Widok
gdzie najlepiej wesele
tak sie składa,ze zbyt czesto nie bywamy na weselach a na wiosne sami planujemy wziąc slub i nie mamy pojecia, gdzie najlepiej byłoby uczcic ten dzien, liczymy na wasza pomoc , wszelkie sugestie, przestrogi mile widziane, gdzie bawiliscie sie świetnie, gdzie było do d..., moze to pomoze nam znależc cos fajnego (wesele na 50-60osob, ceny nie za wysokie) z góry bardzo dziekuje
Witaj!
Moge wyrazic swoje opinie jedynie jako gość, ale coz moge powiedzieć? Podobnoz swietny i niedrogi jest "Pan Tadeusz" oraz "Olenka" w Chwaszczynie, "Camel" w Oliwie (lokal ok, ale obsluga srednia, czasem sie trzeba upominac o cos). Jest jeszcze Biesiada we Wrzeszczu, niestety w gorace dni koszmar (brak klimy) ale obsluga najlepsza jaka kiedykolwiek widzialam!! zarcie tez swietne. (Wiecej lokali nie zwiedzalam). Poza tym moge jedynie nadmienic, ze jesli chodzi o alkohol w czesci lokali "podejrzanie szybko znika" wiec lepiej zeby za to odpowiedzialny byl ktos z rodziny, moze swiadek, tesc jakis facet (oprocz mlodego najlepiej ;)) Poza tym jesli na weselu beda dzieci, to najlepiej powiedziec o tym orkiestrze bo oni rzadko ujmuja te grupe w swoich zabawach :) Pozostaje mi chyba tylko zyczyc udanej zabawy i wszystkiego najlepszego na nowej drodze :)))
Moge wyrazic swoje opinie jedynie jako gość, ale coz moge powiedzieć? Podobnoz swietny i niedrogi jest "Pan Tadeusz" oraz "Olenka" w Chwaszczynie, "Camel" w Oliwie (lokal ok, ale obsluga srednia, czasem sie trzeba upominac o cos). Jest jeszcze Biesiada we Wrzeszczu, niestety w gorace dni koszmar (brak klimy) ale obsluga najlepsza jaka kiedykolwiek widzialam!! zarcie tez swietne. (Wiecej lokali nie zwiedzalam). Poza tym moge jedynie nadmienic, ze jesli chodzi o alkohol w czesci lokali "podejrzanie szybko znika" wiec lepiej zeby za to odpowiedzialny byl ktos z rodziny, moze swiadek, tesc jakis facet (oprocz mlodego najlepiej ;)) Poza tym jesli na weselu beda dzieci, to najlepiej powiedziec o tym orkiestrze bo oni rzadko ujmuja te grupe w swoich zabawach :) Pozostaje mi chyba tylko zyczyc udanej zabawy i wszystkiego najlepszego na nowej drodze :)))
Mogę polecić Hotel Novotel w Gdańsku ul. Pszenna 1 - wbrew pozorom wcale nie jest taki drogi, profesjonalna obsługa, ładnie podane, Na sali przydałaby się dekoratorka, ale tam dają namiary. Sala jest duża z wentylacją, Nie ma żadnych problemów.
Za Gdańskiem Restauracja Kania w Przodkowie jest OK,
Gdańsk - Olszynka sala na działkach ul. Olszyńska - własna kucharka kelnerki - to już zupełnie inny standard ale duża sala,
Nie polecam "Srebrnego Młyna" we Wrzeszczu, "Bankowca" w Jelitkowie Hotelu "Renusz" w Sobieszewie - w żadnym wypadku- państwo w państwie- no komments.
Restauracja Żabusia na Żabiance OK ale mała sala - góra 50 osób
Osrodek Rzemieślnik w Jelitkowie raczej ok ale trzeba pilnować żeby wesele odbyło się na sali którą pokazują przed podpisaniem umowy bo na tydzień przed powiedzą że maja jakieś sympozjum i niestety wesele odbedzie sie na innej mniejszej itp.
Warto poszukać czegoś poza gdańskiem ( ośrodek wypoczynkowy)-lepiej wydać na autokar- a i tak ceny niższe a obsługa milsza, więc warto
Najlepiej proszę podać nazwe sali a postaram sie dodać do niej komentarz :-)
Za Gdańskiem Restauracja Kania w Przodkowie jest OK,
Gdańsk - Olszynka sala na działkach ul. Olszyńska - własna kucharka kelnerki - to już zupełnie inny standard ale duża sala,
Nie polecam "Srebrnego Młyna" we Wrzeszczu, "Bankowca" w Jelitkowie Hotelu "Renusz" w Sobieszewie - w żadnym wypadku- państwo w państwie- no komments.
