Widok
Co u was oznaczają zaparcia autorko? Bo moja corka robi kupke co drugi dzień i powiem ci ze byl okres ze panikowalam. Najpierw poszlam do pediatry to powiedziala ze spokojnie dziecko nie wstrzymuje nie placze po prostu ma taka powolna przemiane materi. Polecila mi produkt bez recepty i tyle. Ja nadal uwazalam że cos jest nie tak i poszlam ba wizyte do gastrologa i powtorzyl mi to samo co pediatra wiec moze panikujesz tak jak ja niedawno? I bywalo ze kupka była co trzeci dzien. Bez placzu bez cyrku siadala robila i tyle
oj nie kochana,tak jak pisałam walczymy od kiedy córka skończyła 3 miesiące ,czyli ponad 1,5 roku.Miala różne badania USG zagegajace w całym jelicie masy jałowe ,wlew doodbytniczy kontrast nie wydalony .Pęknięcia odbytu .gluten i mukowiscydoza wszystko badane. Jest na xennie ale ile można .Ona jeszcze nie rozumie że ma kupkę zrobić .Teraz to ewidentnie wstrzymuje ze strachu .Sama jestem pracownikiem sł.zdrowia o kupkach zaparciach mogłabym gadac godzinami ale tu już nie mam pomysłu .Nie moja droga nie panikuje :(
Dziś 4 dzień,nie powinnam tak długo czekac,wiem.Gastrolog powiedział że max 3 dni i ew czopek
Myslalam ,ze da jednak rade.Niestety musiałam podać czopek.Najpierw bobki potem luźna aż wylewająca się.Dzieki za kciuki ,muszę się na ktoregos zdecydować,może ktoś z tych lekarzy wpadnie na inny pomysł .Dużo jest przypadków ,że dzieci poprostu z tego wyrastają .Może i moje dziecko czeka na ten moment :(
Myslalam ,ze da jednak rade.Niestety musiałam podać czopek.Najpierw bobki potem luźna aż wylewająca się.Dzieki za kciuki ,muszę się na ktoregos zdecydować,może ktoś z tych lekarzy wpadnie na inny pomysł .Dużo jest przypadków ,że dzieci poprostu z tego wyrastają .Może i moje dziecko czeka na ten moment :(
pekniecia odbytu? przy takich objawach, ktore od półtora roku się ciągną, to powinni dziecko na oddziale polozyc do diagnostyki, na Twoim miejscu nie czekalabym na ambulatoryjna/konsultacyjna pomoc, bo to moze byc efektem czegoś powazngo, jakiejś wady wrodzonej, genetycznej, metabolicznej, endokrynologicznej...moim zdaniem bierz skierowanie i na badania idz z dzieckiem do szpitala.
hej mam ten sam problem z synem (2 latka). miesiąc temu trafiłam do dr Chełstowskiej(w poradni na zaspie na nfz i wcale nie sa długie kolejki) tylko u nas zaparcia sa tak kosmiczne ze jak nie dam czopka to nawet do 14 dni się nie wyprózni., tez mielismy ranki wokół odbytu. Na ten moment ptzyjmujemy 30 ,l lactulosy i robimy badania. od dr Chełstowskiej od razu dostalismy skierowania na hormony i nietolerancje pokarmowe. i wyszło ze mamy za duzo ft 4 i to sporo ponad norme. Zaliczylismy juz tez konsultacje z endokrynologiem i mamy kolejny szereg badań( włacznie z celiakia). Z moim małym jest o tyle problem że on mało pije i nie chce, wiec podtykamy co chwilę. ale mam nadzieję ze jak porobimy badania to dr chełstowska nam pomoze. polecam bo wydała siębardzo kompetentna i jak coś się dzieje to kaze przyjsc przed pacjentami i na pewno przyjmie