Widok

express do kawy - który polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy możecie polecić jakiś sprawdzony ekspres do kawy? Marzy mi się taki full wypas, który robi kawusię z pianką itp. :) Chcę sobie zakupić w prezencie pod choinkę, ale na rynku jest tego tyle, że ból głowy. A chciałabym jakiś sprawdzony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogę polecić ten z tchibo na kapsułki: caffissimo czy jaoś tak - tani, a fajny.
Witaj Aldono,
Na rynku rzeczywiście dostępnych jest wiele typów ekspresu:
- kolbowe,
- kapsułowe,
- automatyczne.
Jeśli szukasz modelu z dużą liczbą funkcji i pozwalającego na dowolność w przygotowywaniu różnych kaw, proponuję Ci przyjrzeć się ekspresom automatycznym ze zintegrowanym pojemnikiem na mleko. Tego typu rozwiązanie daje Ci dużą wygodę użytkowania, gdyż włączając jeden przycisk - możesz przygotować dowolny typ kawy – w tym cappucino.
Może zainteresuje Cię fakt, że część modeli marki Philips Saeco zyskało certyfikat Italian Testers „Espresso&Cappucino Perfetto”. Daje Ci on pewność, że kawa z ekspresu Philips Saeco spełnia wszystkie wymogi stawiane przez znawców smaku. Gdybyś była zainteresowana modelami, które zyskały wspomniany certyfikat lub masz jeszcze jakieś pytanie – napisz na ekspertsaeco@philips.com. Chętnie odpowiem.
Pozdrawiam,
Ekspert Philips Saeco.
Ja mam Saeco ktory sam mieli kawe, jest naprawde pyszna.
My mamy Tassimo ten co teraz reklamuja jest super nawet sam pieni mleko z kapsułki, jeden guzik i sam wie jaka kawe ma zrobic. Plusem jest mozliwosc zrobienie goracej czekolady(inne tego nie maja)
Tesciowie maja tchibo casimmo(jakos tak) mozna sobie zaprogramowac kawe wedlug swoich upodoban.Sa bardzo zadowoleni. Polecam
Ja też podłączam się do wątku o ekspresy do kawy opinie osób, które wcześniej też przebrnęły przez gąszcz szczegółowych danych technicznych, ilości barów i rodzajów kaw. Myślałam o Saeco, macie jakieś zdanie? Zależy mi na czymś wytrzymałym, maksymalnie do 2 tyś. Napiszcie też jak wygląda czyszczenie i serwisowanie bo wiem, że takie czynności są potem bardzo uciążliwe.
Ja mam Saeco i bardzo polecam. Mam go od 2 lat, czysci sie sam po kazdym wylaczeniu i wlaczeniu(przeplukuje). Tak porzadniej to czyscilismy go raz, jest bezawaryjny poki co. Kawe mieli sam, zaplacilismy za niego 990zl.

Czy w biurze sprawdzi się ekspres kolbowy? Co polecicie tak nawiasem piszac?

Nie wyobrażam sobie, że w moim biurze miałbym mieć kolbę! Chyba że byłbym gotów na "bycie" głównym i jedynym baristą, a mam ciekawsze rzeczy do roboty niż parzenie innym kawy na zawołanie. Ekspres taki nei jest tak prosty w obsłudze jak automatyczny oraz wymaga przeszkolenia. Jeśli będzie z niego korzystało wiele osób to jedynym słusznym wyborem tutaj będzie model automatyczny.
Sugeruje przejrzeć sobie profesjonalne ekspresy do kawy w ofercie Tchibo Coffee Service - firma ma wiele dobrych modeli. Polecam zresztą kontakt, powinni dobrać urzadzenie zgodnie z budżetem jakim dysponujecie na jego zakup

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry