Widok
papierki z usc są ważne trzy miesiące, !!! nie metryki chrztu!
ksiądz mi powiedział, że data metryki chrztu ma być w miarę aktualna i nie może być to ta sama co do bieżmowania :)
dla mnie to jest trochę nielogiczne, bo skoro dopuścili mnie do bieżmowania to znaczy że byłam ochrzczona:)
ale cóż ...wiele jest rzeczy niezrozumiałych na tym świecie :)))))
ksiądz mi powiedział, że data metryki chrztu ma być w miarę aktualna i nie może być to ta sama co do bieżmowania :)
dla mnie to jest trochę nielogiczne, bo skoro dopuścili mnie do bieżmowania to znaczy że byłam ochrzczona:)
ale cóż ...wiele jest rzeczy niezrozumiałych na tym świecie :)))))

Brzoskwinka z tymi metrykami chrztu to chodzi o to, że jest na nich napisane, oprócz tego, że byłaś chrzczona, byłaś również bierzmowana. A także to, że nie przystępowałaś jeszcze do Sakramentu Małżeństwa. Dlatego musi byc aktualna żeby ksiądz wiedział, że żadne z was nie brało jeszcze ślubu i ten który zawrzecie będzie ważny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Metryka chrztu - czyli odpis z ksiegi chrztu (w którym znajduje sie adnotacja ze byłas chrzczona, bierzmowana i ze NIE BRAŁAŚ ŚLUBU)wazna jest 3 miesiace.My bylismy z tak metryka u ksiedza 5 miesiecy przed slubem i niestety powiedzial nam ze musimy przyjsc z nowa nie szybciej niz na 3 miesiace przed slubem.