Widok

gastrolog dziecięcy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Polećcie jakiegoś gastrologa dziecięcego ,oprócz dr Marka bo ten niestety nie potrafił nam pomóc .Jestem tak zdesperowana , że zastanawiam się czy nie jechać do jakiegoś profesora w Warszawie - zaparcia od 1,5 roku u 2 letniego dziecka :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr Banach nfz w szpitalu kolejowym, albo dr Chełstowska prywatnie w Sopocie. Oboje gorąco polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

brodzicki z gdańska

Dr Radys swissmed

Co u was oznaczają zaparcia autorko? Bo moja corka robi kupke co drugi dzień i powiem ci ze byl okres ze panikowalam. Najpierw poszlam do pediatry to powiedziala ze spokojnie dziecko nie wstrzymuje nie placze po prostu ma taka powolna przemiane materi. Polecila mi produkt bez recepty i tyle. Ja nadal uwazalam że cos jest nie tak i poszlam ba wizyte do gastrologa i powtorzyl mi to samo co pediatra wiec moze panikujesz tak jak ja niedawno? I bywalo ze kupka była co trzeci dzien. Bez placzu bez cyrku siadala robila i tyle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj nie kochana,tak jak pisałam walczymy od kiedy córka skończyła 3 miesiące ,czyli ponad 1,5 roku.Miala różne badania USG zagegajace w całym jelicie masy jałowe ,wlew doodbytniczy kontrast nie wydalony .Pęknięcia odbytu .gluten i mukowiscydoza wszystko badane. Jest na xennie ale ile można .Ona jeszcze nie rozumie że ma kupkę zrobić .Teraz to ewidentnie wstrzymuje ze strachu .Sama jestem pracownikiem sł.zdrowia o kupkach zaparciach mogłabym gadac godzinami ale tu już nie mam pomysłu .Nie moja droga nie panikuje :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlugo tak umie wstrzymac ile dni? U nas najdluzej to 3 dni. Tez ratowalam xenna dla dzieci i czasem jeszcze daje. Trzymam za was kciuki mam nadzieje ze bedzie dobrze jak bedziesz po wizycie u gastrologa to napisz co zalatwilas jak masz opory przed pisaniem tu mozemy meilowo.

Dziś 4 dzień,nie powinnam tak długo czekac,wiem.Gastrolog powiedział że max 3 dni i ew czopek
Myslalam ,ze da jednak rade.Niestety musiałam podać czopek.Najpierw bobki potem luźna aż wylewająca się.Dzieki za kciuki ,muszę się na ktoregos zdecydować,może ktoś z tych lekarzy wpadnie na inny pomysł .Dużo jest przypadków ,że dzieci poprostu z tego wyrastają .Może i moje dziecko czeka na ten moment :(

A ile dajesz xenny jak ja dawkujesz? Bo jak ja dawalam przez 2 dni 4 saszetki( czyli 2 na dobe) to czasem nawet przeczyszczalo. Musi byc dobrze nie ma innego wyjścia:)

2 saszetki na pół szklanki a i tak kupa co 2 dzień luźna wtedy ,i tak przez 2 tyg później zmniejszam na 1 saszetkę i juz jest problem .Muszę jeszcze spróbować dac może 1,5 saszetki a dopiero potem przejść na 1 saszetkę

Może debridat by pomógł?

Autorko a probowalas lactulose mip? Ja córce nie dawalam ale dawala znajoma i chwalila sobie. Chodz i tak uwazam ze xenna jest najlepsza nie uzaleznia i zawsze dziala tak samo

pekniecia odbytu? przy takich objawach, ktore od półtora roku się ciągną, to powinni dziecko na oddziale polozyc do diagnostyki, na Twoim miejscu nie czekalabym na ambulatoryjna/konsultacyjna pomoc, bo to moze byc efektem czegoś powazngo, jakiejś wady wrodzonej, genetycznej, metabolicznej, endokrynologicznej...moim zdaniem bierz skierowanie i na badania idz z dzieckiem do szpitala.

na lactulozie była na początku pediatra zaleciła nie było szału ,dr Marek powiedział że zamiast lactulozy to właśnie xenna lepsza (jakies argumenty podał dlaczego ale nie pamiętam).A o ten debridat to zapytam w aptece albo właśnie gastrologa .

takie mikro pęknięcia nie nadające się do chirurga ,dr oglądał .A jeśli chodzi szpital to jak najdalej juz raz z nią tydzień byłam - z innego powodu

hej mam ten sam problem z synem (2 latka). miesiąc temu trafiłam do dr Chełstowskiej(w poradni na zaspie na nfz i wcale nie sa długie kolejki) tylko u nas zaparcia sa tak kosmiczne ze jak nie dam czopka to nawet do 14 dni się nie wyprózni., tez mielismy ranki wokół odbytu. Na ten moment ptzyjmujemy 30 ,l lactulosy i robimy badania. od dr Chełstowskiej od razu dostalismy skierowania na hormony i nietolerancje pokarmowe. i wyszło ze mamy za duzo ft 4 i to sporo ponad norme. Zaliczylismy juz tez konsultacje z endokrynologiem i mamy kolejny szereg badań( włacznie z celiakia). Z moim małym jest o tyle problem że on mało pije i nie chce, wiec podtykamy co chwilę. ale mam nadzieję ze jak porobimy badania to dr chełstowska nam pomoze. polecam bo wydała siębardzo kompetentna i jak coś się dzieje to kaze przyjsc przed pacjentami i na pewno przyjmie

debridat jest na recepte, nam nie pomógł

o super dzięki za info z ta dr ,moja celiaki nie ma ,tarczyca ok ,ale zawsze był problem z niedoborem vit d i zaburzona gosp. wap. fosf. oczywiście mówili mi, że nadmiar vit d powoduje zaparcia a nie jej niedobór.Wiec może podsune pomysl o skierowanie do poradni chorób. metabolicznych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja też mało pije 2 szklanki dziennie + jogurt trochę zupy to gdzieś 3 szklanki a powinna pić szklankę co 2 h.Nie da rady w nią wmusic .

Brodzicki jest najlepszy. I jak trzeba od razu kładzie na oddzial. Naprawdę warto do niego iść.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry