Widok

fotelik samochodowy dla starszaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukamy fotelika w ostatniej kategorii wagowej - tosia waży 22 kg i musimy zmienić, bo teraz jeżdzi w foteliku do 18kg. Możecie polecić jakieś wygodne i fajne, sprawdzone przez Was foteliki? Takie, żeby mogła się zdrzemnąć nie siedząc całkiem na "baczność" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój tez identyczny i podoba mi się jego kolor :)
image
Dokładnie taki jak na tej aukcji :
http://allegro.pl/new-2010-fotelik-recaro-monza-isofix-15-36kg-i1311636255.html
Również posiadam Recaro z Isofixem polecam świetny fotelik i bardzo wygodny dla dziecka.
Ja mam Recaro - wg mnie najfajniejszy fotelik dla starszego dziecka - Bardzo wygodne i miękkie siedzisko
sbj-to rzeczywiście chudzinka z niej.Mój syn też ma ok.95-96cm i mimo,ze przekroczył już 15kg,to pewnie,tak jak u ciebie będzie za niski do nowego fotela.No nic,ma jeszcze kilka miesięcy(dopóki brat mieście się w swoim 0-13kg)
ja zamierzam kupic taki:

http://www.autofoteliki.pl/romer-kid-trendline-,2,64,18.html

lub

http://www.autofoteliki.pl/cybex-solution-x,2,64,113.html

moja Madzia ma około 100 cm i 16,5
i juz slabo sie miesci w swoim do 18 a przedewszystkim lepek troche za mocno wwystaje
pati, mam dwa foteliki z isofixem, jeden dla kasjana w przedziale do 18 kg, i ten dla małej,. roemer montowany jest na sztywnych iusofixach, a kornelki również do isofixu w aucie, na zaczepy metalowe. dodatkowo jest dopinany pasem. jest bardzo bezpieczny i nie dlatego że niska cena, tylko nie wydają na reklamy tyle co chicco i inne "znane" firmy. dla mnie jest super, dla kornelki wygodny , a przede wszystkim bezpieczny;)
petra - mała ma 96cm, i waży 13,5kg

a tu link do montażu fotelika sunshine kids:
http://www.youtube.com/watch?v=c1LbJwgnMmI
jak masz samochód produkowany na rynek amerykański z systemem LATACH to będzie idealnie pasował. isofix i latach to zupełnie inne system, szkoda że kuszą ceną i wprowadzają w błąd klientów, dlatego ja kupuje romer kidfix
czyli ten sunshine to nie jest normalny ISOFIX??? Bo tez sie nadnim zastanwialam ale nigdzie go na zywo nie widzilam jak to sie montuje.
ja tez duzo ostatnio zastanawiałam się nad fotelikami nawet pojechałam do Mamo i ja i zdecydowałam się na CYBEX FREE FIX z izofiksem 15-36 kg i moja 3,5 roczna córeczka idealnie do niego pasuje.
LidiaM te foteliki o których piszesz to nie są foteliki z isofixem, poczytaj trochę o tym w necie to jest montaż typowo do amerykańskich samochodów na parcianych paskach, dlatego taka atrakcyjna cena
sbj a ile wzrostu ma twoja córa?
Mój ma 100 cm i 15 kg waży. Wygląda na rok starszego :) Ciasno mu w tym do 18 kg i jak widzi starszego brata w dużym foteliku to wrzeszczy i się wyrywa. Za tym fotelikiem przemawiają i testy i cena.
to zależy też od wzrostu dziecka - my szukamy dla naszej 3,5 latki i we wszystkich fotelikach pas idzie tak że szyje by ucięło.
Dzieki za propozycje, ale nie dam rady podjechać :( Widzę, że wy przewozicie już starsze dzieci w tym foteliku a ja chcę ten fotelik dla 2, 5 latka. Teraz zwątpiłam czy pas nie będzie szedł za wysoko. Ach te dylematy :(
mammamia, super jest prawda? ja organizer mam również, przynajmniuej chronią moje fotele;) a mała trzyma w nim swoje skarby;)
magda siedzisko jest szerokie, a oparcie dodatkowo na zimę można rozszerzać w ramionach, żeby dziecko mieściło się w kurtce;). a co najważniejsze, że ma mocowanie na isofix i w razie wypadku, nie przemieszcza się a dodatkowo dziecko dopięte jest pasem.
skąd jesteś? ja z ujeściska, możesz do mnie napisać i zejdę do auta i ci pokażę fotelik.
a czy siedzisko jest szerokie? Napaliłam się na kiddy discovery pro i niestety tam jest bardzo wąskie. Zastanawiam się jak jest w tym, bo niestety w trójmieście nie można go nigdzie zobaczyc na żywo :(
kupiłam sunshine monterey w kolorze szaro-różowym - jest super :) dzieki LidiaM raz jeszcze i teraz sama go polecam - dokupiłam tez do niego organizer do zawieszenia za przednim fotelem:)
no właśnie o tę głowę mi najbardziej chodzi - widziałam jak siostrzenicy głowa wisiała do przodu pochylona gdy spała w drodze, przez poł Europy tak jechała, męczarnia :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry