Widok
gdzie kupić buty do ślubu(panna młoda)
Szukam butów do slubu,białych ktore mialabym jednoczesnie teraz na cywilny slub bo takie pasuja mi do kreacji akurat) oraz tym bardziej na slub koscielny ale nigdzie nie moge ich znalezc...Przeszukalam juz mase sklepow obuwniczych,ale wszedzie juz sie zaczely kolekcje zimowe i nie ma nic bialego-tylko czarne,bylam tez w paru salonach slubnych ale tam w ogole butow nie widzialam...hmm Gdzie dziewczyny kupowalyscie buty na slub?? Szczegolnie wlasnie w tej porze roku,bo widze ze jesienia ciezko cos znalezc... Podpowiedzcie cos...
rzeczywiscie powinnas spróbować w sklepach Ryłko- mają kolekcję ślubną -białe i ecru buty,
Gdańsk, RYŁKO, ul. Podwale Staromiejskie 92,
Gdańsk, RYŁKO, C.H. ALFA, ul. Kołobrzeska 41,
Gdańsk, RYŁKO, C.H. MANHATTAN, ul. Grunwaldzka 82,
Gdańsk, RYŁKO, C.H. MORENA, ul. Schuberta 102A,
Gdynia, RYŁKO, C.H. KWIATKOWSKIEGO, ul. 10 lutego 16
Gdynia, RYŁKO, ul. Świętojańska 48,
Gdynia, RYŁKO, C.H. BATORY, ul. 10 Lutego11
poza tym zoabcz na Gildii w Gdańsku -jet co najmniej jedno lub kilka stoisk z obuwiem ślubnym
Gdańsk, RYŁKO, ul. Podwale Staromiejskie 92,
Gdańsk, RYŁKO, C.H. ALFA, ul. Kołobrzeska 41,
Gdańsk, RYŁKO, C.H. MANHATTAN, ul. Grunwaldzka 82,
Gdańsk, RYŁKO, C.H. MORENA, ul. Schuberta 102A,
Gdynia, RYŁKO, C.H. KWIATKOWSKIEGO, ul. 10 lutego 16
Gdynia, RYŁKO, ul. Świętojańska 48,
Gdynia, RYŁKO, C.H. BATORY, ul. 10 Lutego11
poza tym zoabcz na Gildii w Gdańsku -jet co najmniej jedno lub kilka stoisk z obuwiem ślubnym
Dlaczego w wiekszosci salonow buty slubne sa w takim razie glownie odkryte z tylu lub z boku?Czy to sa buty letnie czy mozna je wg was zalozyc na slub rowniez zima?:/Troche zimno by bylo chyba:P Chcialam kupic jedne buty ktore bylyby na slub cywilny w zimie-grudzien( zeby tylko przemknac z samochodu do USC i z powrotem a potem podjezdzamy tez pod sama restauracje) oraz koscielny( tutaj bedzie rowniez wesele i plener czyli na pewno musza byc bardzo wygodne) Pogodze te 2 sprawy?
poza tym ślub to taka wyjątkowa okazja :)) nie założysz przecież żadnych kozaczków, tylko raczej buty, w których musisz przez całą noc wytrzymać :)) chyba że kupisz sobie dwie pary jedne do tańczenia a jedne na drogę do kościoła, ale przecież do koscioła pewnie pojedziesz samochodem i tak też wrócisz
powodzenia w poszukiwaniu butów :))

powodzenia w poszukiwaniu butów :))

Zgadza sie ale na lato,na slub koscielny to moga byc one ciut odkryte, wazne tylko zeby w nich przetanczyc cala noc:-) ale chcialabym najlepiej zeby te same buty byly na zime na slub cywilny,i zastanawiam sie czy pasuja takie same(ewentualnie z jakimis odkryytymi bokami ) zeby przebiec spod parkingu do wejscia do USC,do srodka oraz po calej uroczystosci do samochodu zeby dotrzec do restauracji ale nie na wesele a na sam obiad slubny... jak mysliscie?Lepiej miec jedna pare butow (tak bym wolala) i bedzie to pasowalo? czy lepiej teraz jakies zakryte bardziej latem mniej z kolei? Poradacie bo nie wiem jak sie praktykuje:-(
Ja mialam buty kupione na Gildii w Gdańsku - satynowe, odkryte z boku, na pasek w przegubie (ale tak lekko na skos). Co do pory roku to jak najbardziej mozesz sobie na takie pozwolic - widzialam kilka zimowych panien mlodych i zadna na nie narzekala. A co do przetanczenia to ja na swoje narzekac tez nie moge - kupione za 100 zł, buty na praktycznie jeden raz spisaly sie na medal. :))
słonko, uważam,.ze 1 para powinna Ci wystarczyć , choć to róznie bywa, jeśłi nie będziesz mieć ślubu cywilnego z tańcami, to przecież sie nie zniszczą, wieć o, co do fasonu butów to chyba w takich z zakrytymi palcami i piętą, a odkrytymi po bokach jakos wydaje mi sie wytrzymasz w zimie (mróz), a w lecie czy też innej porze rkou jak bedizesz miec kościelny to też wydaj mi sie, ze są dobre, bo przynajmnjiej dla mnie noga powinna być stabilna, tzn. się nie ruszac na boki, jak tańczysz -a panna młoda dużo tańczy na swoim weselu....
ale to już Twój wybór, ja sandałków bym nie ubrała, a z kolei w zakrytych całkowicie w lecie moze Ci być za gorąco, a taki trochę odkryte są w sam raz ... zależy też jakie kupisz czy białe czy ecru )mozesz wykorzystać potem do czegoś innego w lecie)
ale to już Twój wybór, ja sandałków bym nie ubrała, a z kolei w zakrytych całkowicie w lecie moze Ci być za gorąco, a taki trochę odkryte są w sam raz ... zależy też jakie kupisz czy białe czy ecru )mozesz wykorzystać potem do czegoś innego w lecie)
Nieudane :-( w Ryłko nie widz eniczego dla siebie, bo maja wg mnie zbyt masywne te butki na nizszym obcasie,taki bardziej klocek obcas a chcialam delikatniutki tj jak szpilka ale 3-4 cm ,nie wiecej.Takie upolowalam tylko w salonie Agnes na Wladyslawa 4 ,jedne wg mnie byly przesliczne doslownie i faktycznie maja tam duzy wybor ale sie nad nimi zastanawiam bo mam rozmiar miedzy 37 a 38 i 37 jak mi noga spuchnie moga cisnac a 38,moga latac... jak czulam,ale to jets wariant awaryjny,a poza tym bede jeszcze jutro ganiac po innych salonach slubnych(zostalo mi jeszce do odwiedzenia 9),pojde do Tei i do alfa centrum i klifu,moze tam...jak nie to wroce do agnes:-)