Widok

e.coli u noworodka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
pomóżcie proszę - walczymy z tą bakterią i zapytałam kilku lekarzy ile czasu podawać antybiotyk - i tu szok - informacje od 7-10 dni a nawet do 6 tygodni raz dziennie jako dawka zapobiegająca nawrotom. Proszę napiszcie jak były leczone Wasze Maluszki, z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój trzymiesięczniak dostawał 12 dni antybiotyk w szpiatlu dożylnie, potem ponad rok dawkę podtrzymującą furaginu - najpierw do otrzymania wyniku badań, a potem okazało się, ze zakażenie było spowodowane wadą układu moczowego, więc brał furagin aż do "naprawienia się" wady.
U mojej córci wykryto bakterię jak miała 6 tyg. i przez 8 dni dostawała antybiotyk dożylnie w szpitalu a potem w domu jeszcze przez ok 8 tyg (w między czasie miała badanie pod kątem refluksu i jak okazało się że go nie ma to mogliśmy odstawić małej antybiotyk).
u naszego 5dniowego wtedy syna wykryto bakterię e.coli + jeszcze jakąś ;)

prawie 2 tygodnie spędziliśmy na Polankach, 2 razy na dobę dostawał antybiotyk dożylnie.

po wyjściu ze szpitala kolejne 1,5 m-ca Zinnat - miał brać do badania ZUM, z którego jednak zrezygnowaliśmy za namową naszej pediatry :) w sumie 2 m-ce był na antybiotyku :/
moja córka dostawała antybiotyk od razu po urodzeniu (z zielonych wód), po 3 dniach - w związku ze wzrostem CRP został włączony drugi - biodacyna. w sumie brała oba te antybiotyki 7 dób w szpitalu. w domu już antybiotyku nie dostawała.
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
moj syn jak mial 2 tyg. trafil do szpitala, antybiotyk (+ duzo innych lekow) dostawal dozylnie przez 14 dni.
Pozniej oslonowo co wieczor dawalam mu mala dawke Furaginy i tak juz zostalo do ukonczenia poltoraroku, kiedy wada nerki sie cofnela.
image
image
dzięki za info - dzisiaj konsultowałam leki kolejny raz z nefrologiem (podobno dobry specjalista - dr Czarniak z AMG) i sugeruje kurację 8 tyg. Podobno to daje nadzieję, że nie będzie nawrotu choroby. Mała bierze Zinat raz dziennie. Ale widzę,że też miałyście długą antybiotykoterapię... trochę się boję...
u nas bylo 3 krotne leczenie w sumie walka do 6 mca zycia antybiotyk z furafinem na zmiane po pol roku spokoj a wszystko minelo tak na dobre jakmaly mial roczek i zrobili mu zabieg na stulejke ( zrobili go tak szybko zw, na nawracajace bakterie ) . Ale antybiotyk brał za kazdym razem po ok 10 dni z tego co pamietam
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
mój mały miał bakterie coli brał do 12 miesięcy furagin bo okazało się po badaniu cum że ma refluks, drugiego cumu nie robiłam liczę ze wada się cofnie
Witam a jaka wade nerki mial synek
u mojej córki wykryto w szpitalu, po urodzeniu od razu (zielone wody), dwa antybiotyki, razem 10 dni; potem już nic;
U nas e.coli pojawiło się dopiero teraz- 3 razy robiliśmy posiew i jeden raz w ogóle badanie nie wyszło. Mały nie ma żadnych objawów i tylko dlatego badanie zostało zlecone, bo ma miedniczkę na nerce. Ze względu na niewielkie ilości tego paskudztwa mamy zalecenie na cewnikowanie, a wcześniej podmywanie się przez kilka dni rivanolem. Leczenie mamy wstrzymane, bo brak 100% pewności, że siuśki jednak nie były zanieczyszczone, choć pobieranie obyło się z uwzględnieniem wszelkich środków higieny.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry