Widok

morena jakie osiedle lepsze allcon czy polnord

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
witam mam pytanie czy ktoś kupił mieszkanie na którymś z osiedli Królewskie Wzgórze lub ostoja myśliwska , które lepsze, jakość wykonania , może ktoś ma podobny dylemat ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
opinie chyba jednak lepsze ma inwestycja allconu, natomiast z tego co wiem polnord teraz mocno ceny opuścił, więc chyba jakość allcon, cena pollnord.
mam podobny dylemat, co ostatecznie wybrałaś ?
Obydwaj deweloperzy są dobrzy, jednakże jeśli miałbym wybierać to polecam bardziej osiedle Królewskie Wzgórza Allconu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupiliśmy na jednym z tych osiedli i raczej nie kierowalismy się tym, żeby porównywać jakieś szczegóły techniczne z sąsiednimi osiedlami. Moim zdaniem ważniejszy jest np układ mieszkania, niż to, czym dokładnie wyłożona jest klatka schodowa albo jaki jest kolor elewacji. Mieszkaliśmy już w kilku różnych miejscach i naprawdę najistotniejsze jest, czy mieszkanie ma sensowny układ i czy da się je dobrze zagospodarować. No i co jest za oknem, z której strony słońce świeci i takie tam.
My kupiliśmy w Polnordzie, bo akurat mieli do wyboru takie, które nam się pod tymi względami podobało. Ale moim zdaniem w tej chwili mają w ofercie większość o raczej kiepskim układzie. Bardzo fajne, bo mały metraż, ale bardzo optymalnie rozplanowany mieli już dawno sprzedane. My widzieliśmy takie, bo dostaliśmy rzut całego piętra łacznie z tymi, których już dawno nie było na stronie.
Nie wiem jak z tym drugim osiedlem, ale Polnordzie teraz ciężko już znaleźć coś o fajnym układzie. Chyba, że któreś z tych największych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na morenie z ciekawszych inwestycji jest jeszcze Słoneczna, dla mnie szczególnie, bo w RnS się chcę złapać. Zresztą 3 pokoje za 240 tys. no to jednak jest duża okazja. A rozkłady swoją drogą też mają przemyślane. Generalnie ta okolica się raczej rozbudowuje, więc wartość nieruchomości za parę lat może być tu większa mimo ogólnych spadków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłem na krolewskim i jest super, 3 pokoje 68m2,
poza tym jak zobaczyłem te tarasy w polnordzie 1x1 m2 (mowie o balkonach) to padłem na cycki, latem widziałem ze nawet ktos był w stanie tam krzesło wstawić :D

A co do mieszkania to musisz wybrac uklad mieszkania tak jak ktos wyzej pisal, no i jeszcze jedna sprawa krolewskie nie lezy 20m od drogi mysliwskiej wiec mamy ciszej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupiliśmy na Królewskim i byłoby idealnie, gdyby nie zbyt mała odległość między blokami. Sąsiadom można w okna zaglądać, a jak ktoś rozmawia na balkonie w bloku obok to wszystko słychać :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polnord to falowiec juz lepiej królewskie albo wróbla staw
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
balkony w Polnordzie wyglądają jak "zygowniki" mam wątpliwości czy 2 osoby się zmieszczą
Dlatego kupiłem w Klimatach, ... Polnord i Allcon wypadły w przedbiegach że o Polservice nie wspomnę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkałam przez kilka lat w mieszkaniu polnordu i nie polecam. wszystko słychać z sąsiadujących mieszkań, okna jakby źle wstawione. w jednym z pokoi normalnie wiało jka się stanęło przy oknie i tak parowały szyby, że woda zbierała się na parapecie w duzych ilościach, potem to ściekało na podłogę. parapet od tego popękał. balkony były naprawiane co roku...
A mi z mapy inwestycji na trojmiasto.pl wynika że Królewskie Wzgórze to Jasień a nie Morena.
Krolewskie Wzgórza to zdecydowanie Morena ... nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że to Nowa Morena :)
NlNJri rdqcqtcgvbdi
a Polnord robił coś z tym czy tylko przyjął do wiadomości??? co możesz powiedzieć o tym deweloperze?
A jak wygląda kwestia opłat na królewskim?
jak ktoś nie toleruje nisko latających samolotów to cała "nowa" morena wzdłuż myśliwskiej odpada :-)
najgłośniejsze są osiedla polnord, królewskie i jeszcze alfa park - jest to dokładnie kierunek schodzenia do lądowania samolocików
przerabiałem na własnej skórze i właśnie dlatego nie zdecydowałem się na zakup
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli chodzi o Gdańsk Morena to niedawno powstał tam nowy apartamentowiec Wzgórze Magellana. Moja koleżanka z pracy kupiła tam mieszkanie na 6 piętrze. Muszę powiedzieć że jakościowo wygląda bardzo dobrze. Jest tam wszystko co niezbędne do życia: dobra komunikacja z miastem, parkingi, dużo zieleni, cisza i spokój. W związku z tym że jest to nowy obiekt, mieszkania kupują tam głównie ludzie młodzi z którymi można spokojnie się dogadać. Myślę że jest to jedna z lepszych lokalizacji jeżeli chodzi o Gdańsk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Heh:) też mieszkam na Wzgórzu Magellana, ale z tego co widziałam zostało już im chyba kilkanaście mieszkań do sprzedania...Lokalizacja i miejsce- świetne, ogólnie polecam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
magellana - coż pracujesz dla developera? bo to DZIURA w srodku lasu - lokalizacja jest dobra gdy jest dobra a nie gdy sie tylko tak o niej mowi.

Z moreny to wzialbym stara morene - poczatek piecewskiej, gojawiczynskeij i okolice.
Nowy Port osobiście bym odradzał, ale niestety ja tam nigdy nie mieszkałem.
Kilka lat temu była tam taka inwestycja mieszkaniowa, która się nazywała Kamienica Magellana i kiedyś zainteresowany lokalizacją pojechałem zobaczyć, w którym jest to miejscu. Mimo, iż nie jestem tchórzem to o godzinie 20-21 bałem się wysiąść z auta takie "typy" krążyły po okolicy. Także ja bym uważał.

Najlepiej to jednak przyjedź sobie na weekend i zwiedź okolicę każdego mieszkania, które już w ogłoszeniu Ciebie zainteresuje.
Pytając innych niekoniecznie możesz dostać informację odpowiadającą Twoim oczekiwaniom. Dla jednego fajnie jest mieszkać w lesie 15km od Centrum, a dla drugiego najlepiej na starówce. http://www.westcoastportshutdown.org/Discount-2014_c30

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Mieszkanie komunalne/socjalne (6 odpowiedzi)

Hej wiecie kiedy beda nastepne listy oczekujacych mieszkan socjalnych/komunalnych w gdyni?...

Gdzie kupić mieszkanie?? (38 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

do góry