Widok

endokrynolog-którego wybrać?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,
Z badań wynika że mam nadczynność tarczycy i muszę udać się do endokrynologa. Nie miałam pojęcia że tak jest ciężko się dostać do dobrego:/
Dostałam namiary na:
Janina Ratnicka-Klimaszewska (nie mogę się dodzwonić)
dr n. med. Sharma Vijay Kumar (pierwszy wolny termin na 8.10)

Jestem umówiona na środę w endomedzie do dr. Michalskiego ale nie wiem czy on jest dobry:/

może możecie mi polecić kogoś innego?

i jak się ma nadczynność do ciąży? czy można brać jakieś leki, czy ma to jakiś wpływ na dziecko?

z góry dziękuje za pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://nzozmorena.pl/poradnie/poradnia-endokrynologiczna/
Co prawda nie miałam nigdy problemów z tarczycą itp. ale w czasie ciąży i po niej (gdy brałam pod uwagę pewną operację) musiałam odwiedzić endokrynologów :]

dwa razy byłam u Dr Błauta (Endomed) i dwa razy u Dr Kazmirowicza (Medycyna Rodzinna na Pomorskiej).

szczególnie ten drugi zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie :]

na innym forum wyczytałam, że Dr Błaut jest prawą ręką Prof. Sworczaka :)

teraz patrzę, że Dr Błaut przyjmuje też w Medycynie Rodzinnej na Pomorskiej, a to nie widzę Dr Kazmirowicza :P

Dr Kazmirowicza znalazłam tu
Ja też życzyłabym sobie,żeby mój endo bardziej przykładał się do mojego leczenia...Wyniki coraz gorsze,a on ogranicza się do wypisywania recept i w ogóle nie reaguje na dolegliwości,które mojej niedoczynności towarzyszą.To była moja ostatnia wizyta u niego!
mi się udało schudnąc ale jak mój gin przepisał mi visanne gdzie na kontroli po 2 miesiącach brania tych hormonów poiwedziałam mu, że tyje to on że mam tyle nie jeść ! masakra.... Biore je 4 miesiąc w październiku mam kontrole i mówie mu odrazu o odstawieniu tego. Inna kwestia to że lekarka rodzinna powiedziała mi że mogę brać leki delikatnie odwadniające jak mam niedoczynność. Szkoda że mj endo się tak mną nie przejmuje jak Ona...
tez tak mam, a zwiekszanie dawek spowodowało że mi sie Eurhyrox słabo wchłania. Tyję od 3 lat chociaz nie raz próbowałam schudnąc, nawet u dietetyka i powiedziano mi ze z takim wynikami to nic z tego. Szukam pomocy a mam juz 1/4 tarczycy i nie umiem sobie poradzić. Wizyty u dr Rachoń tylko wszystko jeszcze bardziej rozłożyły. Teraz czekam na wizytę w styczniu na NFZ a tymczasem łykam Euhyrox pod okiem mojej gin.
przepraszam za błędy:)
Ostatnio moja lekarz pierwszego kontaktu powiedziała mi żebym poprosiła/przekazała mojemu endykronologowi żeby dawał mi cosraz większe dawki leku abym z niedoczynności przeszła w nadczynność. Mam wielki problem żeby schudnąc a od kiego biore hromony na endomitrioze to jeszcze przytyłam. Znacie może podobną sytuację?
lenka - u każdego lekarza zdarzaja sie różne przypadki nie twierdzę że dr Piskulak jest nie omylny ale napewno diagnoze postawil dobra badania konkretne kazal mi zrobic i leki przepisal tez odpowiednie sadzac po hormonach na PRL nie dal taniego gó... po ktorym fatalnie bym sie czula tylko cos z wyzszej polki drogie ale nie powoduje skutków ubocznych.Co do ciazy to poprostu w niedoczynnosci trzeba brac podwojna dawke tabletek zeby z ciaza bylo ok juz sie Go pytalam wiec chyba wie co mowi i robi.Trzeba byc w jego gabinecie zeby zobaczyc ile kobiet do niego -przychodzi od lat cieszy sie dobra opinia wsrod pacjentek
Ps ja chodziłam pryw do dr Krystosiak w przychodziłam na ul Grunwaldzkiej we Wrzeszczu
Haniu- spokojnie.Nadczynność tarczycy nie szkodzi dziecku.Lepiej mieć nadczynność niż niedoczynność.Czy Twoja nadczynność tarczycy jest już potwierdzona w 100%? Miałaś ja przed ciążą? U mnie tez podejrzewali nadczynność tarczycy- niezłe się wystraszyłam.Powtórzyłam badania po 2 tygodniach i okazało się,że to żadna nadczynność tylko wynikiem był etap ciąży- dziecko nie produkowało swojej tarczycy.Od 15 tygodnia zaczęło produkować- a moje wyniki wróciły do normy:)Proszę Cię nie denerwuj się - bo to szkodzi dziecku.I nie bierz za bardzo wszystkich straszących wypowiedzi forumek do siebie.

Pozdrawiam serdecznie.
dr piskulak tak leczyl mojej kolezance tarczyce ze kilka razy byla w ciazy pod jego opieka niestety zadnej nie utrzymala, w koncu zrezygnowala z piskulaka i poszla do gamety i tam jej powiedzieli ze z takimi wynikami tarczycy to zadnej ciąży nie utrzyma ... wnioski wyciagnijcie same
mmkk - tak jest endokrynologiem i wlasnie od miesiaca biore leki na Prolaktyne i tarczyce co do podejscia do pacjenta to tak jak mowisz pelen profesjonalizm ;-)
dni25- piskulak też leczy niedoczynność tarczycy? prowadził mi ciąże ma profesjonalne podjeście do pacjenta
pierwsza jest droższa , bo dr robi usg na miejscu , potem każda wizyta to wizyta 120 zł - ale naprawdę warto
Też słyszałam że dr Sworczak jest guru endokrynologii ale ciężko się dostać przyjmuje na Żabiance...
Moja siostra chodzi do Sworczaka. Nawet moja mama mieszkająca 120 km od Trójmiasta do niego chodzi. Podobno bardzo dobry.
pierwsza jest drozsza, chyba kosztuje 180 albo 200zl? juz nie pamietam... kolejna zdaje sie 120. ale najlepiej zadzwonic:
http://www.non-nocere.pl/kontakt.html
a ile kosztuje wizyta u dr Ewy Gross-Tyrkin??
rowniez chodze do dr Ewy Gross-Tyrkin. osobiscie polecam, tym bardziej, ze jesli powiesz, ze jestes w ciazy, to przyjmie z dnia na dzien!
Ratnicka jest na urlopie do października.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry