Widok

gdzie na nacięcie czyraka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moze umiecie doradzic? Wole uniknac jechania na SOR i oczekiwania tam 6 albo wiecej godzin w kolejce. Czy lekarz rodzinny moze naciac czyraka? A moze isc do chirurga albo dermatologa prywatnie? Tylko gdzie przyjma szybko? Moze ktoras z Pan miala nacinany czyrak i moze cos podpowiedziec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarz rodzinny nic nie natnie. Nawet do ucha nie ma czym zajrzeć, tylko wysyła do specjalisty. Więc jeśli do rodzinnego, to po skierowanie do chirurga.
który chirurg przyjmie szybko, od ręki?
Gdyby to była wiosna-lato to poleciłabym Ci taką roślinę babkę lancetowatą, na okłady. Jako dziecko byłam zarażona gronkowcem i powikłaniem były właśnie czyraki, miałam ich sporo na całym ciele :-( wielkie olbrzymie bąble z ropą fuuu, i lekarka powiedziała mojej mamie o tym, sposobie. Bierzesz liście babki lancetowatej opukujesz gorącą woda, miażdżysz liście i nakładasz na ranę i zaklejasz opatrunkiem, w taki sposób pozbędziesz się całej ropy z czyraka. Z środków teraz dostępnych możesz zastosować jeszcze maść ichtiolową (taka ciemno brązowa) pod opatrunek ona też bardzo dobrze wyciąga ropę.
Idz po skierowanie do dermatologa i udaj się do poradni - tylko powiedz, że masz czyraka. Może uda się od ręki na NFZ. I nie dawaj się spławić...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

do góry