Restauracja Żabusia na Żabiance OK ale mała sala - góra 50 osób
Osrodek Rzemieślnik w Jelitkowie raczej ok ale trzeba pilnować żeby wesele odbyło się na sali którą pokazują przed podpisaniem umowy bo na tydzień przed powiedzą że maja jakieś sympozjum i niestety wesele odbedzie sie na innej mniejszej itp.
Warto poszukać czegoś poza gdańskiem ( ośrodek wypoczynkowy)-lepiej wydać na autokar- a i tak ceny niższe a obsługa milsza, więc warto
Najlepiej proszę podać nazwe sali a postaram sie dodać do niej komentarz :-)
troche mnie zmartwiłeś tym Renuszem, bylismy wczoraj w Sobieszewie i nasze wrażenia sa całkiem inne w hotelu Bartan nas wrecz wyproszono mówiąc ze maja lepszych gości (biskupa) a na pytanie o menu powiedziano nam,ze gdyby kazdemu dawali przykładowe menu to by się zamęczyli na amen, natomiast Renuszu podobał nam sie zarówno wystrój jak i podejscie do nas ale to była bardzo wstepna rozmowa, ponieważ podoba się nam miejsce to wolelibysmy uniknac pewnych pułapek jesli wiesz coś blizszego otym miejscu to daj znac annatolek@wp.pl
myślimy tez o Mestwinie, ogólnie szukamy czegos dla 50 osob z klimatem, fajny wystroj smaczna kuchnia i klasa ale bez snobizmu, moze być coś za miastem w plenerze typu Zaścianek w Chwaszczynie (byłam tam na weselu miejsce fajne z klimatem ale kuchnia pozostawiała wiele do życzenia) wszelkie info od dobrze zorientowanej osoby mile widziane, stołówki sale dzialkowe itp odpadają ale nie musi to byc też żaden holidey
pozdrawiam i czekam na wiesci
myślimy tez o Mestwinie, ogólnie szukamy czegos dla 50 osob z klimatem, fajny wystroj smaczna kuchnia i klasa ale bez snobizmu, moze być coś za miastem w plenerze typu Zaścianek w Chwaszczynie (byłam tam na weselu miejsce fajne z klimatem ale kuchnia pozostawiała wiele do życzenia) wszelkie info od dobrze zorientowanej osoby mile widziane, stołówki sale dzialkowe itp odpadają ale nie musi to byc też żaden holidey
pozdrawiam i czekam na wiesci
Moje wesele odbyło sie w sierpniu 2001 w " Żabusi" w Gdańsku na 50 osob. Mogę z czystym sumieniem polecić lokal - dobra organizacja, goście bardzo chwalili jedzenie bardzo sprawna i miła obsługa.
Salę dekorowaliśmy sami bo to znacznie taniej wychodzi.
Mogę polecić też zatrudienie 1 prezentera ze sprzętem niż orkiestry 2, 3-osobowej - to jest znacznie tańsze - mogę podać namiary do bardzo porządnego i sprawdzonego DJ` a (jrst SUPER) .
Te 50 osób które było na weselu spokojnie się w sali pomieściło.
Życzę powodzenia . Ania
Salę dekorowaliśmy sami bo to znacznie taniej wychodzi.
Mogę polecić też zatrudienie 1 prezentera ze sprzętem niż orkiestry 2, 3-osobowej - to jest znacznie tańsze - mogę podać namiary do bardzo porządnego i sprawdzonego DJ` a (jrst SUPER) .
Te 50 osób które było na weselu spokojnie się w sali pomieściło.
Życzę powodzenia . Ania
Widze, ze wszyscy maja dylematy... No tak w koncu wesele ma sie tylko raz.. Widzieliscie Dworek w Bychowie? To jakies 60 km od Gdanska w strone Wjeherowa.... Piekne okolice... W sam raz na wesele dla 50-60 osob... Bywalam tam na szkoleniach i bylo super... Mila obsluga... dobre jedzenie...
A tak poza tym zycze wszystkiego dobrego na nowej dordze zycia :-)
A tak poza tym zycze wszystkiego dobrego na nowej dordze zycia :-)