Widok
Ja nie mam większego biustu, ale pracowałam pare lat w sklepie z bielizną i polecam Ci z całego serca firmę Samanta- ceny zbliżone do Triumpha ale wzroy o wiele ciekawsze. No i jakość jest powalająca. Z tą firmą ja znam tylko te sklepy w których pracowałam, czyli w Wejherowie (Centrum Kaszuby), Rumi (róg Dąbrowskiego i Świętojańskiej) i Gdyni (centrum Batory na samej górze koło Bomi), oprócz Samanty to wiem że większe staniki robi też Kris, Gaja, Gortex, i Naturana. Te firmy również znajdziesz w tych sklepach. W Batorym jest jeszcze sklep Felliny (?) ale nie znam tej firmy.
ja polecam w Gdansku sklepik z bielizna vis a vis Cukierni Sowy na Głównym Mieście (amnezja,zapomnialam ulicy,przedluzenie Tkackiej)
Polecam na Gazecie Wyborczej forum LOBBY__BIUŚCIASTYCH:)
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
tam sa i dobre porady i linki i namiary na sklepy polecane przez forumki.
Polecam na Gazecie Wyborczej forum LOBBY__BIUŚCIASTYCH:)
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
tam sa i dobre porady i linki i namiary na sklepy polecane przez forumki.
jesteś na 100% pewna że nosisz ten rozmiar? proponuję odwiedzić http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
bardzo się zdziwiłam, gdy okazało się, że noszę po prostu źle dobrany stanik i z obwodu 80 zeszłam na 70... polecam serdecznie, zwłaszcza, jeśli chodzi o bieliznę ślubną, która musi być idealnie dopasowana :)
bardzo się zdziwiłam, gdy okazało się, że noszę po prostu źle dobrany stanik i z obwodu 80 zeszłam na 70... polecam serdecznie, zwłaszcza, jeśli chodzi o bieliznę ślubną, która musi być idealnie dopasowana :)
może to Ci pomoże- to sekret o którym nie każdy wie, a w zasadzie to podstawa :)
rozmiary staników przekładają się w zależności od miseczki i obwodu, zasada jest taka, że
miseczka w rozmiarze 70 B jest taka sama jak w 75 A
w rozmiarze 70 C taka sama jak w 75 B
w rozmiarze 70 D taka jak w 75 C
i dalej w rozmiarze 75 C taka sama jak w 80 B, w rozmiarze 75 D taka sama jak w 80 C,
w 80 C jest taka jak w 85 B, a w 80 D taka jak w 85 C
czyli zasada prosta- jak wiekszy obwod, to miska mniejsza, a jak mniejszy to wieksza ;P
nosisz stanik 85 D i po tygodniu jest za luzny w obwodzie a miska dobra, to kupujesz następnym razem 80 E, a jak masz 85 D i po tygodniu robi się za mały to.. może miseczka mała? może wtedy 85 E? albo 80 F? :)
poza tym niektore panie nie wiedzą że jak noszą dużą miskę to musi być też duży obwód a to nie prawda i mają za luźne staniki..
generalnie baardzo duży procent moich klietnek miał źle dobrane staniki :(
życzę powodzenia w szukaniu ;))
rozmiary staników przekładają się w zależności od miseczki i obwodu, zasada jest taka, że
miseczka w rozmiarze 70 B jest taka sama jak w 75 A
w rozmiarze 70 C taka sama jak w 75 B
w rozmiarze 70 D taka jak w 75 C
i dalej w rozmiarze 75 C taka sama jak w 80 B, w rozmiarze 75 D taka sama jak w 80 C,
w 80 C jest taka jak w 85 B, a w 80 D taka jak w 85 C
czyli zasada prosta- jak wiekszy obwod, to miska mniejsza, a jak mniejszy to wieksza ;P
nosisz stanik 85 D i po tygodniu jest za luzny w obwodzie a miska dobra, to kupujesz następnym razem 80 E, a jak masz 85 D i po tygodniu robi się za mały to.. może miseczka mała? może wtedy 85 E? albo 80 F? :)
poza tym niektore panie nie wiedzą że jak noszą dużą miskę to musi być też duży obwód a to nie prawda i mają za luźne staniki..
