Widok

gdzie najlepiej (najtaniej) zrobić większe zakupy dla maluszka (pieluchy, chusteczki, kosmetyki itd)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, gdzie robicie większe zakupy dla maluszka?
Rossman, Makro czy inne sklepy najlepiej odwiedzić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja robiłam w Akpolu na Morskiej w Gdyni
z tym, ze Akpol nie jest najtanszy...
jeden plus, ze wszystko dostaniesz w jednym sklepie, od jedzenia, przez meble, zabawki, ubranka do artykulow higienicznych
image
image
akpol akurat jest dosyc drogi, ale jedno co dobre, to wszystkie potrzebne rzeczy tam dostaniesz...
ja ostatnio, zarówno mleko (NAN), deserki i zupki (bobovita), chusteczki (dada) , pieluchy (HUGGIS) oraz kaszki (bobovita) zakupiłam w Biedronce. Bardzo przystępne ceny.
Ja jeszcze nie robiłam zakupów, tylko rozeznanie. Moje wnioski:
- Akpol: najtańsze proszki do prania i ubranka w różnych zakresach cenowych
- MAMA I JA: największy wybór laktatorów i urządzeń elektronicznych
- Boboraj: ogólnie porażka cenowa i zaopatrzeniowa
- SMYK w Galerii Bałtyckiej i na Matarni - duży wybór towarów, ale wysokie ceny
- markety: tańsze kosmetyki, droższe proszki do prania
image
image
Zakupy typu proszki do prania, pieluchy, chusteczki w selgrosie, ale w sumie nie porównywałam cen, tylko przy okazji innych zakupów.
ja deserki, zupki, kaszki kupuje w Biedronce,
chusteczki (Bambino lub Dzidzius) i plyn do kapieli w Rossmanie,
proszki do prania i pampersy w Carrefourze lub Auchan, ale wtedy kiedy sa promocje.
image
image
ja przed narodzinami Madzi kupiłam wiekszość w internecie na Allegro, teraz kupuje art. pielęgnacyjne w rossmanie (szczególnie chusteczki- są fajne promocje), a pieluchy tam gdzie jest promocja lub niemieckie pampersy na rynku.
image
polecam bardzo hurtownię art. dziecięcych Tygrysek na ul. Wałowej w Wejherowie- mają tam 2 sklepy- jeden z dużymi rzeczami (wózki, łóżeczka, foteliki, przewijaki itp) a drugi z ciuszkami, zabawkami, chemią, smoczkami i innymi cudami. Jest taniej niż w hipermarketach, fajna obsługa, no i wszystko na miejscu.
image

image
byłam wczoraj w MAPU na ul.hutniczej w Gdyni. Trochę się rozczarowałam. Mały wybór zupek i deserków. drogie mleko i pieluchy. Może trochę tańsze artykuły typu smoczki i butelki.
Jedno co dobre, to duża przestrzeń, mało ludzi i porządny parking.
Witaj

Wcześniej wszystko kupowałam w Akpolu ale można dostać pewne rzeczy taniej:

Pieluszki Huggis to faktycznie teraz najtaniej dostaniesz w biedronce - jeden minus - nie zawsze mają ten rozmiar, co potrzebujesz.

Husteczki Huggis, kosmetyki NiveaBaby - hipermarket Auchan.

Nie wiem tylko, gdzie można kupić taniej jedzonko :-) bo jeszcze nie wprowadzałam córeczce.
image

www.dalia.corka.pl
Polecam Vitalie w Gdyni na przeciwko dworca glównego - taniej niz w Akpolu równie duży wybór.

Mleko najtaniej w Kauflandzie (różnica 3 zł na puszcze) pieluchy tez najbardziej opłaca się w Kauflandzie albo Tesco, szczególnie jak est promocja

Body, rampersy, pajce - w Tesco sa fajne wielopaki w niskich cenach (np. 3-pak body za 13,50 zł - 100% bawełna, dobra jakość)
image
Tesco, Rossmann, Biedronka :-).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

mojego maleństwa jeszcze z nami nie ma, ale większośc rzeczy już mam, kosmetyki typu kremy, oliwki, chusteczki - w rossmanie - jajlepiej jak są w promocji, pieluszki w tesco lub real - takze najlepiej na promocji
pampersy duza paczka + chusteczki (chyba sensitive)
widzialam dzisiaj w carrefourze po 44,00

:)))
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
aha, sprawdzalam rozmiary :) - maja w promocji od 2 do 5
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Ja ostatnio nabyłam w Tesco zapas Bambino Baby Love. Czasem też kupuję w Kauflandzie albo Polskiej Chacie. Opłaca się też na stronie producenta.
kuouje pieluchy i chusteczki bezposrednio z belli. wem ze niektore mamy narzekaja na pieluszki happy, ale ja je na serio lubie.rozmiar od 3 w gore jest b.fajny. wydaja mi sie mniej chmiczne niz pampy.a chusteczki o nich sa lepsze niz babydream i chyba tansze. plyn do prania kupuje mydlo marsylskie z lidla. corka narzekala na czeste podraznienie w okolicach intymnych, a teraz jest duzo lepiej, plus zainwestowalam w bdb bardziej naturalna bielizne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja kupuję na stronie producenta (Hygienika, zakładka E-sklep) i załatwiam jednym zakupem pieluszki Bambino Baby Love, chusteczki (mają naprawdę niezłe), szampon, płyn do kąpieli, chemię do domu i podpaski. Może przyda Ci się namiar.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry