Widok

gdy wypadnie czop kobietki...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam was chcialam zapytac was gdy wstalam rano siusiu mialam sluz przezroczysty z takim ciemnym brazowym czy to byl zop bylam u gin i mam rozwarcie na opuszek palca czy zbliza sie porod?mam nie regularne skurcze i duzo przezroczystego sluzu boli mnie dol brzucha.kiedy zaczyna sie porod po wypadnieciu czopa czy za kilka dni czy jakos szybciej?prosze o porade dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie zaczęło się tego samego dnia, był to już 41 tc.
Ale są kobiety co rodzą nawet 7 dni po odejściu czopa.
Licz skurcze i czekaj
image
image
mirka, t o chyba u kazdego inaczej, mnie w nocy obudziły skurcze co 5 minut, a czop zaczął odchodzić na izbie przyjęć dopiero
wczoraj troche pochodzilam sobie za duzo i moze dlatego mam taki strzch przed porodem ze nawet o tym nie mysle
mi tak o 16 odszedl i potem czytalam w necie ze nawet tydzien moze to trwac wiec sie nieprzejelam tym zbytnio no ale w nocy o1 juz mialam skurcze i nie pociesze sie bo urodzilam o 21 wiec troche to trwalo a skurcze i bole byly.o 3 bylam na izbie lekarz mnie przyjal na patologie choc rozwarcia nie bylo no ale przez caly dzien sie zrobilo i maly po 21 juz byl z nami wiec to chyba bardzo roznie jest. Mozesz urodzic dzisiaj a możesz dpiero za tydzien.
Mi czop odszedł 2 tygodnie przed porodem,a potem cisza urodzilam 6 dni po terminie.Ale jak masz skurcze to licz co ile min,moze to już:)
u mnie było tak - przy pierwszym odszedł jak zaczęły sie skurcze porodowe i w tym dniu urodziłam,przy drugim zaczął odchodzić 2 tygodnie przed -więc niema reguły
hej.mi czop wypadł tydzien przep porode a urodziłam w 42tygodniu,10dni po terminie ;-)
image

moj czop odszedł na 3 tyg przed porodem z synkiem :) a rodziłam w ostatni dzien 42 tyg rozwarcie miałam na 1,5 palca

wiec może się zacząć ale nie musi
powodzenia
mi czop odszedl ok.12, po 21 zaczely sie skurcze, które stawały sie coraz bardziej regularnen a o 5 urodziłam :)
dziekuje dziewczynki:) dzis do kina idziemy moze zdarze film obejrzec jakis:)
Mi czop odszedł 2 tyg przed porodem, który i tak był wywoływany :-)
image
o kurcze ja nie w temacie może dlatego, że nie rodziłam ;) co to jest czop wyjaśnicie mi ??
wystarczy wpisać w google ale w temacie chyba już zostalo napisane przez autorke:)
dzięki za poinstruowanie nie wpadłabym
nie wiesz, że na głupie pytania są i głupie odpowiedzi;)))
przepraszam ale moje pytanie było jak najbardziej poważne, może dla Ciebie wydawało się głupie.
mi czop odszedł 7 dni przed porodem.
Mirka nie filmuj sie tak, jak nadejdzie ten czas to bedziesz wiedzieć że czas jechać na porodówke ;) bez pomocy forumek sie skapniesz ;)
to ja Ci odpisalam ze w googlach mozesz to sprawdzic ale mirka napisala jak to wyglad a Ty mi odpisalas jakbyms sie z tego smiala dlatego tak napisałam
no i mam dziewczynki przy sobie śliczna kruszynke w dzien wypadl mi czop a o 2w nocy odeszly mi wody urodzilam o 9:30 jestem najszczesliwsza na swiecie:)
Gratulacje:))
image
Gratuluję
image
gratulacje :-)
image

image
super Gratulacje!!!!
Brawo dzielna kobitkia gratuluje dzidziusia :) niech się zdrowo chowa :)
Gratuluje :)
image[/url]
image[/url]
dziekuje wam buzka
Gratulacje :) :) :)

powiedz coś wiecej. Ile waży, ile mierzy? Jakie wybraliście imię?
a wypad do kina sie udał??fajnie się złożyło, czyli skurcze przepowiadające były prawie przed samym prodem.fajnie, że macie już malenstwo w domku.
Gratulacje!!!
Zuzia ważyla 3kg i 90gram mierzyla 53cm wypad do kina sie nie udal ale wicie co z bolu jak nadchodzil skurcz myslalam ze bede po suficie zapierdzielac polozna fajna byla motywowala mnie gdy krzyczalam k**** jak boli!! ha ha i pod koniec sie rozplakalam i mowie nie dam rady a ona mowi kazda tak mowi przemy! nie moglam urodzic a gdy polozna mowi do lekarza bedziemy ciac jak to uslyszalam to 3 parcia i zuzulek byl na swiecie he he jak zobaczylam te wielkie nozyce brrr ale popekalam za to teraz troszke dupka boli przy siadania ale moja gwiazdeczka juz jest ze mna i slodko se spi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dupka jeszcze trochę poboli, hihi ;)
no i przypomniał mi się mój poród-aż się wzruszyłam ;)

Jak położyli mi Magdulka na brzuchu to pytam się-jaka z*******a, to moje?

Nie, nie twoje,bocian przyniósł ;) Jeny, jakie głupoty się wygaduje podczas porodu...Głupio mi było potem troszkę przed tą lekarką i położną...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no i serdeczne GRATULACJE!!!
he he no to magiczna chwila i aka piekna jak zadna w zyciu kochany malenki Zuzulek:) teraz w nocy daje popalic a w dzien spi:)

Inne tematy z forum Rumia

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

do góry