Widok

dziewczyny z wiekszym biustem gdzie kupujecie staniki??!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam wie moze ktos gdzie sa jakies wieksze staniki w trojmiescie,mam rozmiar 85d i niemoge znalezc dobrego staniku:(a niedlugo slub
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na allegro

polecam markę belle femme z Gortexu - rewelacja
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w esotiqu mają rozmiarówki do 85e ale jesli mówisz o takich typowo slubnych - tzn czyste białe to tam raczej jest mały wybór, więcej mają wzorzystych staników
We Wrzeszczu v/v dworca kolejowego- na rogu budynku jest sklep z bielizną i gorseciarstwo, można tak uszyć staniki- może tam zobacz?
czytałam gdzieś na tym forum, że dziewczyny polecają hurtownie z przymorza przeniesione oobecnie na dawne Nomi na Chrobrego, osobiscie sie tam wybieram w tygodniu, zeby to sprawdzic
image
sklep na ul. Świętojańskiej gdzieś w okolicach pomniku harcerza (na przeciwko ulicy) bądź tego dużego kościoła. na witrynie piszą, że pomagają dopasować staniki itp. naprawdę fajny sklep i obsługa, polecam :)
image
image
image
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
Ja nie mam większego biustu, ale pracowałam pare lat w sklepie z bielizną i polecam Ci z całego serca firmę Samanta- ceny zbliżone do Triumpha ale wzroy o wiele ciekawsze. No i jakość jest powalająca. Z tą firmą ja znam tylko te sklepy w których pracowałam, czyli w Wejherowie (Centrum Kaszuby), Rumi (róg Dąbrowskiego i Świętojańskiej) i Gdyni (centrum Batory na samej górze koło Bomi), oprócz Samanty to wiem że większe staniki robi też Kris, Gaja, Gortex, i Naturana. Te firmy również znajdziesz w tych sklepach. W Batorym jest jeszcze sklep Felliny (?) ale nie znam tej firmy.
image
ja polecam w Gdansku sklepik z bielizna vis a vis Cukierni Sowy na Głównym Mieście (amnezja,zapomnialam ulicy,przedluzenie Tkackiej)

Polecam na Gazecie Wyborczej forum LOBBY__BIUŚCIASTYCH:)
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203

tam sa i dobre porady i linki i namiary na sklepy polecane przez forumki.
szybki link
biusciaste.prv.pl
Gdańsk-sklep jest na ul Węglarskiej- to w ciągu sklepów między zbrojownią a Długą
Pracowałaś u żółtańskiej???? WSPÓŁCZUCIA!!!!!
we wrzeszczu przy dworcu jest pracownia gdzie szyja na wymiar staniki. cena nie odbiega od ceny sklepowej. pacownia znajduje sie za petla autobusowa -idac w kierunku grunwaldzkiej -sklep na rogu mylace moze byc to ze na jednej wystawie jest wyposazenie łazienek:) ale polecam sklep
felina- polecam chodz ceny wysokie ale jakosc jest swietna !!
ja bardzo długo szukałam stanika ;P
znalazłam na swiętojańskiej! polecam tamten salon ;)
znajduje się kilka sklepów za empikiem idąc w dół świętojańskiej /po tej samej stronie co empik/
znajdziecie tam bielizne i stroje kąpielowe o dużym rozmiarze miseczki jednocześnie z małym obwodem ;)
marzena
dziekuje wam dziewczyny napewno tam zajde traumy mozna dostac jak sie ma wiekszy biust trudno znalezc z wieksza miseczka a z miejszym obwodem!przewaznie sa za duze w obowodzie.
ja szukam stanik slubny no i takie na codzienien bo niemogla nigdzie znalezc ale teraz juz wiem super:)
jesteś na 100% pewna że nosisz ten rozmiar? proponuję odwiedzić http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
bardzo się zdziwiłam, gdy okazało się, że noszę po prostu źle dobrany stanik i z obwodu 80 zeszłam na 70... polecam serdecznie, zwłaszcza, jeśli chodzi o bieliznę ślubną, która musi być idealnie dopasowana :)
imageimage
wiesz co no wlasnie nie jestem pewna bo jak kupuje stanik to pierw jest dobry a po miesiecu jest za maly:(
może to Ci pomoże- to sekret o którym nie każdy wie, a w zasadzie to podstawa :)

rozmiary staników przekładają się w zależności od miseczki i obwodu, zasada jest taka, że

miseczka w rozmiarze 70 B jest taka sama jak w 75 A
w rozmiarze 70 C taka sama jak w 75 B
w rozmiarze 70 D taka jak w 75 C
i dalej w rozmiarze 75 C taka sama jak w 80 B, w rozmiarze 75 D taka sama jak w 80 C,
w 80 C jest taka jak w 85 B, a w 80 D taka jak w 85 C

czyli zasada prosta- jak wiekszy obwod, to miska mniejsza, a jak mniejszy to wieksza ;P

nosisz stanik 85 D i po tygodniu jest za luzny w obwodzie a miska dobra, to kupujesz następnym razem 80 E, a jak masz 85 D i po tygodniu robi się za mały to.. może miseczka mała? może wtedy 85 E? albo 80 F? :)

poza tym niektore panie nie wiedzą że jak noszą dużą miskę to musi być też duży obwód a to nie prawda i mają za luźne staniki..

