Widok

gdzie poradnictwo bezbolesnie?? ;)

Wesele Mały Kack Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak zeby nie trafic na "dewotke" ..??gdzie i kiedy?:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znam tę metodę... znałam już jak miałam 16 lat i katechetka nam o niej opowiadała... Zastanawiam się czy te spotaknia są tylko w tym celu?? Czy dotyczą może jeszcze czegoś? Ile jest takich spotkań i ile trwają?
Te panie nie przekonują. Zazwyczaj nawet nie ma dyskusji, bo to jedyna akceptowana przez nie metoda PLANOWANIA rodziny, nie antykoncepcji.

Masz się z nią zapoznać i już... Wiedza nie boli, a czasem się przydaje. Nawet bardzo często. A pod kołderkę pani Ci zagladać nie będzie, więc nadal będziesz wybierać swoje ulubione metody.

Idź, posłuchaj, dowiedz się czegoś, albo stwierdź, że to głupota. Ale dopiero PO zapoznaniu się z metodą.
Po prostu chodzi mi o sam fakt przekonywania mnie do czegoś czego nie chcę. Stosowałam już wiele metod antykoncepcji i wybrałam najlepszą zdaniem moim i mojego lekarza. Dla mnie to po prostu mija się z celem... :(
A jeżeli trafisz na normalną kobietę, która każe Ci mierzyć temperaturę?

P.S. Przy drgawkach pomiar temperatury jest wskazany nawet u ateistki :)
No, ale na samą myśl o tym, że trafie na jakąs dewotę, która każe mi mierzyć temperaturę itp to aż mam drgawki :/ Co za głupi zwyczaj... Jeśli to ma być warunek, żeby wziąć ślub to coraz mniej mi się to podoba... :(
jakby to nie był obowiązek to byśmy tu o tym nie pisały :)

dzwoniłam do Pani z Kacka przez telefon zrobiła na mnie dobre wrazenie bardzo miło mi sie rozmawiało, a terminy ma np,. na przyszły tydzień

Dziewczyny, a czy to w ogóle jest jekiś obowiązek uczęszczania na to poradnictwo?? Jakoś szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie dyskusji na temat wyższości metod naturalnych nad innymi...
my bylismy na Suchaninie - par. p.w. sw. Maksymiliana Kolbe - i pani wydawala mi sie calkiem w porzadku. A poszlismy zupelnie "z ulicy", bez zadnego umawiania sie! Wprawdzie bylo to dopiero pierwsze spotkanie, ale ta pani sama zaznaczyla, ze jesli w ogole uda jej sie zachecic nas zebysmy chociaz przedyskutowali miedzy soba sens naturalnego planowania rodziny to i tak bedzie dobrze;) Ja z gory nastawilam sie, ze beda cos nam na sile "wciskac", wiec naprawde bylam milo rozczarowana
nom:)) ja mialam w czw ten co byl a teraz mam jakos po 15 maja i ostatnie 31 maja..

tylko trzeba się spieszyc bo z tego co wiem to miedzy 1 a drugim poradnictwem czeka sie niby miesiac zeby miesiac robic wykresy :))) to w niektorych miejscach oczywiscie

thx;)

Bez znaczenia.
dziewczyny, czy jest jakaś kolejność typu: najpierw nauki potem poradnictwo, czy to jest bez znaczenia???

oj dzieki za wypowiedzi, zgubiłam wątek dlatego dziś odpisuje :) jutro zadzwonię do Pani z Kacka skoro na Morenie terminy na 25 maj i póxniej

Mój Narzeczony jest z Elbląga więc trudno jest nam się zgrać :(

Dzwonilam do Pani z Moreny...niestety ma terminy dopiero na 25 maj...:( Nie wiecie jak Pani z Kacka? Ja pracuję poza Trójmiastem i zjeżdzam do Gdańska dopiero na weekendy dlatego jedynym wyjściem są dla mnie nauki w sobotę. Czy znacie miejsce i namiary gdzie takie się odbywają i są terminy na początku maja??? Pozdrawiam
nie- na zaspie..

do Kasi,Ilci, Alosy, Aniak:

namiary na babeczkę z Kacka/u (nie wiem jak się to odmienia;)!!)

Pani Ewa Wielgus
tel. 502 530 606

i małe sprostowanie - dwa spotkania jednak były :))) ale bezbolesne :))

amsta bylas w NSJ we Wrzeszczu?
Kasiu - moi znajomi jutro się pobierają - byli tam i babeczka zapytała czy zamierzają stosować metody naturalne - powiedzieli, że, więc ona na to, że ona ich przekonywać nie będzie - i tyle. po jednym spotkanku mieli kwit. :)

Ja ma prawie problem z głowy ponieważ moja sąsiadka i jednocześnie kuzynka mojego narzeczonego pracuje w poradni rodzinnej. Nauki więc już przeszłam :D teraz tylko pytanie, czy będzie mogła mi poświadczyć, bo chwilowo jest "w stanie spoczynku" ze względu na swoje dzieciątko. Pracowała w Gdyni przy parafi A. Boboli, więc jak powróci z macierzyńskiego, to za jej zgodą zamieszczę jej dane na forum.

A swoją drogą to dziwczyny w tej metodzie naturalnej nie ma nic złego, bo nie ma służyć tylko zapobieganiu ciąży, ale jest bardzo przydatna, jeśli planujecie zajść w ciążę. A to czy się przekonacie do tej metody, zależy w dużej mierze od sposobu przekazania wiedzy przez tą kobietę z poradni.