Widok

organizacja H-35

Wiem, że nie jest latwo zrobić taką imprezę - ale chyba coś nie tak , zostało zaledwie 29 dni do H-35. To naprawde mało czasu - bo obecnie poza jednym krótkim zdaniem, że nie spodziewajmy się wiele zmian - nic więcej nie wiadomo. To mało profesjonalne.
Drodzy oraganiatorzy trochę więcej szacunku dla ewentualnych uczestników - doceniam Wasz wysiłek, ale najlepszy Harpagan bez nich nie odbył by się.
Mam nadzieję, że będzie nas wielu a organizator już na dniach przejdzie do konkretów.

pozdrwiam
zbigniew

Zbigniew
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pułkownik napisał(a):

> Jeżeli już coś zmieniać to może wprowadzić kolorowe mapy na
> obie pętle trasy pieszej.
> Niech wpisowe będzie wtedy 2-3 zł większe, ale naigacja
> bardziej sensowna i ciekawsza.

Przy kolorowych mapach wpisowe musiałoby wzrosnąć ok 8-10 zł.
Pułkownik napisał(a):

> Fajnie by było, gdyby było więcej uczestników

jak na mój gust to uczestników jest i tak zbyt wielu
trzeba wybrać naprawdę bardzo oryginalną trasę przejścia żeby nie iść w jakimś tramwaju
Fajnie by było, gdyby było więcej uczestników - ta atmosfera, gdy idzi się w nocy długi sznur swiatełek, jest niezapomniana. To przypomina mi tylko wejście na Mont Blanc w 1991 roku, bo na najwyzszy szczyt Europy trez wychodzi się w nocy, tak, żeby już o ósmej rano być na wierzchołku (unika się wtedy lawin).
Ale mimo tego uważam, że dystans powinien pozosta bez zmian. Tradycją Harpagana było od początku 100 km, więc niech tak pozostanie.
Przecioeż i tak jest mnóstwo osób, które z góry zakładają zaliczenie tylko I pętli i w wynikach końcowych mogą się wzajemnie porównywać. Wystarczy wyciąć z Excela odpowiedni zakres tabeli wyników.
Jeżeli już coś zmieniać to może wprowadzić kolorowe mapy na obie pętle trasy pieszej.
Niech wpisowe będzie wtedy 2-3 zł większe, ale naigacja bardziej sensowna i ciekawsza.
ten pomysł to lekka abstrakcja. jak wtedy nazwać rangę takiego uczestnika ćwierćharp, półharp, harp za całokształt. coś jak wielka wyprz. cała idea i zabawa to właśnie odniesienie do skali przedsięwzięcia jaim jest 100km uczestnicy w ten sposób liczą swoje siły na zamiary, a następnie weryfikują je w drodze aby wiedzieć jakim jest się harpaganem albo ile jeszcze trzeba pracy i wysiłku włożyć w to by pokonać własne słabości i niedociągnięcia.
ten mój pomysł to dotyczył ludków, którzy by chcieli wystartować w harpaganie, ale nie są pewni czy dadzą radę całą stówę, albo dla kogoś kto się nie przygotowywał specjalnie i chce się przejść dla przyjemności, a wie że na drugą pętle to i tak nie wyjdzie

oczywiście nie miałem na myśli ćwiartowanie harpa na trzy nierówne połowy (jak to niektórzy sugerują) tylko zrobienia czegoś dla osób niewprawionych w chodzeniu i orientacji. Myślę że to mogłoby dodatkowo spopularyzować imprezę pytanie czy jest sens, żeby było więcej uczestników?
Rajd DyMnO 13-15 VI 2008 w Pułtusku też będzie miał trasę 50 km (piesza z limitem 12 godzin i biegowa z limitem 10 godzin).
Szczegóły są tutaj:
http://inowwa.republika.pl/dymno/index.htm
Ktos chce 50km ?

Tułacz Wiosenny/Jesienny

Darżlub - do 50km - w zaleznosci od trasy :)

SIÓDEMKA rumia cos wmysliła jakies 50km`ów

+ zapewne wiele inncyh :)

To niech HARPAGAN moze zostanie przy setce :))
Nie ma sensu dzielić Harpagana na mniejsze odcinki. Głównym celem jest setka i do takiej odległości powinniśmy dążyć. Tworząc coś takiego jak połowa Harpagana, osoby odpuszczą na tym, gdyż już po przejściu 50 km będą mogli powiedzieć, że przeszli harpagana. Impreza straci na renomie...
tj nie opisalam sobie twojego maila, odezwij sie prosze na grawitacje2 , opowiesc harpaganowa gotowa , czeka na wypuszczenie na wolność :D
Dużo osób konczy na I pętli czyli maja półHarpagan:)
Ggrawitacja napisał(a):

> haj TJ,
> long time no see :)
> ja przy okazji pozwolę sobie tak z innejbajki, po 1sze primo
> GRATULACJE , po drugie primo jakąś relacjke gdzieś mi wrzucisz
> ?

Relacyję proponuję na admin@harpagan.pl - będzie we właściwym miejscu.

Pozdr
grawitacja napisał(a):

> haj TJ,
> long time no see :)
> ja przy okazji pozwolę sobie tak z innejbajki, po 1sze primo
> GRATULACJE ,

dzięki ;)

> po drugie primo jakąś relacjke gdzieś mi wrzucisz
> ?

wrzucę. Podsyłaj. email sie nie zmienił. Przy okazji zrobię porządek z moją mini-www
haj TJ,
long time no see :)
ja przy okazji pozwolę sobie tak z innejbajki, po 1sze primo GRATULACJE , po drugie primo jakąś relacjke gdzieś mi wrzucisz ?
amator chodzenia napisał(a):

> co sądzicie o pomyśle, żeby od następnej edycji
> zrobić nową trasę pt. półHarpagan?
>
to może jeszcze ćwierćHarpagan , dla tych . którzy wolą robić ćwiartki...
a:) napisał(a):
> Teraz też nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić tylko
> 50km... ;)

właśnie... jestem za tym by utrzymać setkę(100 km).
Moze zrobimy za moment kategorie na 23.4, 52.3, i 65,5 km?
I w każej z nich nagrodzimy najlepszych? takich 0,234-harpaganów? ;)
Teraz też nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić tylko 50km... ;)
Szacunek dla orgów, tak szybko wynik wstępne !! A tak przy okazji to co sądzicie o pomyśle, żeby od następnej edycji zrobić nową trasę pt. półHarpagan? Taka 50 dla początkujących, myślę że wiele osób zamiast od razu porywać się na 100 chciałoby spróbować sił na krótszym dystansie. Ta trasa mogła być również dla tych, którzy chcieliby sobie rekreacyjnie przebiec 50-tkę :)
a teraz dla odmiany powiem coś co mi się spodobało, bo wchodzę na stronę harpa a tam zapowiedź relacji na żywo i to w kooperacji z ekipą która ostatnio robiła szczegółową relację, widać że można się dogadać i na pewno to będzie z korzyścią dla wszystkich. Tak trzymać!
Niestety, z tego co mi wiadomo, IC po wprowadzeniu nowych taryf od 14.04 wycofało się całkowicie (wbrew wcześniejszym deklaracjom) z wydawania zniżek tego typu...

Pozdrawiam
Gdy rejestrowałem się na H35 to były do wyboru zniżki wśród których znajdowała się zniżka na IC. Zaznaczyłem opcję "wszystkie z powyższych" i dostałem dziś zniżkę na Przewozy Regionalne, a na IC już nie. Mam narzekać? IC jedzie ode mnie do Lęborka bezpośrednio, a Przewozy Regionalne to min. 2 przesiadki i 11 godzin jazdy. Dużo czasu na narzekanie...