generalnie baardzo duży procent moich klietnek miał źle dobrane staniki :(

życzę powodzenia w szukaniu ;))
image
miało być że: niektóre panie myślą że jak mają dużą miseczke to obwód tez musi byc duzy, a to nieprawda :)
image
ok dziekuje za rady:)bede polsce za miesiac to napewno wybiore sie na stanikowe zakupy:)
ja mam 80f i kupiłam sobie fajny staniczek z samanty, a duży wybór jest w Gdyni na świętojańskiej, obok empiku.
image
Gosiek a u Ciebie mozna zaopatrzyc sie w staniczki?
Tak zachwalacie samante może wybór i duży i rozmiary też rożne.
Miałam kilka staniczków z tej firmy ale porozciągały się ramiączka pod ciężarem piersi (nosze 70F).
A wiecie gdzie znaleźć staniczki z szerokimi ramiączkami tak, żeby nie wrzynały się w ramiona?
u mnie nie, już nie pracuję w tej branży ;)
image
Ja noszę 65h także wiem coś o tym problemie. Polecam sklep w wejherowie na ulicy Puckiej 41 drugi ten sam na rzeźnickiej SKLEP BARDOTKA/ Biustonosze od 60 cm pod biustem do imiseczek EFGHIJK i to jakie piekne wzory!!!
sądzę, że to wynikało z tego, iż w sklepach tych troche tańszych jak się poprosiło o miseczkę C to już Panie wybałuszłay oczy, że to jest "coś" nienormalnego, w końcu "polski standard" to 75 B

;)
image[/url]
image
sama mam rozmiar 70 e. kiedyś mialam duży problem ale teraz trzymam się cały czas i polecam firmę samanta no i triumpha
Hejka,
ja w gdyni w sklepiku naprzeciwko hali przymierzyłam biustonosze FREYA i PANACHE, jedne z najlepszych marek na duze biusty, koszt około 200zł

teraz ten sklep jest pono gdzieś na Świętojańskiej, niestety mieli dosc mały wybór jeśli chodzi o wzory, Kris niestety wypada blado przy nich i przy Samantha (z nich też niestetyt byłam srednio zadowolona)

ogólnie w wiekszosci sklepów upychają mnie w miseczke D,a nosze aktualnie E-F

ale zrobiłam tak,że tu zmierzyłam staniki tych firm, a kupuje je za 1/3 ceny w UK :))) lub na ebayu :)

pozdrawiam
susel piszesz, że jak będziesz w Polsce to sobie coś dobierzesz. jeśli mieszkasz w Anglii to z tego co dziewczyny pisały kiedyś w innym wątku tam jest ponoć bardzo duży wybór staników o mniejszym obwodzie i większej miseczce - więc na Twoim miejscu poszukałabym tam ;)

a jeśli stanik po m-cu jest za mały to prawie na 100% jest po prostu źle dobrany....

powodzenia w szukaniu!
:) już po :)
ja kupuje od dawna na brastop.com, przesylka w 4-5 dni, i pelna rozmiarowka, polecam
ja mieszkam w szwecji i niemoge tutuaj znalezc wlasnie dobrych stanikow jak juz jakis jest to zadnych wzrorow takie babciny:(
dziewczyny potwierdzam, ze w hurtowniach na Chrobrego w dawnym nomi jest sklep z bielizna o duzych rozmiarach do I maja tylko polskie firmy> Sklep jest charakterystyczny bo miesci sie w podwojnym boksie. Osobiscie to sprawdzilam
image
Potwierdzam! Duzy wybór biustonoszy na duze biusty, a ceny faktycznie hurtowe
A ja polecam gorseciarnie kolo dworca we wrzeszczu. Sama mam problem, ze przy mojej miseczce ciezko mi dobrac stanik o odpowiednim obwodzie,a tam pani zawsze dobrze dobierze i jak do tej pory zawsze mi przerabiala staniki, tak zeby byly idealnie dopasowane konkretnie do mojego biustu. A przy okazji ma calkiem sensowne ceny: ok. 60-70zl.
image
znaczy, ze w tej hurtowni znajde np rozmiar 70JJ?
mają dokladnie do K wiec powinnas dostac :) jesli nie maja w obecnej chwili czegos pani mowiła ze sa w stanie zamowic. wiec powodzenia
image
Wejherowo , ul Pucka 41 oraz Rzęźnicka 4F (tam super wybór kostiumów kąpielowych w małych i dużych rozmiarch)
Duzy wybor roznych rozmiarow jest zwykle w H&M.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdynia ŻWIRKI I WIGURY 8 tel 058 620-17-69, lingeria@op.pl
75JJ Panache za 95zł - polecam śliczny!!

http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-staniczek-Panache-DUZY-BIUST-t121009,1,11.html?hl=panache#hl
image image

wpadnij do Lingerii, napewno cos Ci dobierzemy :)

www.lingeria.com.pl
ja równiez miałam problem z dobraniem stanika do sukienki slubnej, bardzo długo szukałam i wkońcu znalazłam własnie koło Empiku - jest sklep z bielizną. nie był tani ale lezy idealnie i to jest najwazniejsze :)...polecam
Bardzo polecam sklep Lingeria!
Duży wybór staników i panie, które świetnie dobiorą odpowiedni rozmiar (nie zaproponują szczupłej osobie o sporym biuście stanika 80C, jak ma to miejsce w "boskim" Triumphie).
Ostatnio kupilam sobie 2 idealne staniki i niedługo znów wybieram się na łowy :)
mam pare z samantha i reszte triumpha. Polecam triumpha.. ;)
image
w podwojnym boxie z bielizna na chrobrego maja do miseczki M !! i od 65 obwod ! Polecam :)
nakupowalam sobie dziewczyny stanikow w tym sklepie kolo empiku w gdyni.maja duzy wybor troszke drozsze ale bardzo dobrze leza pani jest tam przemila pomocna:)polecam
"Duzy wybor roznych rozmiarow jest zwykle w H&M."

no to sie usmialam....
Ja polecam sklep BIEL w Batorym w Gdyni. Mają swoją stronę internetową na której można wybrać produkt, a potem zmierzyć go w sklepie i podjąć decyzję. Długo szukałam idealnej bielizny na ten dzień i w końcu tam znalazłam, dokładnie taką jak sobie wymarzyłam.
Dziewczyny, a możecie podać dokładny adres tego sklepu na Chrobrego - to długa ulica jest... :)
na chrobrego naprzeciw cmentarza tam gdzie bylo kiedys NOMI sa sklepy/hurtownie, jak wejdziesz to w drugiej alejce po prawej stronie bedzie box podwojny (jedyny) z bielizna
Polecam sklep w Wejherowie BARDOTKA ul. Pucka 41 oraz Rzeźnicka 4F równiez duzy wybór w Kostiumach Kąpielowych
Nie wiem czemu kupiejsz bielizną w H&M przecież to zwykła popylina i nie są to dobrze wykonane biustonosze!!!
witam
goraco polecam sklep Galeria Rajstop w Gdyni na Swietojanskiej 66 obok Empik-u. Kupilłam tam superancki staniczek. Obsługa fantastyczna, wybór niesamowity. Panie przemiłe, fachowe, dobrały mi rozmiar idealnie. Stanieczek jest cudowny, sexsowny. Nawet nie sądziłam, że w moim rozmiarze, a mam duży biust 75H mogę dostać takie cudeńko. Ceny umiarkowane. Polecam Wam
A mnie pozytywnie zaskoczył Atlantic :) Kupiłam tam bardzo dobry stanik w rozmiarze 70E, miękki z koronkowymi miseczkami. Myślałam, że pewnie pójdzie w nim oczko i się rozciągnie, ale mam go już pół roku i jest w stanie idealnym. Jestem teraz w 9 tygodniu ciąży i miseczka urosła mi do F, a nie zamierza na tym poprzestać. Oby mieli i takie rozmiary :)
Miska w 75B nie jest taka sama jak w 70C! Jest podobnej objętosci, ale ma inny kształt.

Jedyny bardzo dobry sklep z bielizną w Trójmieście to Lingeria na Żwirki i Wigury w Gdyni. Tylko tam pracują prawdziwe brafitterki (tzn. takie, które absolutnie szczerze powiedzą "niech pani nie kupuje tego stanika, to jeszcze nie ten rozmiar/fason"). W Galerii Rajstop na Świętojańskiej trochę ściemniają z brafittingiem, tzn. najpierw niby dobierają rozmiar, a potem przynoszą do przymierzalni pół sklepu i zależy im bardziej na sprzedaniu czegokolwiek niż na zdobyciu stałej, zadowolonej klientki. To samo jest w Gdańsku na Węglarskiej.

