Widok

gdzie kupię ochraniacze/nakolanniki do raczkowania?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
oprócz allegro. W akpolu, mamaija są?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam, też jestem zainteresowana
Chyba KITI miała do sprzedania, ale nie wiem czy nowe :)
image
ktos sprzedawal ostatnio, ale uzywane, zreszta juz sprzedane
w mamaija nie ma - sprawdzone :P
jutro mogę się dowiedzieć coś na ten temat...
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
http://www.ecoala.eu/k/2,Aktualnosci - ja mam takie...
Producent z Gdyni :) Osobiście POLECAM :)
Można kupić również na Allegro
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
naprawde uzywacie takich rzeczy? moj maly sporo raczkuje po samych panelach i nie pomyslalam nawet ze cos takiego jest ... dzieciaki maja miekkie kosci niby a i nam tez nikt nie zakladal czegos takiego. nie wystarcza rajstopki+spodenki?? warto kupic te ochraniacze?
ja tez sie dziwie ,ze sie cos takiego kupuje, pokolenia dzieci raczkowaly bez ochraniaczy... ale co kto lubi ;)
Moim zdaniem jest to naciąganie rodziców. Mój syn niedawno zaczął chodzić. Raczkował bez ochraniaczy . Ubierałam mu dres i nawet on sie nie poprzecierał :)
ale (j.w) co kto lubi :)
ja przyznam sie ze czasem moj lata pol dnia na panelach tylko w rajstopkach i na łokciach tez jeden rekawek ( bo ma t-shirt), a to dlatego ze spocony az kropelki potu na nosku ma. wiec sobie mysle ze mu gorąco
pokolenia temu dzieci też siusiały w tetrę, bawiły się 2, 3 zabawkami na krzyż... i w ogóle ...pokolenia temu - nie znoszę tego argumentu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no własnie "rajstopki+spodenki" - ja bym nie wytrzymała z gorąca w mieszkaniu w rajstopkach+spodenkach :P dlatego szukam nakolanników

ps. wyrzućmy telefony komórkowe, bo za "naszych czasów" nikt tak histerycznie nie potrzebował być w ciągłym kontakcie ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zastanawia mnie to, dlaczego je nakładacie? żeby ochronić kolana?
bo ja pytam serio, nie nabijam się.
mój synek ma aż wytartą skórę na kolanach - więc by chronić kolana;-)
ale też by chronić ubranka

i na tym koniec wyjaśnień :P
Pytanie było: GDZIE MOŻNA KUPIĆ?
asski, a te co polecasz to nie ślizgają się na parkiecie? bo one chyba z gąbki są nie? - obawiam się, że za grube są i nie pozwalają poczuć podłoża i że się ślizgają. Skłaniałam się raczej ku takim z lateksem.
pytałam, bo nie spotkałam się z takimi ochraniaczami. moja córka jakoś łagodnie przeszła ten etap. ale skoro mały zdziera skórę, to rozumiem :)
A noga się pod tym nie poci?? Nie uwiera to to? Pamiętam jak pracowałam w Danii w choinkach i do pielenia też używaliśmy nakolanników. Oczywiście innych ale pamiętam że cholernie niewygodne to było i noga bolała i uciskało strasznie :/
image[/url]
image[/url]

ale nie chodzi o takie:
image

tylko raczej takie:

image

więc mam nadzieje, ze nie są niewygodne, ale wyjdzie w praniu
Tez mam obawy, wiec chcialam chociaż pomacać, a nie kupowac na allegro od razu :-)
up tez jestem zainteresowana
jestem ciekawa jak one sie trzymaja bo w rajstopkach jak dziecko raczkuje to rajstopki sie ciagna wiec to chyba tez
jeszcze nie mogę powiedzieć czy się zsuwają, bo moja dopiero zaczęła się podnosić do raczkowania...jeszcze sie nie zaczęła przemieszczać ;)

Ja bym się bała tych lateksowych, bo wg mnie to nienaturalne, chodzi o to żeby chronić a nie blokować ruchy...
Ja mam takie jak na zdjęciu (te kolorowe :)) i u nas się nie sprawdziły. Zjeżdżały nam z kolanek i ta guma się niszczy - nam odpada po kawałeczku. Moim zdaniem szkoda kasy. Córka raczkuje bez.
@ asski,
dużo użuwacie tych nakolanników? nie uciskają tak jak często skarpetki zostawiąją odcisk?
Dziewczyny a moze lepiej bedzie kupic "laty" ze skory albo innego wytrzymalego materialu -sa dostepne w pasmanterii, i naszyc je na spodenki-moze nie bedzie wygladac to najlepiej,ale w domu chyba super sie sprawdzi, bo ochroni kolanka,a nie bedzie obciskac nozki ani zjezdzac. Straszne musi byc takie obtarte kolanko u malucha, no i zniecheca go do przemieszczania sie.
U nas jakos Tomul byl nie do zdarcia-raczkowal z golymi kolanami w domu po panelach i w ogrodzie po trawie, bo akurat wypadlo to latem i zdarte kolana mialam ja a nie on -ale chyba mielismy wyjatkowe szczescie, bo wszyscy znajomi sie dziwili,ze on tak zasuwa z golymi kolanami i sa cale ;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

do góry