Widok

endokrynolog-którego wybrać?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,
Z badań wynika że mam nadczynność tarczycy i muszę udać się do endokrynologa. Nie miałam pojęcia że tak jest ciężko się dostać do dobrego:/
Dostałam namiary na:
Janina Ratnicka-Klimaszewska (nie mogę się dodzwonić)
dr n. med. Sharma Vijay Kumar (pierwszy wolny termin na 8.10)

Jestem umówiona na środę w endomedzie do dr. Michalskiego ale nie wiem czy on jest dobry:/

może możecie mi polecić kogoś innego?

i jak się ma nadczynność do ciąży? czy można brać jakieś leki, czy ma to jakiś wpływ na dziecko?

z góry dziękuje za pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja leczę swoja tarczycę od około 10 lat, u dr Rachoń-Sucheckiej,
przyjmuje w Gdyni Sea Towers, cena ostatnio 150 zł
Ja leczę się od lat u dr Ewy Gross-Tyrkin , całą ciążę również do niej chodziłam i urodziłam zdrowego dzidziusia mimo różnych innych chorób :)jest jednym z najlepszych lekarzy jakich znam- niestety przyjmuje tylko prywatnie
Takze chodze do Gross- Tyrkin. W obu ostatnich ciążach miałam nadczynność. Dzieci póki co mają dobre wyniki tarczycowe.
Dr Piskulak w Gdyni polecam leczę się u Niego i jestem bardzo zadowolona
Ratnicka jest na urlopie do października.
rowniez chodze do dr Ewy Gross-Tyrkin. osobiscie polecam, tym bardziej, ze jesli powiesz, ze jestes w ciazy, to przyjmie z dnia na dzien!
a ile kosztuje wizyta u dr Ewy Gross-Tyrkin??
pierwsza jest drozsza, chyba kosztuje 180 albo 200zl? juz nie pamietam... kolejna zdaje sie 120. ale najlepiej zadzwonic:
http://www.non-nocere.pl/kontakt.html
Moja siostra chodzi do Sworczaka. Nawet moja mama mieszkająca 120 km od Trójmiasta do niego chodzi. Podobno bardzo dobry.
Też słyszałam że dr Sworczak jest guru endokrynologii ale ciężko się dostać przyjmuje na Żabiance...
pierwsza jest droższa , bo dr robi usg na miejscu , potem każda wizyta to wizyta 120 zł - ale naprawdę warto
dni25- piskulak też leczy niedoczynność tarczycy? prowadził mi ciąże ma profesjonalne podjeście do pacjenta
mmkk - tak jest endokrynologiem i wlasnie od miesiaca biore leki na Prolaktyne i tarczyce co do podejscia do pacjenta to tak jak mowisz pelen profesjonalizm ;-)
dr piskulak tak leczyl mojej kolezance tarczyce ze kilka razy byla w ciazy pod jego opieka niestety zadnej nie utrzymala, w koncu zrezygnowala z piskulaka i poszla do gamety i tam jej powiedzieli ze z takimi wynikami tarczycy to zadnej ciąży nie utrzyma ... wnioski wyciagnijcie same
Haniu- spokojnie.Nadczynność tarczycy nie szkodzi dziecku.Lepiej mieć nadczynność niż niedoczynność.Czy Twoja nadczynność tarczycy jest już potwierdzona w 100%? Miałaś ja przed ciążą? U mnie tez podejrzewali nadczynność tarczycy- niezłe się wystraszyłam.Powtórzyłam badania po 2 tygodniach i okazało się,że to żadna nadczynność tylko wynikiem był etap ciąży- dziecko nie produkowało swojej tarczycy.Od 15 tygodnia zaczęło produkować- a moje wyniki wróciły do normy:)Proszę Cię nie denerwuj się - bo to szkodzi dziecku.I nie bierz za bardzo wszystkich straszących wypowiedzi forumek do siebie.

Pozdrawiam serdecznie.
Ps ja chodziłam pryw do dr Krystosiak w przychodziłam na ul Grunwaldzkiej we Wrzeszczu
lenka - u każdego lekarza zdarzaja sie różne przypadki nie twierdzę że dr Piskulak jest nie omylny ale napewno diagnoze postawil dobra badania konkretne kazal mi zrobic i leki przepisal tez odpowiednie sadzac po hormonach na PRL nie dal taniego gó... po ktorym fatalnie bym sie czula tylko cos z wyzszej polki drogie ale nie powoduje skutków ubocznych.Co do ciazy to poprostu w niedoczynnosci trzeba brac podwojna dawke tabletek zeby z ciaza bylo ok juz sie Go pytalam wiec chyba wie co mowi i robi.Trzeba byc w jego gabinecie zeby zobaczyc ile kobiet do niego -przychodzi od lat cieszy sie dobra opinia wsrod pacjentek
Ostatnio moja lekarz pierwszego kontaktu powiedziała mi żebym poprosiła/przekazała mojemu endykronologowi żeby dawał mi cosraz większe dawki leku abym z niedoczynności przeszła w nadczynność. Mam wielki problem żeby schudnąc a od kiego biore hromony na endomitrioze to jeszcze przytyłam. Znacie może podobną sytuację?
przepraszam za błędy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry