Widok
reklamacja w Reserved dziury w spodniach proszę o poradę
pytanie do doświadczonych w podobnym problemie
co myślicie o reklamacji :
w marcu kupiłam 2 pary spodni: jedne dresowe, drugie jeansy (dość gruby materiał jesansu) niestety po kilku praniach na kolanach i w jednych i drugich na początku materiał się wytarł a dziś już są dziury na kolanach. Nie wiem czy mam szansę na reklamację ale z drugiej strony z czego oni produkują te spodnie , że po miesiącu już wytarte kolana.
co myślicie o reklamacji :
w marcu kupiłam 2 pary spodni: jedne dresowe, drugie jeansy (dość gruby materiał jesansu) niestety po kilku praniach na kolanach i w jednych i drugich na początku materiał się wytarł a dziś już są dziury na kolanach. Nie wiem czy mam szansę na reklamację ale z drugiej strony z czego oni produkują te spodnie , że po miesiącu już wytarte kolana.
Moim zdaniem niestety nie ma szans na uznanie reklamacji.
Powiedzą, że to od złego/błędnego użytkowania itp.. :((
Ale kto wie.. może któraś z dziewczyn ma doświadczenie i warto...
Moja znajoma reklamowała u nich marynarkę młodzieżową syna, po 3 tygodniach bo dopiero wtedy zauważyli, że nie ma ona na jednym rękawie łaty na łokciu :)
Nawet nie było śladu, że łata kiedykolwiek tam była.
Pani ekspedientka również była bardzooo zdziwiona i od razu została wymieniona na nową.
Tak więc, może warto spróbować..
Tylko moim zdaniem taka reklamacja jest raczej nie do przyjęcia..
Powiedzą, że to od złego/błędnego użytkowania itp.. :((
Ale kto wie.. może któraś z dziewczyn ma doświadczenie i warto...
Moja znajoma reklamowała u nich marynarkę młodzieżową syna, po 3 tygodniach bo dopiero wtedy zauważyli, że nie ma ona na jednym rękawie łaty na łokciu :)
Nawet nie było śladu, że łata kiedykolwiek tam była.
Pani ekspedientka również była bardzooo zdziwiona i od razu została wymieniona na nową.
Tak więc, może warto spróbować..
Tylko moim zdaniem taka reklamacja jest raczej nie do przyjęcia..
Po co mam się odchudzać?...
Same kości nie uniosą tak zajebistej osobowości jak JA! ;)
Same kości nie uniosą tak zajebistej osobowości jak JA! ;)
ja reklamowałam dwa tygodnie temu spodnie WRANGLER, kupiłam je w Galerii Bałtyckiej za 299 zł i przy zakupie pani powiedziała, ze jest na dżinsy dwa lata gwarancji również na przetarcia, gdyż oni gwarantują, że to bardzo wysoka jakość, dżinsy przetarły się po 5 miesiącach więc zgłosiłam reklamacje, tym bardziej, że mam w domu kilka par i noszę na zmianę, więc uważam, że zdecydowanie za szybko na przetarcia, oczywiście reklamacja odrzucona ( naturalne zużycie materiału ) i nagle okazuje się, że tylko na zamek i na napy jest gwarancja, także tu pewnie będzie podobnie, ale ponieważ jest to zdecydowanie krótszy czas użytkowania, to bym na Twoim miejscu reklamowała, a ja cóż więcej nie kupię spodni w tym sklepie, bo to lekka przesada, żeby za tyle kasy dżinsy były na pół roku, a mam inne które noszę już trzeci rok i nic się z nimi nie dzieje
Idź z reklamacją i to jak najszybciej. Ja reklamowałam jakieś 2 lata temu Big Stary, które przetarły sie po 4 m-cach i reklamację uznano bez mrugnięcia okiem. Jakiś czas temu kupowałam również Wranglery oraz Mustangi i spytałam jak to jest z gwarancją na przetarcia-we Wranglerze odpowiedziano mi, że na przetarcia jest pół roku gwarancji, a w Mustangu bodajże rok. Reserved jest dość kiepską firmą, ale z drugiej strony po Big Starze też się nie spodziewałam, że uznają moją gwarancję, a tu takie zaskoczenie (tym bardziej,że spodnie kosztowały prawie 300 zł), więc zawsze warto próbować :)
W reserved reklamację opiniuje kierownik. albo jakiś inny pracownik przez kierownika do tego wyznaczony i uznanie zależy od jego widzi-mi-się.
Jeśli dobrze zagadasz, to mogą oddać ci pieniądze od ręki. Dopiero przy większych kwotach lub butach zasięga się opinii rzeczoznawcy.
Jeśli dobrze zagadasz, to mogą oddać ci pieniądze od ręki. Dopiero przy większych kwotach lub butach zasięga się opinii rzeczoznawcy.