generalnie baardzo duży procent moich klietnek miał źle dobrane staniki :(
życzę powodzenia w szukaniu ;))
Hejka,
ja w gdyni w sklepiku naprzeciwko hali przymierzyłam biustonosze FREYA i PANACHE, jedne z najlepszych marek na duze biusty, koszt około 200zł
teraz ten sklep jest pono gdzieś na Świętojańskiej, niestety mieli dosc mały wybór jeśli chodzi o wzory, Kris niestety wypada blado przy nich i przy Samantha (z nich też niestetyt byłam srednio zadowolona)
ogólnie w wiekszosci sklepów upychają mnie w miseczke D,a nosze aktualnie E-F
ale zrobiłam tak,że tu zmierzyłam staniki tych firm, a kupuje je za 1/3 ceny w UK :))) lub na ebayu :)
pozdrawiam
ja w gdyni w sklepiku naprzeciwko hali przymierzyłam biustonosze FREYA i PANACHE, jedne z najlepszych marek na duze biusty, koszt około 200zł
teraz ten sklep jest pono gdzieś na Świętojańskiej, niestety mieli dosc mały wybór jeśli chodzi o wzory, Kris niestety wypada blado przy nich i przy Samantha (z nich też niestetyt byłam srednio zadowolona)
ogólnie w wiekszosci sklepów upychają mnie w miseczke D,a nosze aktualnie E-F
ale zrobiłam tak,że tu zmierzyłam staniki tych firm, a kupuje je za 1/3 ceny w UK :))) lub na ebayu :)
pozdrawiam
susel piszesz, że jak będziesz w Polsce to sobie coś dobierzesz. jeśli mieszkasz w Anglii to z tego co dziewczyny pisały kiedyś w innym wątku tam jest ponoć bardzo duży wybór staników o mniejszym obwodzie i większej miseczce - więc na Twoim miejscu poszukałabym tam ;)
a jeśli stanik po m-cu jest za mały to prawie na 100% jest po prostu źle dobrany....
powodzenia w szukaniu!
a jeśli stanik po m-cu jest za mały to prawie na 100% jest po prostu źle dobrany....
powodzenia w szukaniu!
:) już po :)
A ja polecam gorseciarnie kolo dworca we wrzeszczu. Sama mam problem, ze przy mojej miseczce ciezko mi dobrac stanik o odpowiednim obwodzie,a tam pani zawsze dobrze dobierze i jak do tej pory zawsze mi przerabiala staniki, tak zeby byly idealnie dopasowane konkretnie do mojego biustu. A przy okazji ma calkiem sensowne ceny: ok. 60-70zl.
witam
goraco polecam sklep Galeria Rajstop w Gdyni na Swietojanskiej 66 obok Empik-u. Kupilłam tam superancki staniczek. Obsługa fantastyczna, wybór niesamowity. Panie przemiłe, fachowe, dobrały mi rozmiar idealnie. Stanieczek jest cudowny, sexsowny. Nawet nie sądziłam, że w moim rozmiarze, a mam duży biust 75H mogę dostać takie cudeńko. Ceny umiarkowane. Polecam Wam
goraco polecam sklep Galeria Rajstop w Gdyni na Swietojanskiej 66 obok Empik-u. Kupilłam tam superancki staniczek. Obsługa fantastyczna, wybór niesamowity. Panie przemiłe, fachowe, dobrały mi rozmiar idealnie. Stanieczek jest cudowny, sexsowny. Nawet nie sądziłam, że w moim rozmiarze, a mam duży biust 75H mogę dostać takie cudeńko. Ceny umiarkowane. Polecam Wam
A mnie pozytywnie zaskoczył Atlantic :) Kupiłam tam bardzo dobry stanik w rozmiarze 70E, miękki z koronkowymi miseczkami. Myślałam, że pewnie pójdzie w nim oczko i się rozciągnie, ale mam go już pół roku i jest w stanie idealnym. Jestem teraz w 9 tygodniu ciąży i miseczka urosła mi do F, a nie zamierza na tym poprzestać. Oby mieli i takie rozmiary :)
Miska w 75B nie jest taka sama jak w 70C! Jest podobnej objętosci, ale ma inny kształt.
Jedyny bardzo dobry sklep z bielizną w Trójmieście to Lingeria na Żwirki i Wigury w Gdyni. Tylko tam pracują prawdziwe brafitterki (tzn. takie, które absolutnie szczerze powiedzą "niech pani nie kupuje tego stanika, to jeszcze nie ten rozmiar/fason"). W Galerii Rajstop na Świętojańskiej trochę ściemniają z brafittingiem, tzn. najpierw niby dobierają rozmiar, a potem przynoszą do przymierzalni pół sklepu i zależy im bardziej na sprzedaniu czegokolwiek niż na zdobyciu stałej, zadowolonej klientki. To samo jest w Gdańsku na Węglarskiej.
W Lingerii można kupić staniki do polskiej miski R zdaje się... Do sukni ślubnej polecam zwłaszcza stanik lub gorset Hestia firmy Masquerade.
Jedyny bardzo dobry sklep z bielizną w Trójmieście to Lingeria na Żwirki i Wigury w Gdyni. Tylko tam pracują prawdziwe brafitterki (tzn. takie, które absolutnie szczerze powiedzą "niech pani nie kupuje tego stanika, to jeszcze nie ten rozmiar/fason"). W Galerii Rajstop na Świętojańskiej trochę ściemniają z brafittingiem, tzn. najpierw niby dobierają rozmiar, a potem przynoszą do przymierzalni pół sklepu i zależy im bardziej na sprzedaniu czegokolwiek niż na zdobyciu stałej, zadowolonej klientki. To samo jest w Gdańsku na Węglarskiej.
W Lingerii można kupić staniki do polskiej miski R zdaje się... Do sukni ślubnej polecam zwłaszcza stanik lub gorset Hestia firmy Masquerade.
no właśnie tak się zastanawiam czy do sukni musi być jakiś specjalny slubny stanik? Bo wydaje mi sie ze akurat ten , o ktorym mówicie nie nadaje sie, bo jest sliski i może suknia zjeżdżać (oczywiście taka bez ramion). No i jak tu dobrać ,żeby na pewno nie wystwał spod sukni(gorsetu). Chyba trzeba iść przymierzac stanik w sukni ślubnej ;-)))
Ja kupię w dopasowana.pl. Od jakiegośc czasu mailuję z panią prowadzącą ten sklep - jestem, podczas diety odchudzającej ;-), więc musze się wstrzymać, ale na pewno dokonam zakupu już niebawem. Nie mam wrażenia, że pani za wszelką cenę chce sprzedać - nawet poleciła mi (już drugi raz) wstrzymanie się z zakupem/zamówieniem do skończenia odchudzania (choć wymiary biustu mi się nie zmieniają o dziwo). Przez internet (mail) doradza w kwestii odpowieniego rozmiaru.
A gdzie jest ten sklep "koło empiku", o którym piszecie?
A gdzie jest ten sklep "koło empiku", o którym piszecie?
mam do sprzedania nie noszony miękki stanik w rozmiarze 70 F firmy Gorsenia, czarny z wzorkami ecru. Bardzo ładnie leży, jednak na mnie okazał się za duży. Przymierzałam, ale jednak nie jestem jeszcze dobrze wprawiona i w domu stwierdziłam, że miałam za mocno ramiączka podciągnięte. Mój mail: yopi_kasiulka@wp.pl
Hejka , największy wybór otrzymasz w sklepie BARDOTKA w Wejherowie. Maja tam biustonosze od 60 cm pod biustem a miseczki do J i to w dużym wyborze. Dama mam z tym duzy problem nosze 85j więc moge coś na ten temat powiedziec. Tam są dwa sklepy obok siebie jeden na rzeźnickiej 4f - to jest pasmanteria - bielzina a drugi na Puckiej 41 na przeciwko sklepu Arki. W tym sklepie na dole jest sex shop takze bedziesz mogła coś fajnego dokupic na panienskie lub ....
Polecam
Polecam
Dla dziewczyn z Gdańska potwierdzę informację że w wielkim młynie na przeciwko św. Katarzyny, na 1 piętrze znajduje się sklep z duuuuużymi miseczkami :D ja dziś kupiłam bardzo dobry stanik za bardzo fajne pieniądze :D Pani bardzo miła i pomocna, "zarzuca" całą masą staników (a ja chciałam jedynie czysto-biały a namierzyłam się tysiące różnych :D).
Niestety nie zwróciłam uwagi na obwody :/ więc nie wiem czy są 60 i 65.... 70 są na pewno!!
Niestety nie zwróciłam uwagi na obwody :/ więc nie wiem czy są 60 i 65.... 70 są na pewno!!
Też sam ten sam problem. Zawsze miałam kłopot z kupieniem dobrego jakościowo biustonosza w moim rozmiarze. Noszę 80F. Koleżanka poleciła mi sklep internetowy sklepbonito.pl z bielizną używaną w stanie idealnym, BDB. Kupiłam u nich biustonosz marki Passionatta. Jestem bardzo zadowolona. Polecam zajrzyjcie same:)
Polecam https://delove.pl/p/272/5550/biustonosz-z-haftem-plus-biustonosze-moda-damska.html Jestem bardzo zadowolona :)