Widok

gdzie kupię wytrybowane udka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
próbowałam wczoraj zrobić to sama ale bilans jest ujemny - dziś na obiad gulasz z pociachanego mięsa zamiast kurczaka po meksykańsku:)
czy można kupić gdzieś takie mięso gotowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kiedyś były w Lidlu, nie wiem, czy teraz są, bo dawno ne ebyłam.
netto ma w ofercie
z resztą jak nie spotkasz, to rób z kością. ja wytrybowałam część udek a z lenistwa resztę pozostawiłam z kostką (robiłam nie pałki, tylko udźce - w różnych sklepach inaczej sie to nazywa, ale tak jakby nasze uda ;) ).
nie było tragedii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Auchanie są, w lodówce gdzie jest kurczak pakowany w pudełka
w Lidlu też widziałam
Salambo w którym Lidlu? bo ja nigdy takich nie spotkałam :]

Koza - przecież trybowanie nie jest trudne :] tylko musisz mieć baaardzo ostry, cienki i nie za długi nóż :]

mi nigdy (nawet za 1 razem) nie wyszło tak źle, żebym miała jakieś mięso na potrawkę itp. ;)

najpierw przecinasz mięso na kości, później ślizgasz nożem po samej kości żeby oddzielić mięso od gnata :]
w moim :P za daleko więc nie dojedziesz :)
leżały w lodówce obok wytrybowanych skrzydełek i łososia na grilla
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
te udka w lidlu to filety z udźca?bo byly drozsze niz piersi z kury:P więc zainwestowałam w dobry nóż i dziś próba nr 2 w trybowaniu:)
Koza - u nas w domu najwięcej używa się takich tanich(2-5zł), bardzo ostrych noży :) noże do warzyw Solingen http://allegro.pl/super-noz-do-warzyw-niemieckiej-firmy-solingen-i2317661471.html
http://allegro.pl/solingen-ostry-noz-nozyk-obierak-jarzyniak-18cm-i2338612529.html

mamy krótsze i dłuższe :) i właśnie tymi dłuższymi (na zdjęciu niebieski i zielony) trybuję udka :]

image

image

zresztą tych noży używamy praktycznie do wszystkiego :] a inne stoją w stojaku lub leżą w szufladzie zapomniane ;)

nawet kapustę białą kroję tym dłuższym nożem ;) albo mięso na gulasz itp. ;) i w domu i na działce mamy po kilka takich noży - bez nich nie ma gotowania ;P
ja też mam takie nożyki i uwielbiam je prawie do wszystkiego:)ale boję się nimi majstrować przy kościach, bo 2 razy już wbiłam sobie ostrze w rękę, raz nawet musiałam jechać się zaszyć na pogotowie:)
jak tzw filety z udka to w lidlu :) uwielbiam je!! ani skóry, ani kości ani tłuszczu samo mięsko!! i to jakie!! :D
wszystko na nich robię, zupy, chińskie/meksykańskie i inne dania na szybko, potrawki i te de :D
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry