Widok

dworek na blotach

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,
chciclam zapoznac si ez opiniami na temat Dworku na Blotach w zalakowie.
Planujemy slub we wrzesniu 2010 i sa wolne miejsca.
Odwiedzialm to miejsce niedawno przypadkiem :) i jestem nim wielce zauroczona.
Nowa sala piekna, duzo miejsc noclegowych, piekny wystroj.
jedyne co mi sie nei podobalo, to droga do dworku, ale nie jest to az tak istotne.

bardzo prosze o opinie na temat tego meijsca, bo chyba sie wlasnie na nei zdecydujemy.

pozdrawiam
kasia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miejsce jest śliczne... jedyny minus, że trochę daleko... ale wart. Dobre jedzenie, fajna sala, prześliczna okolica. Noclegi na miejscu.

Zresztą żeby nie być gołosłowny:

image

image

image

image

image

image

image

Jest jeszcze mniejsza ( starsza ) sala.
ale cudo:)))))
image
ale pieknie!!!

widzialm sale nieustrojona.
zdjcia obledne :-D

prosze powiedz mi, czy bukiety na stolach byly przez panstwa S. robione,czy mieliscie swojego floryste?
piekne sa i wlasnie w tym stylu chcialbym meic na naszym weselu.

dziekuje za zdjecia i odpowiedz
k.
Nie wiem :) Ja byłem tam fotografem...
oo przepraszam, nowicjuszem na forum jestem ;)

rzeczywiscie wyglada to wspaniale, mi sie jednak nie podoba ze mlodzi maja "odzielony" stolik i to ze sala do tanczenia jest osobna - no przynajmniej tak wyglada na zdjeciach.
image
image
15 sierpnia 2009
Ale stolik jest na podeście i młodych super widać... to co wydaje się parkietem to wiata na zewnątrz jako ze na tym weselu było ciepło to ludzie bawili się na zewnątrz, ale na sali też jest miejsce do tańca.
Nowa sala rzeczywiscie bardzo piekna,stara zreszta też;] co do parkietu to co widać na zdj 4 jest to ganek na dworzu który jest obudowany.Zazwyczaj goście bawią sie w środku zaraz za stołami.chyba że jest gorąco wtedy na ganku ;];];]
image
image

no wlasnie, bardzo mi sie to podobalo.
nie musimy sie przeciskac pomiedzy goscmi :)

a parkiet do tancow jest tuz za stolami na tej samej sali tak,ze my widzimy rowniez tanczacych.
to naprawde swietne rozwiazanie imo.

mam nadzieje,ze we wrzesniu jescze cieplo bedzie tak,bysmy mogli zagospodarowac ganek ;)

och, ale sie napalilam, musimy jeszcze rezerwacje zrobic :)
Boże ale tam pięknie, jakbym mogła cofnąć czas to zrobiłabym tam wesele!
image

image

Ps: na zewnątrz ten ogród do tak zabardzo mi się nie podoba :/
image

image

ta czesc z tego co panstwo S. mowili , zostala otwarta na koneic czerwca, wiec wszystko jeszcze jest 'mlode'
ale jest tam cuuudowny ogrod, z drugiej strony, jest staw, jezioro... piekne miejsca do sesji foto.

moze ma ktos zdjecia ogrodu?
czesc,
ja jakis czas temu pytalam o to miejsce. odpowiedz tylko od fotografa i te piekne zdjecia.
zarezerwowalismy miejsce na maj.
co do kwiatow to sa od panstwa S. oni maja swoja kwiaciarnie.
dostalam od znajomych zdjecia z wesela,ktorzy wlasnie tam sie bawili.
niestety nie moge ich tu wstawiac, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na dworek.

juz nei moge sie doczekac ;)

czy fontanna z czekolada i stol wedliniarski jest przygotowywany przez kucharzy,czy panstwa S., jezlei ma ktos takei informacje, to prosze o wiadomosc, chwilowo nei mogalm sie od p.S. dodzownic ~(w swieta nei bede przeszkadzac)

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stół z wędlinami jest od nich (maja swoją ubojnie) koszt 2000zl
fontanna z czekolada jest z jakies firmy wynajmowana, ale trzeba uwazac, bo mino ze czekolada dobra to owoce moga byc mrozone i nie smaczne (zalezy kiedy masz wesele)
we wrzesniu mamy wesele.

owoce beda tylko swieze, ale to kwestia ustalen przeciez :)
dzieki za info.
też mieliśmy tam wesele i było cudownie, naprawdę nie można się do niczego przyczepić. p.S. wywiązali się z umowy, a nawet było więcej niż w ustaleniach. jesteśmy szczęśliwi że ten najważniejszy dzień w naszym życiu miał miejsce właśnie w Dworku na błotach. mieliśmy stół z wędlinami i barmana, którego polecił nam pan S. i powiem wam szczerze STRZAŁ W 10!!! myślałem że to będzie wyrzucona kasa ale naprawdę ludziom się podobał i smakowało bardzo to co robił.
polecam wszystkim ktokolwiek jeszcze szuka sali.

