ja mialam pieczonego prosiaka, dzika nie chcielismy bo naprawde trzeba lubic to mieso, zaplacilam za prosiaka (nadziewanego indykiem- ponoc byl pyszny) 1000zl, ale przygotowywala go knajpa
na weselach, gzie byłam zawsze był dzik, badź indyki od firmy LIS z Sierakowic, w 3miescie też maj swoje sklepy.. jeśli chodzi o cene to nie mam zielonego pojęcia..
... i zawsze wszyscy oblizywali paluszki.. ja jeszcze rok temu nie tknełabym tego za zadne skarby :( teraz troszke się przełamałam.. ale i tak nie potrafire patrzeć na te całe zwierzeta na stole i potem to krojenie.. brr :(
Ja też mam wstępnie zamówionego dzika, ale wciąż mam wątpliwości... Od znajomego dostałam namiary na jednego Pana, który rewelacyjnie przygotowuje dzika: 602 46 58 86
Załatwiała nam bezpośrednio restauracja w której mieliśmy wesele (Piaskowa w Tczewie), tak więc nigdzie specjalnie nie musieliśmy jeździć ani dzownić. Kupili, przygotowali, upiekli, podali ... a goście zjedli:-)
Ja miałam dzika 2 tygodnie temu na weselu.Do tego sos żurawinowy i bigos.Zamawiałam na 50 osób ale dzik był podany o północy nad jeziorem więc wszyscy byli juz najedzeni.I starczyło nam tego dzika dla wszystkich jeszcze na drugi dzień.Płaciłam 680 zl za wszystko