Widok

meble agata

czy ktos zamawiał u nich meble (matarnia)?? jak długo czekaliście na dostawe?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też jestem zadowolona, kupowałam narożnik, wiedziałam, że czas oczekiwania to około 4-5 tygodni, tyle faktycznie czekałam, nie mam zastrzeżeń. Niedługo będziemy zamawiać mebelki do pokoju dziecięcego, widziałam, że mają świetne zestawy, nie mogę się już doczekać, ale jeszcze trochę muszę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sklepie kupowałam nie raz i nie zdarzyły mi się przykre sytuacje. Jak ktoś już tu napisał, zazwyczaj jak człowiek wychodzi zadowolony ze sklepu nie obwieszcza tego całemu światu. Osobiście polecam.
ja tez jakoś nie miałam przykrych doświadczeń z nimi, to raczej jakieś pojedyncze sytuacje wychodzą na jaw i się kumulują - stąd tyle negatywów. Jak ktoś nie ma nic do zarzucenia to nie ogłasza tego wszem i wobec więc normalne, że takich pozytywnych opinii jest mniej.
Dodam jednak swoją - będzie jedna więcej:)
Dla mnie zawsze wszystko jest w jak najlepszym porządku. Teraz nowy otwarty ogromny salon w Krakowie dokonał w mojej głowie zawrotu. wszystko zawsze było w porządku, szybka dostawa bez problemów. szkoda że niektórym Wam tak się zdarzyło, że coś było nie tak.. mam nadzieję że to był taki pierwszy i ostatni raz.
Odradzam zakupy. Zero profesjonalizmu. Lepiej brac od producentow od razu, szybsze terminy i lepiej przy reklamacji. ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!! Klamia sprzedawcy jak z nut. (Przepraszam za brak polskich znakow-pisze na telefonie).
ile sie czeka haaaa nawet jak kupuje sie "od reki" to na towar czeka sie po 3 -4 godziny ,bo tak pracownicy tam szybko pracuja , a to system sie zawiesza , lub kolejka do kas pol godzinna .... maja bardzo dobry sklep , super ceny i wybór ale obsługa koszmaaar, człowiek tylko białej goraczki dostaje i cały dzień traci .
W sytuacji, gdy na popularnym forum pojawia się kłamliwy i oczerniający wpis, można żądać jego usunięcia, wydania oświadczenia przez autora wpisu, iż nie był on zgodny z prawdą oraz przeprosin, a także wpłacenia określonej kwoty na cel społeczny. W przypadku, gdyby osoba wobec której takie roszczenia są złożone nie godziła się na ich spełnienie, sprawę można złożyć do sądu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zaczynam się zastanawiać czy to ja mam takie szczęście czy jednak u Was coś jest nie tak. Ja żadnych problemów nie miałam z zakupem, wyborem (doradztwem) jak i z dostawą w salonie Agata meble. KAżdy z nas jest człowiekiem i jeśli powstaje jakiś problem trzeba rozmawiać i wyjaśniać. Widziałam że w sieci działa rzecznik tego salonu któy chętnie służy pomocą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A poznaliście "super Kierowniczkę" D.Kowalską?
To dopiero numer!
Nie polecam nikomu kontaktu z tą panią.
Co za typ!
Potwierdzam wszystkie wcześniejsze negatywne opinie o saloonach Agata. To jest po prostu firma krzak. O szczegółach już niedługo. Niemniej radzę omijać saloony Agata szerokim łukiem. Ja osobiście nie polecam saloonu w Warszawie - Okęcie. Zresztą jak czytam o ich sallonach to wszędzie maja ten sam chłam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam!
Moje doświadczenie ze sklepem MEBLE AGATA są takie, że nie zepsuł się tylko zakupiony tam koc.
Kupiłam stół z krzesłami. Znając ich podejście do terminów realizacji zamówienia wybrałam taki, który był na stanie i ze swoim transportem. Stół po rozpakowaniu okazał się źle wykonany, więc pojechałam z nim od razu z powrotem wymienić. Okazało się to niemożliwe, kazali mi wrócić do domu z tym stołem i złożyć reklamacje i oni się do niej ustosunkują. Zrobiłam haje i uparłam się, że stamtąd nie wyjdę dopóki mi tego nie przyjmą zgodnie z rękojmiom, która ich obowiązuje, ponieważ towar jest niezgodny z umową. Więc po ciężkich bojach przyjęli mi go i po paru i kilku niezbyt uprzejmych telefonach dostarczyli mi nowy do domu.
Aktualnie jestem na świeżo po reklamacji krzesła z tego kompletu, które po prostu się rozjechało jak osoba siedziała na nim przy stole. Odpowiedzią na reklamację była odmowa uzasadniona złym montażem i złym użytkowaniem (bo widać, że krzesła z AGATY nie służą do siedzenia na nich). Opowiedziałam im, że nie zgadam się z odmową i żądam naprawy krzesła, na co dostałam odpowiedz, że odrzucają moje żądanie ale sprawę kierują do realizacji działu reklamacji. W piśmie trzy zdaniowym dwa sobie przeczą. W efekcie krzesło mi wymienili.
Kolejnym zakupem w salonie agata decor był serwis herbaciany na 12 osób. Dzbanek popękał i się rozciekł przy pierwszym parzeniu herbaty. Reklamację uwzględnili bez większych emocji, ale trwało to 2 miesiące.
Po tych wszystkich niemiłych doświadczeniach omijam sklep szerokim łukiem i wszystkim odradzam zakupy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
na wybrzezu szybciej towar dochodzi bo przecież kontenery z cin są za płotem. Totalna cińszczyzna- nie wierzycie to zapytajcie o pochodzenie red appla.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Strasznie żałuję, że nie zaglądałam tu wcześniej czyli przed zakupem mebli Agata. Ale jeśli choć jedną osobę powstrzymam od tej decyzji , to już będę zadowolona. To jakiś cholerny koszmar!!!! Na reklamację czekałam 2 miesiące , a po upływie tego czasu napisali mi , że mam sobie sama przyjechać odebrać i zamontować zareklamowane elementy. SZOK!!!! Oczywiście naprawy uszkodzonych elementów dokonałam już dawno za własne pieniądze, bo nie miałam ochoty spędzić świąt na kartonach. LUDZIE, OMIJAJCIE TE SKLEPY Z DALEKA!!!!!
po pierwsze zawsze są śrubokręty i grzechotki na samochodzie może coś ci się porąbało wiele razy korzystałem z tej firmy transportowej i są naprawdę bardzo dobrze wiedza co robią....
po drugie agata meble a transport to nie są te same firmy !! DTS Transport to podwykonawca Agaty Meble aa za ich błędy nie można obwiniać transportu !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
zacznij ot tego ze transporty a agaty to nie są te same firmy transport jest tylko podwykonawcą i za agaty błędy nie odpowiadają !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
kupiliśmy z mężem rogówke stolik i meblościankę w nowo otwartej Agacie w Gdańsku. Zamówienie zostało złożone 2 listopada miało wszystko być gotowe w terminie do 4 tyg oczywiście z transportem gratis. Po 5 tygodniach dzwonili że meblościanka jest ale rogówka niestety bedzie pod koniec stycznia. Mąż przez trzy tygodnie dzwonił do firmy by w ramach rekompensaty za opuźnienia przywieźii to co mają , ciągle go odsyłali by dzwonił od jednego do drugiego działu świeta były bez mebli. Wkońcu sam dziś jedzie po te meble. Dodam że dziś również dzwonili z transportu i mówili że wkońcu przywiozą, mąż zapytał o termin, to powiedzieli że po nowym roku. Niepolecam chyba ze komuś się nie spieszy...
ZGADZAM SIE JA CZEKAM NA ROZPATRZENIE REKLAMACJI JUZ 3 TYDZIEN KUPIŁAM W AGACIE NAROŻNIK KTÓRY PO 4 MIESIĄCACH CHOLERNIE ZAPADŁ SIĘ SĄ WYCZUWALNE SPRĘŻYNY I SCHOWEK NA POSCIEL TRZEBA POTRZYMYWAC A DRUGA REKĄ WRZUCAĆ GDYŻ SWOBODNIE NIE DA SIE WŁOŻYĆ POŚCIELI DO SCHOWKA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ludzie!

nie dawajcie się tak oszukiwać i poczytajcie ustawę o ochronie konsumenta.

1. bierzcie kwitek z podpisem sprzedawcy, że termin oczekiwania to np 4 tygodnie. Termin dostawy dłuższy niż wskazany? to prawo do odstąpienia od umowy z powodu niezrealizowanej umowy.

2. składając reklamację wpiszcie, że naprawa torawu lub zwrot gotówki. Jeżeli reklamacja trwa dłużej niż 2 tygodnie, to jest to równoznaczne z uznaniem reklamacji!!!!!!! wtedy idziecie do sklepu, jak nie ma naprawionego mebla, to żądacie kasy do reki i tyle, szukacie lepszego sklepu.

korzystjcie ze swoich praw!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzisiaj odebralem naroznik zamowiony ok. 4 tyg.temu, czas realizacji zgodny z ustalonym.Transport zalatwilem sobie sam(ok.75km w jedna strone).Odebralem towar z magazynu,kurde nie sprawdzilem(towar zapakowany w szczelne paczki z kartonu i foli).Podpisalem odbior zgodny z faktura kupna.W domu rozpakowuje i kolor naroznika inny niz zamowiony.Zamiast szarego- brazowy.I co teraz?Porazka....

TEN SKLEP TO POMYŁKA!!!

Przestrzegam każdego przed zakupami w tym salonie.... niekompetentni ludzie, wydłużający się czas reklamacji, ba...! Nawet zapomnienie o reklamacji! Trzeba dzwonić i się upominać a do tego czasu spać na materacu na ziemi...

Kupiliśmy kanapę w styczniu br. Przyszła po 3 tyg od wpłacenia gotówki- żenada! Mało tego... towar farbował więc oddaliśmy do reklamacji.... która ciągła się i ciągła... w końcu po 3 miesiącach przyszła kanapa- bez poduszek!!! i znów czekam na zwrot poduszek!!! Najgorsze jest to, że nie ma NIGDZIE głównego zarządu sieci tych sklepów z którym można by było tą sprawę załatwić! Samowolka i naciąganie ludzi na kasę...

Z tego co poczytałem to nie tylko sklep w Rybniku ma takie akcje... w przypadku tej sieci sklepów to chyba powszechne....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry