Widok
Te panie nie przekonują. Zazwyczaj nawet nie ma dyskusji, bo to jedyna akceptowana przez nie metoda PLANOWANIA rodziny, nie antykoncepcji.
Masz się z nią zapoznać i już... Wiedza nie boli, a czasem się przydaje. Nawet bardzo często. A pod kołderkę pani Ci zagladać nie będzie, więc nadal będziesz wybierać swoje ulubione metody.
Idź, posłuchaj, dowiedz się czegoś, albo stwierdź, że to głupota. Ale dopiero PO zapoznaniu się z metodą.
Masz się z nią zapoznać i już... Wiedza nie boli, a czasem się przydaje. Nawet bardzo często. A pod kołderkę pani Ci zagladać nie będzie, więc nadal będziesz wybierać swoje ulubione metody.
Idź, posłuchaj, dowiedz się czegoś, albo stwierdź, że to głupota. Ale dopiero PO zapoznaniu się z metodą.
my bylismy na Suchaninie - par. p.w. sw. Maksymiliana Kolbe - i pani wydawala mi sie calkiem w porzadku. A poszlismy zupelnie "z ulicy", bez zadnego umawiania sie! Wprawdzie bylo to dopiero pierwsze spotkanie, ale ta pani sama zaznaczyla, ze jesli w ogole uda jej sie zachecic nas zebysmy chociaz przedyskutowali miedzy soba sens naturalnego planowania rodziny to i tak bedzie dobrze;) Ja z gory nastawilam sie, ze beda cos nam na sile "wciskac", wiec naprawde bylam milo rozczarowana
Dzwonilam do Pani z Moreny...niestety ma terminy dopiero na 25 maj...:( Nie wiecie jak Pani z Kacka? Ja pracuję poza Trójmiastem i zjeżdzam do Gdańska dopiero na weekendy dlatego jedynym wyjściem są dla mnie nauki w sobotę. Czy znacie miejsce i namiary gdzie takie się odbywają i są terminy na początku maja??? Pozdrawiam
Ja ma prawie problem z głowy ponieważ moja sąsiadka i jednocześnie kuzynka mojego narzeczonego pracuje w poradni rodzinnej. Nauki więc już przeszłam :D teraz tylko pytanie, czy będzie mogła mi poświadczyć, bo chwilowo jest "w stanie spoczynku" ze względu na swoje dzieciątko. Pracowała w Gdyni przy parafi A. Boboli, więc jak powróci z macierzyńskiego, to za jej zgodą zamieszczę jej dane na forum.
A swoją drogą to dziwczyny w tej metodzie naturalnej nie ma nic złego, bo nie ma służyć tylko zapobieganiu ciąży, ale jest bardzo przydatna, jeśli planujecie zajść w ciążę. A to czy się przekonacie do tej metody, zależy w dużej mierze od sposobu przekazania wiedzy przez tą kobietę z poradni.
A swoją drogą to dziwczyny w tej metodzie naturalnej nie ma nic złego, bo nie ma służyć tylko zapobieganiu ciąży, ale jest bardzo przydatna, jeśli planujecie zajść w ciążę. A to czy się przekonacie do tej metody, zależy w dużej mierze od sposobu przekazania wiedzy przez tą kobietę z poradni.