Widok

restauracja KOTWICA w Gdyni

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dnia 2 sierpnia organizowaliśmy wesele w restauracji KOTWICA w Gdyni na bulwarze nadmorskim. jezeli ktoś z was nie jest jeszcze zdecydowany to GORĄCO POLECAMY to miejsce. restaracja znajduje sie blisko morza i jacht klubu. ma fantastyczny taras. doskonałe jedzenie, świetna obsługa i bardzo przystępne ceny. dodantkowo nad bezpieczeństwem czuwają żołnierze Marynarki Wojennej, do której nalezy teren restauracji.
jezeli macie pytania co do tej reastauracji, piszcie pomozemy
Joanna i Łukasz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wow, cieszy mnie ta opinia!!
My mamy tam wesele niebawem. Dziś podpisuję umowę.
pytania mam, ale pozwolę sobie napisać na maila.
pozdrawiam

a mozesz dac jakies namiary na nich, najlepiej maila? jakie maja ceny?

namiary:
Bar Kotwica
Ul. Bulwar Nadmorski 40/1
Kod: 81-912 Gdynia
Tel: 0-58 726-35-86
Godziny otwarcia pon-niedz od 10.00 do 22.00
strony internetowej brak.

Niestet nie podzielam entuzjazmu. Byłam tam w lipcu na weselu i nie polecam. Obsługa fatalna, dzialali bardzo powoli, nie można było się doprosć czystej szklanki czy kieliszka do wina. Poza tym przy obiedzie najpierw podali mięsa, potem 10 min przerwy i dopiero przyszły zmieniaki, frytki itd. Goście już nie mogli się doczekać i jedli samo mięsko. (Nie wspominając o tym  że kelner wylał żurek na jednego z gosci). Jedzenie też za smaczne nie było i nie za duzo .Radzę zrezygnować z sałatki z fetą, podeszła wodą i wyglądała delikatnie mówiąc nieestetcznie. Nikt jej nie nawet nie spróbował. Wędliny na półmiskach były zalane galaratą z sokiem cytrynowym czy kwaskiem przez co sparwiały wrazenie zepsutych czy skawaśniałych. No i ta odzielna sala do tanczenia sprawiała , że nie było kontaktu orkiestry z gośćmi siedzącymi przy stole, po prostu byli za daleko. Nie piszę tego złośliwie, tylko po to abyście wiedziały na co ewentualnie zwróćić uwagę przy ustalaniu szczegołów z lokalem. Warto poprosić o dodatkową obslugę do podawania obiadu, bo tu było zdecydowanie za mało kelnerów. Aha co do poprawin to też nie za dobrze wypadły, jedzenie podgrzane w mikrofali (gumowe de volaille) i brak obsługi. Myślę że warto zamówic na nie dodatkowo jakiś ciepły posiałek. Z tego co wiem to to menu kosztowało 150 zł. Aha pamietajcie tez o tym aby zgrac orkiestre z podawaniem posilków, gdyż orkiestra nie widzi co się dzieje na stołach. Tu  gdy goscie  byli w środku jedzenia obiadu orkiestra kazała wstać i wznosić pierwszy toast. Ilośc napoi w menu jest też nie wystarczjąca. Przygotujcie się na to bo potem bedziecie musiały dodatkowo kupować z baru (oczywiście po cenie barowej). A tak poZa tym to dziwi mnie tak pozytywny post osoby, która od roku nie odzywała się.

hmmm, stety lub niestety przekonam się sama!!

odwrotu już nie ma!!

szkoda że tak uważasz. wszystkie szczegóły zależą od ustaleń. my mieliśmy 4 kelnerów do obiadu, na 70 osób i dawali rade, bez problemu. a jedzenie nie było odgrzewane w mikrofali tylko stało na podgrzewaczach na sali.
aczkolwiek słuszałem opinie ze przed naszym weselem tydzień (ok 25 lipca) było strasznie denne wesele. orkiestra więcej miala przerw niż grała, pan mlody nie chciał im płacić, hehe goście byli nie zadowoleni. cóż jak sobie zorganiujesz taką imreze taką ją będziesz mial.
Bardzo się cieszę, że udało się Wam wesele! :-)

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Zgadzam się w 100% ,że wszystko zależy od ustaleń, ta sytuacja pokazuje, że wszystko dokładnie trzeba omówić i nie liczyć na to, że zapłacisz 150 zl od osoby i to wystarczy, a resztą zajmie się restauracja. Wszystkiego trzeba samemu dopilnować. Ja nie byłam na weselu 25 lipca tylko wcześniej , więc widze,że to już drugie nieudane wesele w tym miejscu. Nie wiem, może miałaś inną ekipę kelnerską. Poza tym jeśli jesteś organizatorem wesela to cięzko jest obiektywnie się ustosunkować. Wiem, że rodzice pary młodej jak i para mloda u których byłam na weselu są przekonani że wszystko bylo ok. Nikt z gości przeciez by im nie powiedział jak bylo naprawdę. Piszę to bo wiem, że taka impreza kosztuje mnóstwo pieniędzy i szkoda aby później tak jak w tym przypadku mowiono, że wesele się nie udało. Z drugiej strony nie da się wszystkim dogodzić.

uwazam, ze używasz nie odpowiednich słow. nie chodzi o to że była tam kolejna nieudana impreza. to Ci którzy organizują są słabi. skoro nie potrafią dopilnować, albo wytłumaczyć dokładnie tego co chcą to tak się kończą te imprezy... my ustaliliśmy menu, kelnerzy byli dokładni pracowici, i uśmiechnięci. było widać że lubią swoją prace, a nie przychodzą z musu. ciesze się ze wybralismy ten lokal!
Joanna i Łukasz
byłam, widziałam, wesele tam miałam i zdecydowanie polecam.

cena korzystna, jedzenie smaczne, obsługa w porządku. sala bardzo ładnie przystrojona!!
dodatkowym atutem jest ogromny taras, na którym można było się zrelaksować w dość upalny dzień. (był na maxa upalny dzień naszego wesela). można tam tam też zapalić papierosa itd).
poza tym goście byli zachwyceni sąsiedztwem plaży, portu jachtowego i małego parku wokół restauracji.

hej. Ile płaciliście za osobę? Chcemy zorganizować obiad weselny więc pewnie cena będzie niższa, ale chciałabym tak orientacyjnie wiedzieć. Czy oni mają ustalone zestawy czy potrawy wybiera się z menu. Z kim ustalaliście szczegóły przyjęcia, mają jakiegoś menagera, możecie podać jakiś telefon do niego.
image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry