Widok

gdzie kupić dobre ryby w Gdańsku?

dziewczyny poradzcie gdzie kupić dobre i tanie ryby, a przede wszystkim świeże ryby w Gdańsku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój mąż zawsze na halę targową idzie i jeszcze się nie zdarzyło żeby stare ,niedobre ryby kupił,no i oczywiście w Sopocie przy plaży zdarza się że mają świeże a nie tylko wędzone ryby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najtaniej i chyba najświeższe to prosto z kutra od rybaka, w Orłowie przynajmniej sprzedawali, ja kupuję na Hali Targowej w Gdańsku, może nie najtaniej i trzeba patrzeć na rybę ale mi tam najbliżej.
dzieki za info. nigdy nie kupowalam na Hali Targowej. Powiedzcie czy tam jest wiecej stoisk czy tylko jedno i ktore wtedy ew. wybierac:)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja Kupuję zawsze na pierwszym stoisku po prawej, jest ściana w ścianę z monopolowym, znam te Panie na tyle, że zawsze mi powiedzą co jest najświeższe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sklep Rybka w Brzeźnie, maja świeże rybki i pyszny garmaż
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
super, na jakiej ulicy jest ten sklepik?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo dobre ryby mają na ul . Jana z Kolna w Gdańsku na rogu taki sklep jest. zawsze swieze i dobre. nie drogo. Ja jak mieszkałam w gdańsku to tylko tam kupowałam. POLECAM.
image
[url=http://pierwszezabki.pl]image
a na którym rogu?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
We Wrzeszczu na ulicy Dmowskiego, niedaleko sklepu zoologicznego.
image
image
o właśnie miałam nadzieje ze ktoś wymieni ten sklep, bo jest mi do niego bardzo po drodze:) czy sa tam ŚWIEŻE ryby, a jaki wybór?
Ogólnie bardzo dobry towar. Mają też świeże ryby, ale my głównie bierzemy sałatki itp.
image
image
to ja polecam sklep rybny (chyba delikatedy rybne to sie nazywa) na Zaspie, Pilotow 3, vis a vis przychodni zdrowia, obok sklepu z firankami i sklepu mięsnego Nowaka.
I swieze i wedzone i smazone, golabki rybne, rozne odmiany ryb w galarecie i wlasnego wyrobu surowki i rozne inne potrawy. maja swoj garmaz i mozna zamawiac.
Ja polecam;)

Po drugiej stronie jest tez drugi, kolo sklepu papierniczego ale tego akurat nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czemu nei polecasz papierniczego? :) ja już mam zboczenie zakupowe i jak zobaczę papierniczak po drodze (a do tego rybnego mam po drodze) to na pewno wejdę ;)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
mialam na mysli drugi rybny, wlasnie miedzy sklepem z butami a AGD i papierniczym:)
Akurat ten papierniczy (czy od jakiegos czasu papierniczo-zabawkowo-pamiątkarski) polecam;) Czasy szkoly podstawowej, ogolniaka i studiow-i maja fajne roznosci;)
Ja też polecam ten za Zaspie, nigdy nie zdarzyło się, żeby z rybą było coś nie tak.
Dla ścisłości - ten obok Nowaka i firanek :-)
[url=http://www.maluchy.pl]image[/url

też polecam Rybkę w Brzeźnie :) (koło Biedronki)

kupujemy też rybki w Krewetce na Piastowskiej i w sklepie rybnym na przeciwko Parku Oliwskiego :) (mają super mielone z dorsza i łososia - ale trudno je dostać)
Rybka w Brzeźnie, ta obok Biedronki, jest świetnie zaopatrzona i rownież nie nacielam się do tej pory na żadnej rybie (świeżej, wędzonej, w galarecie, sałatki). Mają też przeróżne pierogi, krokiety itp. Ale nigdy nie probowałam. Są tam też oczywiście konserwy i inne "przeroby rybne", takie do podgrzania (świetne na szybki obiad). Jako "stara Brzeźnianka" polecam ten sklep. Jest też mniejszy rybny sklep w "brzeźnieńskim manhattanie" na Gałczyńskiego, niedaleko pętli. Tez jest w miarę porządku, ale jakoś wolę większy sklep na Hallera, mimo, że mam dalej. Jednak tam właśnie jest bardzo duży wybór i jeszcze sie nie zawiodlam, a że bardzo lubię ryby jeść, jestem częstą klientką. Zdarza mi się też zrobić rybne zakupy we Wrzeszczu na Dmowskiego. Do tej pory nie było wpadki, ale rzadko tam robię zakupy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja polecam rybki z Makro:)
Polecam rybny na Ujeścisku, przy ul. Ostrołęckiej. Kupisz ryby świeże, wędzone, smażone, sałatki itp. Garmaż produkują na miejscu.
Tez slyszalam dobre opinie o tym rybnym na Zaspie i w Rybce w Brezznie tez czasem kupuje.
Jednak najczesciej kupuje na rynku na Przymorzu.tam mam najblizej i mam swoje stoisko tak ze pani zawsze mi powie co w razie czego kupowac a co nie.
Rybnmy na Zaspie - naprzeciw przychodni POLMED
Prawie codziennie rano można kupić świeże ryby od rybaka w Jelitkowie, wejście na plażę. Ja tem często kupuję, są świeżutkie, jeszcze żywe.
Potwierdzam Rybka w Brzeźnie vis a vis starej Balladyny tj.Hallera chyba jeszcze :)
A takie prosto od rybaka można gdzieś kupić?
po takie od rybaka moja Teściowa jeździ gdzieś na Stogi :P

a Ciocia kiedyś kupowała w Sopocie na plaży :) (wieki temu)
hmm.. a gdzieś dokładniej?
nie wiem :)
na stogach jest najlepszy sklep rybny w trójmiescie, ryby smażone, marynowane, sałatki i świeże!!! uwielbiam tam kupować! to jest na ul. zimnej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
które wejście na plażę w Jelitkowie? :) mają jakąś budkę czy coś? w jakich godzinach można coś kupić? tylko ryby w całości - czy wypatroszone/filety też?
jakie ceny?

:))))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

do góry