Jeżeli szukacie miejsca na sylwestra to w dworku też robią na dwie sale. bal z orkiestrą i impreza z DJ. jest warto i nie drogo
i zamowiona :-D
zastanawiamy się nad wyborem sali. czy ktoś się może orientuje czy w nowej sali w 'Dworku na błotach' jest klimatyzacja. a jeśli nie to czy któraś z osób które miały tam wesele mogłaby powiedzieć czy latem nie robi się troszkę zbyt gorąco?
ja bzlam tam na weselu wlasnie wtedz kiedy Pan Maziarz robil zdjecia i bylo niestety troche goraco...
jak wygladaja opłaty,ma ktos jakis cennik bo patrzyłam i tam nie widze albo jestem slepa
Witam,
serdecznie polecam to miejsce tzn. Karczme na błotach. Jestem tuz po slubie (1sierpien) a wesele trwało właściwie od piatku do poniedziałku , ponieważ mielismy mnóstwo gości zza granicy. Obsługa supermiła, Panie kelnerki sprzątają wszystko na bieżąco, właściciel Pan Stencel również-można z nim wszystko omówić. Dekoracje z kwiatów bajeczne (cena 1200zł), jedzenie pychota, ciasto również. Wszyscy goście byli zachwyceni, czuli się jak na wakacjach. Naprawde wesele bylo na wysokim poziomie. Pokoje są równiez na wysokim poziomie, wszystko nowe i pachnące jeszcze drewnem. Slub brałam w pięknym kosciele św. Marcina w Sierakowicach, księza dostosuja sie do wszystkiego i są bardzo mili, żeby własnie nie dojezdzac z Gdańska. Fotki sali moge wysłac na meila.
Piękne miejsce.
kaoma - gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze. Poprosze o zdjecia na ikkam@o2.pl .

Planuje wesele w Karczmie na Blotach w przyszlym roku i mam nadzieje, ze bedzie wspaniale. Powiedz prosze jak smakuje jedzenie, nie pochodze z Kaszub i troche obawiam sie kaszubskich smakow ;)
Śliczne jest to miejsce.... jeszcze nie planuje ślubu, ale już wiem co jest na pierwszym miejscu mojej listy jeśli chodzi o sale. Narazie, jako świadkowa, pomagam organizować ślub kumpeli :)
Kaoma, mogę prosić również o fotki?? kundelek-86@o2.pl
Mam pytanko, jak myślicie, organizują tam śluby np. w ogrodzie ?
Wiem że ryzykowne, biorąc pod uwagę pogodę, ale co tam :)
kaoma mogę prosić zdjęcia na maila ika.06.2010@wp.pl
sam dworek w sobie jest ok , ale czy okolica taka fajna ? kawał drogi trzeba jechać drogą bez asfaltu , ( szkoda mi było mojego samochodu ) w okolicy oprócz 3 domków letniskowych gdzie byłam na sylwestra nie ma nic. . .
Witam
ja ma ślub w dworku w maju 2010 - bardzo proszę o fotki i może jakieś rady/spostrzeżenie.

Dzięki z góry
monika.kal1@wp.pl

monika
a którego maja bo ja też mam w maju:)
8 maja:) a Wy?
a gdzie macie ślub?
Witam,
mam ogromną prośbe jak możesz prześlij mi zdjęcia stołów, dekoracji , jak jest podawane jedzenie na stoły bo też mam zarezerwowane Karczme na swoj ślub ale mam duzo obaw bo nigdy nie wiadomo, a jeszcze na ile osób miałaś zorganizowane.
Zdjatka poproszę na fiola-r@wp.pl bede bardzo wdzieczna za pomoc w rozwianiu watpliwosci. Pozdrawiam
witam
mieliśmy wesele w dworku na błotach (a konkretnie w karczmie) 8 maja wraz z noclegami na 100 osób i poprawinami.
było cudownie!!!
dziewczyny nie przejmujcie się niczym - Państwo Stencel mają wszystko tak zorganizowane że naprawdę nie ma się czym przejmować.
śliczna dekoracja, dobre i dużo jedzenia, przesympatyczna obsługa!!!

Naprawdę szczerze polecam - super miejsce i fachowe podejście do organizacji.

pozdr:)
Byłam na wesele w Karczmie obok dworku 10 10 09. Jestem zachwycona tym miejscem,organizacja oraz jedzeniem.Wszystko dopiete na ostani guzik.Droga to naprawdę zero do całosci.Przepięknie udekorowane stoły ,estetyka oraz profesjonalnie podawane dania a jednoczesnie bardzo smaczne.Dużo miejsca do tanczenia.Rano świetnie przygotowane śniadanie ze szwedzkim stołem w holu przy recepcji.Jestem cały czas pod wrażeniem tak pieknego miejsca na ziemi
orientujecie sie jakie sa ceny???
mieliśmy tam wesele w październiku, mieliśmy obawy o pogodę i otoczenie ale mimo że było chłodno to ogród wciąż był piękny. za osobę płaciliśmy 190zł w tym mieliśmy już poprawiny ciasta owoce napoje.

buźka
madzia
A co powiecie o szefie dworku? Bo słyszałem że niełatwo o kontakt i ogólnie problemowy...?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
madzia dzieki za info :)
Hej Madzia
my mamy wesele w maju w karczmie - może masz jakieś podpowiedzi: co i jak załatwić najlepiej, co zamówić z jedzenia??
czy już mają koncesję na alkohol wykupioną?
może przesłałabyś mi jakieś fotki z dekoracją sali i stołów??

pozdrowionka
mój mail: monika.kal1@wp.pl
Mam pytanie do osob, ktore mialy wesele w Dworku na Blotach badz tylko w nich uczestniczyly. W jakich kosciolach odbywaly sie sluby?
my mamy wesele w maju -> ślub w kościele w Załakowie
Monia ja też mam ślub w maju z Dworki 29 a ty?
a i gdybyś mogła mi przesłać informacje które dostałam na maila byłabym wdzięczna:)
katarzynasielska@wp.pl
jakie to miejsce jest piękne! właśnie jesteśmy z narzeczonym na etapie szukania sali na wesele na przyszły rok. Mieszkam w okolicach i słyszałam o tym miejscu, i zastanawiam się, że za pięknem tego miejsca idzie również cena. Ślub będzie na 100 osób. Czy któryś z forumowiczów miał tam wesele i może w przybliżeniu powiedzieć łączny koszt organizacji tam wesela?

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry