Widok
ja będąc w ciąży kaszlałam trzy miesiące i to tak mocno, że aż mnie brało na wymioty. Mój lekarz nic nie stwierdził, poszłam jeszcze do dwóch innych bo mu nie dowierzałam i to samo - nic się nie dzieje. Stwierdzili że to prawdopodobnie alergia na coś ( nigdy wcześniej nie miałam alergii).
No i po 3 m-cach kaszel jak przyszedł tak i poszedł.
Może u Ciebie jest tak samo skoro osłuchowo jest wszystko w porządku ?
No i po 3 m-cach kaszel jak przyszedł tak i poszedł.
Może u Ciebie jest tak samo skoro osłuchowo jest wszystko w porządku ?
Jestem w 33 tygodniu ciąży i od tygodnia męczy mnie kaszel. Męczy tak strasznie, że mięśnie brzucha bolą. Co gorsza, kaszel powoduje twardnienie brzucha. Najpierw stosowałam domowe sposoby; syrop z cebuli, wywar z siemienia lnianego. Później udałam się do internisty, zostałam osłuchana, pani doktor nic nie stwierdziła, dostałam syropek. Po tygodniu sytuacja nie zmieniła się. Dodam, że mój mąż zmaga się z tymi samymi objawami od 5 tygodni. Wróciłam do lekarza, po szczegółowym wywiadzie padła wstępna diagnoza że być może jest to krztusiec. Oboje dostaliśmy skierowanie do poradni pulmonologicznej. Zobaczymy.
Choroba ta może utrzymywać się do 2 miesięcy oraz powodować szereg komplikacji. Może warto sprawdzać i pod tym kątem.
Choroba ta może utrzymywać się do 2 miesięcy oraz powodować szereg komplikacji. Może warto sprawdzać i pod tym kątem.