Widok

dzień nauczyciela- pytanie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny jak to jest z dniem nauczyciela w żłobku?
Czy dajecie jakieś kwiatki paniom w żłobku, ja mam taki zamiar.
Ale właśnie się zastanawiam jak to u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek w piątek wręczył wszystkim swoim paniom nauczycielkom/dyrektorce oraz paniom z obsługi po różyczce:) Ale z tego co widziałam, to był chyba jedyny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Moja córka jako jedyna dała paniom po pudełku ptasiego mleczka a panu z korekcyjnej 3 rózyczki.
my daliśmy paniom po bombonierce,uważam że wypada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
moja pomyka do przedszkola, my wręczyliśmy paniom po takim koszu ze słodkościami, inne dzieci przynosiły kwiatki i laurki, moim zdaniem wypada coś dać, w końcu to one zjamują się przez większy czas naszymi skarbami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
miałam w planach zanieść duża blachę domowego ciasta,
niestety jestem uziemiona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my wczoraj do żłobka zanieśliśmy torbę z kawą rozpuszczalną, sypaną, herbatę i cukierki dla cioć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
kurcze a ja całkiem zapomniałam o dniu nauczyciela :-/
myślicie że jak zaniosę w poniedziałek coś dla pań to będzie ok?
jak bym nie zapomniała to oczywiście że bym coś zaniosła ponieważ jak by nie patrzeć to one uczą i pilnują nasze dzieciaczki
image[/url]
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
No ja właśnie planuje dac w poniedziałek, tylko jeszcze nie wiem co, może po kwiatku i coś słodkiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My w piątek zanieśliśmy Tort ale chyba też byliśmy jednymi z nielicznych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziewczyny wtrącę słówko, jako że pracowalam w szkole, bardzo miły gest z waszej strony, nawet symboliczny lizak czy cos, to miło jest, pomimo ze w końcu "to ich praca" i za to im płaci się, za pilnowanie dzieci, to uważam że taki maly gest z waszej strony na pewno jest BARDZO pozytywnie odbierany :):)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
karolinka_kb super pomysł miałaś z tą kawą, herbatą i cukierkami. A kupiłaś taki zestaw gotowy, czy oddzielnie i po prostu zapakowałaś w jakąś ładną torebkę? Mój synek co prawda w piątek zaniósł paniom po różyczce (bo w ostatnim momencie przypomniało mi się, że jest święto), ale zastanawiam się, czy w poniedziałek nie dać mu jeszcze jakiejś paczki tego typu co Ty zrobiłaś. Tylko zastanawiam się, w co to zapakować żeby ładnie wyglądało. Cukierki luzem powrzucałaś, czy może jakieś ptasie mleczko zapakowane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ale to chyba prezenty od rodziców a nie od dzieci?...moje dziecko jest w najmłodszej grupie 2,5-3 latków i jakoś nie sądzę, żeby takie maluchy miały świadomość o co w ogóle chodzi...każą im nieść to niosą...
a w złobku to już w ogóle chyba przesada...ale to moje zdanie..
robić coś bo "wypada"?
poza tym...to dzień edukacji narodowej a nie dzień nauczyciela..mimo to - rozumiem w szkole, albo w wieku "właściwym" do oceny sytuacji...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
no dobrze, dzień edukacji narodowej ,a rodzice nie mogą świętowac? przeciez ktoś jest nauczycielem obojętnie czy w relacji dziecko czy rodzic...jego zawód, obojętnie z kim rozmawia nie ulega zmianie. A to ze to 3latki to chyba nie jest ważne, przeciez od małego uczycie dzieci mycia rączek, nie grzebania w nosie itp. tak samo mozna uczyc szacunku do nauczycieli/opiekunów, nawet jak do końca dziecko nie rozumie co to "dzień edukacji narodowej"....
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzień Edukacji Narodowej- czyli wszystkich którzy pracują w oświacie- nie tylko w szkołach!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest 14-go tak ? to myślę, że pon spokojnie można to załatwić
Ja zamierzam jutro kupić małe babeczki w Sowie i kupię tyle sztuk, żeby wystarczyło i dla dzieci i dla pań w przedszkolu. Myślę, że to będzie ok.
my dajemy w poniedizalek ptasie mleczko :) pamietam jak jedna dziewczynka przyniosla pani sprzatajacej korale z makaronu - pani caly dzien je nosila na sobie przeslicznie to wygladalo - taka dumna byla
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem dawanie drobnego podarunku jest okazaniem szcunku dla cieżkiej pracy szczególnie w żłobku:) Ja z jedną ledwo daję rade a co dopiero 18 takich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
mjakmama a ptasie dajecie tylko wychowawczy i niani, czy też paniom z obsługi? Najgorzej że ja nie wiem właśnie ile tych pań tam jest, bo jeszcze od angielskiego, rytmiki itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja zapakowałam po prostu do torebki prezentowej wszystko a cukierki luzem wrzuciłam. My dajemy paniom w podziękowaniu za opiekę, bo to ciężka praca, szczególnie w żłobku. Syn uwielbia swoje ciocie, my chcemy im podziękować. Też jestem nauczycielem i wiem jak taki drobny gest jest miły.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tez uważam, że to miły gest. I tak jak powiedziała któraś z Was wyżej, że dziecko ucz się od najmłodszych lat mycia rąk i "niedłubania" w nosie, tak samo chciałabym, zeby moja córka nauczyła się szacunku do opiekunów/nauczycieli/pracowników szkoły. Teraz jest mała i tego nie rozumie, ale jako jej mama, uważam, że odpowiadam za to, żeby wpoić jej to co mam nadzieję kiedyś zaprocentuje.
Poza tym też uważam, że świadczy to też o rodzicach, i żeby była jasność, nie chodzi o prezenty, nawet te symboliczne niektórych kolą w oczy, chodzi o to, żeby pani w przedszkolu, szkole, inny pracownik szkoły wiedział, że doceniamy ich pracę.

A przy okazji wszystkim "szkolnym" forumkom wszystkiego dobrego :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja rozumiem ,ze czasami nie ma pieniędzy nawet na cukierki ,bo trzeba oszczędzac, ale to mozna z pociechą narysowa dużą fajną laurkę, że dla wszystkich pracowników i to jest też niesamowity gest i bardzo się liczy - chodzi o pamięc a nie koniecznie o upominki materialne
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
~`A - dajemy tylko paniom z naszej grupy, rok temu kupowalismy kilka rozyczek i obskoczylismy wszystkich prawie
dzisiaj na basenie jakieś dwie dziewczynki swojemu trenerowi też dały prezent, obserwowałam tego chłopaka, ale był zadowolony, aż podskakiwał. To bardzo miły gest

u nas są dwie Panie w przedszkolu, ale czasami jakaś jeszcze przychodzi z rana pomóc więc jutro damy albo słodycze do podziału albo babeczki do kawki, zobaczę jeszcze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie rozumiem tych kciuków w dół
ja chodziłam do szkoły to przecież też się ten dzień "świętowało".
córka w przedszkolu miała przedstawienie dla wszystkich nauczycieli, akurat jej grupa robiła właśnie korale z makaronu. a osobiście córka zrobiła laurki, kwiatki i czekolady podarowała i szczerze to się bardzo zdziwiłam że była wyjątkiem. i uważam że najlepszy pomysł to z laurką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my daliśmy dziś w żłobku dla kazdej pani drobry słodki upominek i bardzo się ucieszyły synek jeszcze za mały, żeby zrozumiec wiec to prezent bardziej od nas-rodziców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O jaaa... ale plamę dałam :( W zeszłym roku też zapomniałam :( I w tym też. Może jeszcze kupię coś po drodze i po południu dam Pani Dyrektor - na jej ręce dla wszystkich Pań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry