnacie. W trakcie naszego wesela odbywało się drugie na mniejszej sali obok.
Zero problemów z tego powodu. Nie widzieliśmy ani gości ani Pary Młodej z drugiego wesela. Muzyki też nie słyszeliśmy.Nasi goście na poprawinach byli zdziwieni że były dwa wesela, bo nikt się nie zorientował. Z wesela jesteśmy bardzo zadowoleni.Perfekcyjnie przygotowane,przepyszne jedzenie, bez naciągania rozliczenie a Pani Ania
Menager spełniła każde nasze życzenie.Ogromna pomoc personelu Pan Wiesiu niezastąpiony.Właściciele słowni i bardzo sympatyczni.
POLECAMY GORĄCO!!!!!!!!!!!!!!! i Jeszcze raz serdecznie dziękujemy na forum
Ja mialem wesele w Magnacie i gorąco polecam. Profesjonalny Pan Menedżer służący radą i doświadczeniem, dobra lokalizacja, mila obsluga i dobre jedzenie (pierogi z miesem oraz pieczona szynka z kapuchą tobajka ) a do tego wszystkiego rozsądne ceny także serio Polecam!!

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry