Widok

echo serca płodu-gdzie w Gdańsku?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy orientujecie sie, gdzie poza Invictą, zrobię badanie echo serca płodu? Co prawda mam skierowanie do invicty ale najbliższy termin na nfz to czerwiec. A prywatnie 210 zł. Zanim sie zdecyduje, szukam czegoś taniej.
Proszę o rady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dering nie robi przypadkiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja 4 lata temu robilam na ul filipiowskiego w gdyni chodz sama jestem z gdanska ale naprawdę warto
W invicta jest bardzo dobry kardiolog. Do dziś robię juz 6 i 5 letnim dzieciom coroczne kontrolne echo serca właśnie tam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Inviccie mają kosmiczne terminy. Nie mogę czekać do czerwca z badaniem bo to TERAZ jest coś nie tak z płodem. A prywatnie przyjmą mnie za 210 zł na koniec kwietnia. NO ŻART.
Dlatego szukam czegoś innego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokładnie miesiac czekana na dzien dzisiejszy koszt 210 + 70 wizyta kariologa licza sobie bo nie ma w Gdansku niestety specjalistów.

Czekasz miesiac koszt 290 zł z wizyta kardiologa

Dzięki Olka1, zarejestrowałam się do niego na jutro prywatnie. Nie robi konkretnie echa serca płodu, ale zrobi raz jeszcze usg prenatalne i przy okazji posłucha serduszka. Chociaż coś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A sprawdzałaś w przychodni Gdynia Dąbrówka? Tam też robią na NFZ.

Wg mnie lepiej zapłacić za konkretne badanie u dobrego specjalisty -podaną kwotę niż szukać półśrodków i przy okazji posłuchać serduszka. Nie dość ze to tez kosztuje, a i tak nie jest najbardziej wskazanym badaniem w tym momencie. No ale to Twój wybór....

Gameta w Gdyni?

tak czekasz dwa miesiace koszt 280 zł masakra

Ok, zapisałam się do gabinetu w Gdyni na ul. Filipkowskiego. Cena to 200 zł a wizyta już jutro.
Nie będę niepotrzebnie czekać w niepokoju.
Dzięki za rady, jesteście niezastąpione.

Niestety w Gdansku na NFZ nie znalazłam nic prócz Invicty zapisy na marzec(czyli za 5 miesiecy) prywatnie 290 zł termin miesiac,Gamma 2 miesiace koszt ten sam.Masakra dalej gdy dzwoniłam to było jeszcze gorzej.ul Sojowa Gdynia odpada nie ma terminów niedoinformowani...Wkurzyłam sie i pojechałam na badanie do....Poznania na ul,Szpitalną czas oczekiwania 2 dni.na NFZ Mozna ?W gdansku jest ogólnie straszna lipa jesli chodzi o specjalistów,taka prawda bo to nie pierwszy raz!Dalczego mam płacic za cos skoro płace od 20 lat składki!!!!Czasem trzema umiec szukac i zdarza sie ze akurat jest mniesza kolejka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A do Poznania podróż wyszła pewnie finansowo podobnie, więc na jedno Ci wyszło czy byś zrobiła na miejscu i prywatnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiem, że ten temat ciągle wraca... moja koleżanka robiła u dr Rozmus Warcholińskiej Co prawda, nie w Gdańsku, ale jak to mówiła woli podjechać dalej, ale mieć najlepszą jakość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A gdzie ta P. Dr. Przyjmujr

Możecie udać się do dr Rozmus Warcholińskiej. Kobieta wykonuje badania prenatalne i echo serca płodu - koszt jakieś 300 zł. Moja znajoma była to mówiła, że dużo tłumaczy. Taka sympatyczna i bardzo pomocna, a to ważne. Kobiety w ciąży przecież muszą zostać otoczone odpowiednią opieką.

Wątek rok temu zakłądany ale warto go uaktualniać - ja rok temu będąc w ciąży dostaam skierowanie na echo serca płodu (podejrzenie a właściwie wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia wrodzonej wady serca u dziecka) i wtedy lekarz podał mi 3 nazwiska osób które robią, potrafią i mają doświadczneie w tym by takie badanie wykonać.
Echo serca płodu to nie zwykłe słuchanie serca podczas badania genetycznego. echo serca płodu trwa ok 30-40min i skupia się nie tylko na sercu (słuchaniu i sprawdzaniu komór/przedsiąków) ale na całym układzie krążenia/krwionośnym u płodu, to sprawdzenie każdej jednej żyłki i tętnicy w organiźmie. Jestem mądra bo przeszłam takie badanie ;) Ale póki go nie miałam nie miałam nawet pojęcia jak to wygląda. Rok temu 2 lekarzy robiło to na nfz 1 w Gdańsku w invikcie, i drugi w gamecie w Gdyni, na Klinicznej też jed=st lekarz który ma uprawnienia i wiedzę, ba nawet odpowiedni sprzęt ale nie ma kontraktu nfz więc tylko prywatnie. Ja robiłąm w gamecie (szybszy termin) i czekałąm niecały miesiąc) robiłąm ok 20tyg (dr kierujący, z Klinicznej prof Lemańczuk - czy jakoś tak ;P powiedział że w okolicy badań prenatalnych II trymestru zrobić i akurat tak mi datowo pasowało).
Wszystkim Wam życzę zdrówka dla dzieciaczków!!

A jaki koszt w Gamed ?

Niestety ale badanie to tanie nie jest i trzeba tutaj liczyc się z kosztem 200-300 zł. Aczkolwiek sama nie zwracałabym akkurat takiej dużej uwagi na cenę zabiegu co na to aby byl wykonany w miejscu, w którym zrobią to dobrze i gdzie jest nowoczesne urządzenie do usg. Wolałabym aby wszystko było wykonane na tip top.
Badanie powinno być zlecone w wielu sytuacjach:
http://badanieprenatalne.com/czym-jest-echo-serca-plodu/

Na fundusz również mozna wykonać ale trzeba skierowanie dostać na wizycie funduszowej. Na wizycie prywatnej lekarz nie ma możliwości wystawienia z tego co wiem.
Klifmed dr Chojnicki 200 zł - termin dostałam od ręki

Dr Chojnicki najlepszy specjalista,wspaniałe podejście do dzieci

Podbijam, ktoś ma jakieś świeże info gdzie można zrobić echo serca płodu?
Jestem umówiona w Invicie, ale koszt 280zl co jednak trochę przeraża, może któraś z mam może polecić kogoś godnego zaufania i tańszego.
Będę wdzięczna.

Dziewczyny u kosmetyczki, czy u mechanika zostawiacie dużo większe pieniądze bez szemrania, a na człowieka który ma ocenić zdrowie Waszego maluszka i który uczył się tyle lat żałujecie...straszne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Straszny to Ty jesteś i Twoja pusta opinia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co w tym złego że ktoś chce się dowiedzieć kto i w jakiej cenie wykonuje konkretną usługę. Może można na nfz? Może invicta jest droga i można miec tą są samą jakość za różne ceny, może u jakiegoś lekarza płaci się krocie tylko za nazwisko , może dla kogoś 300 zł to dużo ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam wspomniany już wcześniej gabinet na Filipkowskiego w Gdyni http://www.gdyniamedica.pl/uslugi .

Mamuska, a mnie w invicie powiedzieli, ze robia tylko na NFZ (termin lipiec), prywatnie nie. A ja kazde pieniadze bym zaplacila, byle zrobic wczesniej.
W ktorej invicie kosztuje 280 zl?

Do invicty warto dzwonić dzwonić może akurat jakiś termin się zwolni. Mi się udało wyłapać termin z dnia na dzień a następny wolny był za półtora miesiąca. Ewentualnie jeśli masz skierowanie z NFZ skontaktuj się z NFZ powinni pomoc ustalić gdzie w pomorskim najszybciej

Nie ma się czego bać, echo serca płodu jest absolutnie bezbolesne. Ja robiłam je u dr Rozmus-Warcholińskiej. Nie spieszyła się, wszystko dokładnie sprawdziła. Czułam się zaopiekowana, a po wizycie byłam spokojna o zdrowie mojej córki. Każdemu polecam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry