Widok
Salambo w którym Lidlu? bo ja nigdy takich nie spotkałam :]
Koza - przecież trybowanie nie jest trudne :] tylko musisz mieć baaardzo ostry, cienki i nie za długi nóż :]
mi nigdy (nawet za 1 razem) nie wyszło tak źle, żebym miała jakieś mięso na potrawkę itp. ;)
najpierw przecinasz mięso na kości, później ślizgasz nożem po samej kości żeby oddzielić mięso od gnata :]
Koza - przecież trybowanie nie jest trudne :] tylko musisz mieć baaardzo ostry, cienki i nie za długi nóż :]
mi nigdy (nawet za 1 razem) nie wyszło tak źle, żebym miała jakieś mięso na potrawkę itp. ;)
najpierw przecinasz mięso na kości, później ślizgasz nożem po samej kości żeby oddzielić mięso od gnata :]
Koza - u nas w domu najwięcej używa się takich tanich(2-5zł), bardzo ostrych noży :) noże do warzyw Solingen http://allegro.pl/super-noz-do-warzyw-niemieckiej-firmy-solingen-i2317661471.html
http://allegro.pl/solingen-ostry-noz-nozyk-obierak-jarzyniak-18cm-i2338612529.html
mamy krótsze i dłuższe :) i właśnie tymi dłuższymi (na zdjęciu niebieski i zielony) trybuję udka :]


zresztą tych noży używamy praktycznie do wszystkiego :] a inne stoją w stojaku lub leżą w szufladzie zapomniane ;)
nawet kapustę białą kroję tym dłuższym nożem ;) albo mięso na gulasz itp. ;) i w domu i na działce mamy po kilka takich noży - bez nich nie ma gotowania ;P
http://allegro.pl/solingen-ostry-noz-nozyk-obierak-jarzyniak-18cm-i2338612529.html
mamy krótsze i dłuższe :) i właśnie tymi dłuższymi (na zdjęciu niebieski i zielony) trybuję udka :]


zresztą tych noży używamy praktycznie do wszystkiego :] a inne stoją w stojaku lub leżą w szufladzie zapomniane ;)
nawet kapustę białą kroję tym dłuższym nożem ;) albo mięso na gulasz itp. ;) i w domu i na działce mamy po kilka takich noży - bez nich nie ma gotowania ;P