Widok

restauracja Estragon

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy moglibyście podzielić się opiniami o restauracji Estragon w Gdańsku? Planujemy wesele na ok. 90 osób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zajrzyj na forum za kilka dni, na pewno napisze swoją relację :) a że robimy przyjęcie w Estragonie, to pewnie i o nim napiszę :) nie mamy wesela tylko przyjęcie na małej sali , wiec nie wypowiem się w kwesti organizacji wesel, ale za to mogę ocenić obsługę, jedzenie i ogólne wrażenie :D

papilio1@op.pl
Tokio, bardzo dziękuję i czekam na relację z imprezy z niecierpliwością, bo to miejsce na razie wygrywa w naszych rankingach i w poniedziałek (przyszły) chcemy jechać z zaliczką :)
90 to o wiele za dużo... Mieliśmy 81 i już było straszliwie ciasno przy stołach (chociaż nam właściciele też wmawiali, że 90 osób mieści się spokojnie).

Obsługa tam zawsze była bardzo dobra. Gorzej właśnie z wkręcaniem róznych głodnych kawałków przez właścicieli...

Ojej, Agata - nie strasz, naprawdę było ciasno przy stołach na 80 osób? Bo my jednak te 90 musimy liczyć ... A jak z miejscem do tańczenia i współegzystowaniem z restauracją do 22-j?
I gosciom było ciasno, i kelnerkom - podawanie kazdego dania byłoz wiązane z powtórzeniem 50 razy "przepraszam", żeby goście przesunęli krzesła, bo inaczej nie dało się przejść.

Sala taneczna jest na 80-osobowe wesele jeszcze wystarczająca, ale też luźno nie było.

Jak mieliśmy tam wesele, to nie było gości w barze, ale gdyby byli, to pewnie by przeszkadzali, bo nasi goście uciekali przed zaduchem na taras i własnie do baru.

Polecam lekturę wątku:

http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=572208&t=565127

My mieliśmy tam wesele 28 czerwca br. Bardzo polecam, ale my mieliśmy na 75 osób i osobiście sądzę, że 80 to ilośc optymalna. Przy większej ilości osób może byc ciasno.

Hej.
Ja polecam Estragon, mieliśmy tam wesele prawie dokładnie rok temu i byliśmy bardzo zadowoleni. Zresztą, skusiliśmy się właśnie na ten lokal, bo byliśmy tam na weselu rok wcześniej, spodobał nam się poziom obsługi, jakość potraw i wygląd domu weselnego. Do tego szukaliśmy lokalu blisko USC na Wałach i chcieliśmy osobne sale – taneczną i konsumpcyjną.
Nasze wesele było na ok. 70 osób (miało być 76, ale kilka odpadło). Jedliśmy w sali konsumpcyjnej, tańce były na sali tanecznej, a ciasto i kawa/herbata pośrodku, w sali przejściowej.
Nie wiem, czy faktycznie 90 osób to nie za dużo... Może być ciasno.
P.S. Poszukaj na forum, bo było kilka wątków o Estragonie.

-.-
Bardzo dziękuję, dziewczyny, za informację. Chyba jednak zaryzykujemy te 90 osób. Podobno klimatyzacja jest niezła ...
To zmienili klimatyzację? Bo była do niczego.

No to mnie nastraszyłyście
Ja mam tam wesele 19.09.2009 Zaliczka już wpłacona Mamy około 75-80 osób Teraz myślę żeby zmniejszyć do 75 max. Dobrze że chociaż jedzienie jest dobre
Napiszcie coś jeszcze

Aniu, a co konkretnie byś chciała wiedzieć? Bo każda z nas zwraca uwagę na co innego.

Ja mogę od siebie dodać, że bardzo wiele zależy od managera. "Za naszych czasów" managerem była pani Marzena, ale większość spraw załatwialiśmy z właścicielem, panem Maciejem czy Marcinem (musiałabym sprawdzić na umowie), z panią Marzeną tylko kwestię pokojów dla gości. W sumie byliśmy zadowoleni z kontaktów z obojgiem.
Rok wcześniej managerem był pan Piotr, z którym mieliśmy okazję rozmawiać właśnie na weselu przyjaciół rok wcześniej i również robił wrażenie bardzo kompetentnej i pomocnej osoby. Miała miejsca taka sytuacja, że państwo młodzi zmienili melodię na pierwszy taniec (czy też ich DJ coś namieszał) i mój przyszły mąż poprosił o dostęp do internetu, żeby zdobyć piosenkę. Pan Piotr zaprowadził go do pokoju służbowego z internetem, zorganizował podanie obiadu (bo odbywało się to w trakcie obiadu) i skakał naokoło mojego lubego, żeby nic mu nie zabrakło. Często sprawdzał, czy wszystko w porządku, czy niczego nie brakuje. W przypadku naszego wesela w sumie nie widziałam za często pana Macieja/Marcina, ale obsługa dbała o wszystko. Pomogli nawet z wniesieniem i ustawieniem kwiatów w lokalu. WYkazali się wielką pomocą, kiedy świadek pomieszał kwiaty które miały być dla rodziców na podziękowania z resztą kwiatów, a przed podziękowaniem gdzieś zniknął. Wyobrażasz sobie moją panikę? Panie z obsługi znalazły te kwiaty, według naszych opisów (a ani my ani one tych kwiatów wcześniej nie widziały) ;-) Było trochę nerwów, a reakcja pań idealna!

Co jeszcze? Na naszą rocznicę w poniedziałek idziemy do nich na specjalną kolację, a zdarzało nam się wpaść tam na obiad czy deserek i zawsze było pysznie i sympatycznie.

-.-
Dzięki bardzo za to co napisałaś o obsługę mogę już być spokojna.
My załatwialiśmy wszystko z Panią Marzeną. Bardzo miła Pani.
Boję sie jednak że jak bede miała 80 osób to bedzie bardzo ciasno.
A ty ile miałaś gości?

Tak jak pisałam, w sumie wyszło nam około 70, już nie pamiętam w tej chwili czy to było dokładnie 72 czy 74, bo parę osób nam odpadło (najpierw miało być 80, przed samym weselem liczyliśmy na 76).

-.-
ogolnie z tego co wiem to w estragonie jesli jest powyzej 80 osob to goscie nie gniota sie na jednej sali tylko siedza w dwoch,moja przyjaciolka ma teraz tam wesele i mieli miec 100 osob i siedziec na dwoch salach ale wyszlo 79 i sa na jednej,my tez bedziemy tam robic wesele w przyszlym roku
dołanczam do tej dyskusji ... też będę miała wesele w Estragonie już za 7 m-cy:D i jak czytam opinie negatywne to przechodza mnie ciarki ... bo to ze ktos napisal ze malo jedzenia bylo to ok.. to akurat zalezy od mlodych ile zamowili i to jedyny chyba powod ze moglo byc malo... ale malo sprawna klima? ciasnota ? to są juz problemy. Napiszcie proszę co się wam tak naprawde dokładnie nie podobało ... a więcej pozytów proszę o opisanie jakie wyglądał wasz dzień w Estragonie
Pozdrawian
image
my mieliśmy wesele w estragonie w sierpniu-i jezeli chodzi o lokal to nie mam zastrzeżeń. Obsługą natomiast byliśmy zachwyceni-kelnerki byly przemile przez cala noc-nawet kiedy mialam życzenia o 5 rano to bez problemów i dąsania się pomagały!Jedzenia mnóstwo-głodny nikt nie chodził. Klimatyzacja tez ok. My robilismy wesele na ponad 70 osób i uważam ze to jest maksymalna ilość osób które tam wejdą żeby można było się jako tako swobodnie poruszac-bo jakby nie było lokal do wielkich nie należy...No i jeszcze jedno-dla jednych to plus dla innych minus-osobna sala do tanczenia-jezeli trafisz na kiepskiego Dja to moze być ciężko wyciagnąc towarzystwo z sali jadalnianej na taneczną..
ja byłam na weselu w estragonie w tym roku i na pewno nie podobała mi się obsługa, nagłośnienie tylko na sali tanecznej no i popsuta klimatyzacja. o jedzeniu nie wspomnę bo na samą myśl przechodzą mnie ciarki ale to już był wybór młodych.
Hmm fajnie by było gdyby wypowiedziały się osoby które są zalgowane na forum ... bo szczerze nie wierze w tymczasowe nicki ... anty reklama i te sprawy ... no ale nic pozostaje tylko czekac a reszte atmosfery zrobia goscie .
Pozdr.
image
do góry