Widok
róg obfitości- znacie taki zwyczaj??
koleżanka mi powiedziała że u niej w szkole do dzieci z 1 kl rodzice kupują róg obfitości
http://allegro.pl/rog-obfitosci-tyta-pierwszoklasisty-71cm-5kt-lic-i3496764439.html
gdzie ew mogę takie cos kupić??
http://allegro.pl/rog-obfitosci-tyta-pierwszoklasisty-71cm-5kt-lic-i3496764439.html
gdzie ew mogę takie cos kupić??
W Auchan i innych marketach większych.
U nas w rodzinie każde rozpoczęcie i zakończenie roku szkolnego to wspólny wypad na wielkie lody :)
U nas w rodzinie każde rozpoczęcie i zakończenie roku szkolnego to wspólny wypad na wielkie lody :)
w mojej rodzinie taki zwyczaj jest od wielu lat . miałam ja i moje rodzeństwo,wszystkie kuzynki , mama i jej brat kiedy zaczynali szkole i chyba nawet babcia bo zaczynala szkole jeszcze przed wojna . To chyba jest niemiecki zwyczaj .
W zeszłym roku kupowałam dla chrześnicy . Były w
klifie i galerii bałtyckiej w notabene.
Pamietam ze mój był caly srebrny , zrobiony własnoręcznie przez ciotke bo to był czas kiedy w Polsce jeszcze nic nie było :-)
Dostalam po przyjściu do domu po rozpoczeniu roku szkolnego , i wlasnie to pamiętam najbardziej z tego dnia:-)
W zeszłym roku kupowałam dla chrześnicy . Były w
klifie i galerii bałtyckiej w notabene.
Pamietam ze mój był caly srebrny , zrobiony własnoręcznie przez ciotke bo to był czas kiedy w Polsce jeszcze nic nie było :-)
Dostalam po przyjściu do domu po rozpoczeniu roku szkolnego , i wlasnie to pamiętam najbardziej z tego dnia:-)
Dobrze Koleżanka powyżej napisała, to jest niemiecki zwyczaj :)
mam Rodzinę w Niemczech i wiem, że tam każde Dziecko po rozpoczęciu roku szkolnego coś takiego dostaje... Ale nie musisz przecież tego kupować, można samemu taki róg bardzo łatwo zrobić np. z brystolu do środka kupić jakieś słodycze i przybory szkolne i zawinąć go bezbarwnym papierem ;)
mam Rodzinę w Niemczech i wiem, że tam każde Dziecko po rozpoczęciu roku szkolnego coś takiego dostaje... Ale nie musisz przecież tego kupować, można samemu taki róg bardzo łatwo zrobić np. z brystolu do środka kupić jakieś słodycze i przybory szkolne i zawinąć go bezbarwnym papierem ;)