W Lingerii można kupić staniki do polskiej miski R zdaje się... Do sukni ślubnej polecam zwłaszcza stanik lub gorset Hestia firmy Masquerade.
http://www.dopasowana.pl/product-pol-98-Biustonosz-balkonowy-Hestia-strapless-w-kolorze-czarnym-firmy-Masquerade-4540-.html

no nie powiem, fajny.. ;)
image
no właśnie tak się zastanawiam czy do sukni musi być jakiś specjalny slubny stanik? Bo wydaje mi sie ze akurat ten , o ktorym mówicie nie nadaje sie, bo jest sliski i może suknia zjeżdżać (oczywiście taka bez ramion). No i jak tu dobrać ,żeby na pewno nie wystwał spod sukni(gorsetu). Chyba trzeba iść przymierzac stanik w sukni ślubnej ;-)))
Ja kupię w dopasowana.pl. Od jakiegośc czasu mailuję z panią prowadzącą ten sklep - jestem, podczas diety odchudzającej ;-), więc musze się wstrzymać, ale na pewno dokonam zakupu już niebawem. Nie mam wrażenia, że pani za wszelką cenę chce sprzedać - nawet poleciła mi (już drugi raz) wstrzymanie się z zakupem/zamówieniem do skończenia odchudzania (choć wymiary biustu mi się nie zmieniają o dziwo). Przez internet (mail) doradza w kwestii odpowieniego rozmiaru.

A gdzie jest ten sklep "koło empiku", o którym piszecie?
zapraszam do Galerii Przymorze do sklepu Marilyn ;)
image
mam do sprzedania nie noszony miękki stanik w rozmiarze 70 F firmy Gorsenia, czarny z wzorkami ecru. Bardzo ładnie leży, jednak na mnie okazał się za duży. Przymierzałam, ale jednak nie jestem jeszcze dobrze wprawiona i w domu stwierdziłam, że miałam za mocno ramiączka podciągnięte. Mój mail: yopi_kasiulka@wp.pl
Witam największy wybór biustonoszy w duzych rozmiarach :
Wejherowo ul. Rzeźnicka 4f oraz Pucka 41(sklep bardotka)
rozmiary od 60 cm pod biustem miseczki go J
jest w czym wybierac. POLECAM
Hejka , największy wybór otrzymasz w sklepie BARDOTKA w Wejherowie. Maja tam biustonosze od 60 cm pod biustem a miseczki do J i to w dużym wyborze. Dama mam z tym duzy problem nosze 85j więc moge coś na ten temat powiedziec. Tam są dwa sklepy obok siebie jeden na rzeźnickiej 4f - to jest pasmanteria - bielzina a drugi na Puckiej 41 na przeciwko sklepu Arki. W tym sklepie na dole jest sex shop takze bedziesz mogła coś fajnego dokupic na panienskie lub ....
Polecam
Dla dziewczyn z Gdańska potwierdzę informację że w wielkim młynie na przeciwko św. Katarzyny, na 1 piętrze znajduje się sklep z duuuuużymi miseczkami :D ja dziś kupiłam bardzo dobry stanik za bardzo fajne pieniądze :D Pani bardzo miła i pomocna, "zarzuca" całą masą staników (a ja chciałam jedynie czysto-biały a namierzyłam się tysiące różnych :D).
Niestety nie zwróciłam uwagi na obwody :/ więc nie wiem czy są 60 i 65.... 70 są na pewno!!
image image

dziewczyny! polecam salę w E.Leclerc'u ! są tam staniki Gorsenii - może niektóre z Was coś tam sobie dobiorą;] mniejszych obwodów niż 70 nie widziałam niestety. Ja kupiłam 70F.
ja polecam Gorsenie :)

w centrum Handlowym Chrobry jeden stanik kosztuje 75 zł , z neta taki sam ok 60 zł z przesyłką.

Też sam ten sam problem. Zawsze miałam kłopot z kupieniem dobrego jakościowo biustonosza w moim rozmiarze. Noszę 80F. Koleżanka poleciła mi sklep internetowy sklepbonito.pl z bielizną używaną w stanie idealnym, BDB. Kupiłam u nich biustonosz marki Passionatta. Jestem bardzo zadowolona. Polecam zajrzyjcie same:)

Polecam https://delove.pl/p/272/5550/biustonosz-z-haftem-plus-biustonosze-moda-damska.html Jestem bardzo zadowolona :)

ja ostatnio kupiłam fajny biustonosz właśnie w takim większym rozmiarze w Lady's Place. Byłam w ich sklepie stacjonarnym w Warszawie ale mają też swój e-sklep. Świetna jakośc i rozsądne ceny, warto zerknąć :)

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry