Widok

renowacja mebli

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny - czy ktos sie orientuje gdzie w Trojmiejscie mozna oddac do renowacji stare meble - aby byly odniowione i pomalowane w orginalny, ciekawy sposob?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popytaj w sklepach z antykami. Albo studentów z ASP z kierunku renowacja mebli (tylko nie wiem czy jest taki w gdańsku)
Nie wiem, jak z tym malowaniem... Ale moje starocie odnowił pan z Kwidzyna. Raz na tydzień lub dwa jest w Trójmieście, zabiera do swojego zakładu i odwozi do klientów naprawione antyki (nie muszą to być obiekty muzealne, na zwykłe mebelki też się nie krzywi). Bardzo polecam - dość tanio i solidnie.

tel. 601 65 29 70
domowy 055 275 75 13
Na ul. Wolności w Gdyni jest mały sklep gdzie odnawiają meble

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
sklep Weranda w Gdyni, bodajże na Hutniczej albo obok gdzieś...
moja mam tam oddawała cały komplet mebli sypialnianych z lat 20; cudownie odnowiony stoi już w domku

image
image
znalazłam...

WERANDA S.C. Galeria Staroci - renowacja, skup, sprzedaż
81-061 Gdynia, Hutnicza 18 A tel.(058) 663-08-22, 501-492-603 fax (058) 624-99-13
e-mail: biuro@weranda.biz
WWW: www.weranda.biz

Zapraszamy na Werandę, gdzie na 700 m2 pow. znajdziecie Państwo szeroki wybór antyków, staroci i art. dekoracyjnych w tym m.in. : meble, zegary, lampy, obrazy, porcelanę... Polecamy również nasze usługi w zakresie renowacji mebli i aranżacji wnętrz.

sprawdzone miejsce, polecam...

image
image
W gdansku na ul. Kosciuszki - albo w tych okolicach. Jak chcesz tel, napisz na priva.

***MadziaK***
image
image
ale wam dziekuje! moj ukochany jest z Kwidzyna wiec pewnie tam sie wybierzemy w tym celu.
ale do werandy napisalam i ciszyna... jak narazie!

ale dziekuje za pomoc!
pozdrawiam cieplo!

image
wiper mam pytanie - a czy oni sa drodzy? bo ja antykow nie mam tylko zwykle stare meble.. wiec tak mysle czy zrobic fajnie odnowic i pomalowac czy kupono nowych sie bardziej oplaca...

image
wie ktos jakie to sa koszta?

image
za cały komplet, łożko ogromniaste, szafa, 2 szafki nocne i toaletka mama zapłaciła koło 3 tys.; totalna renowacja bo były zniszczone i malowanie-teraz są jak nowe
dodam że meble stały jakiś czas w Werandzie bo nie mieliśmy jak ich odebrać i zgłosiło się na nie paru kupców za cenę znacznie przewyższającą kwotę renowacji
o ile dobrze pamiętam to córka właścicielki specjalizuje się w malowaniu wzorów na meblach

image
image
My odnowiliśmy dwie skrzynie, stół i szafę w zakładzie stolarskim pana Jerzego Sychy w Sopcie na ulicy Jana z Kolna.
Wyszło bardzo pięknie!
Zakład Stolarski - Jerzy Sycha 81-741 Sopot, Jana z Kolna 24 tel.550-01-56 fax 550-01-56

Znalazłam namiary!
Tapicerstwo i renowacja mebli...bardzo dobry fachowiec ! Gdańsk-Wrzeszcz ul.Mjr.Hubala 16 tel 058 346 09 55 lub 608449664 POLECAM!

Witajcie
Proszę o radę. Jakiś czas temu malowaliśmy z mężem meble w kuchni ( farba 3V3, meble zmatowione, odtłuszczone ale bez lakieru i to był nasz błąd). Niestety farba zaczęła odchodzić w najczęściej dotykanych miejscach. Na nową kuchnię muszę jeszcze trochę poczekać, stąd moje pytanie- jak to poprawić? Znowu pomalować? Jeśli tak to jaką farbą? Może lepszą będzie okleina? Z góry dziękuję za podpowiedzi

Ja użyłam Śniezki do drewna i stali w takich małych puszeczkach. Zmatowilam odtuscilam i nic się nie dzieje. Myje przy klamkach jak są brudne ;)

https://sklep.klingspor.pl/content/18-szlifowanie-reczne-i-mechaniczne-powierzchni-papierami-sciernymi-do-szlifierek-

Wcześniej oczywiście powierzchnię dobrze jest oczyścić oraz zeszlifować. Na stronie jest opisane, jak się za to zabrać.

Mam pytanie czy ktoś ma polączony styl prowansalski z cegłą ?? , planuje sciany na biało a 1 z cegły lub ewentualnie beton co myslicie ??

Betonu na pewno nie polecam. Jest modny ale pasuje do stylu nowoczesnego/
Jednak cegla plus styl prowansalski to świetne połączenie i bardzo dobrze sie to ze soba zgrywa. Tak wiec jesli podobaja Ci sie takie klimaty to jak najbardizej rób!

Zerknij sobie rownież na stronę: https://www.luxuryproducts.pl/wloskie-meble-do-kuchni-i-jadalni.html Szczególnie jeśli szukasz do mieszkania nowych mebli. W sklepie znajdziesz dobre jakościowo meble w stylu shabby chic i prowansalskim.
image

Postanowiliśmy kupić nowe http://www.giftskielce.pl/atrakcyjne-meble-na-wysoki-polysk/ zadowoleni jesteśmy zmiana na ogromny plus.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

do góry