Widok

gdzie poród w wodzie i gdzie cc ?

1. gdzie na pomorzu maja sale przystosowane do porodu w wodzie? (znalazlam Puck)

2. i gdzie nie patrzą nieprzychylnie na cc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tokio moja córka zrobiła fikołka kilka dni przed wyznaczonym terminem porodu więc jeszcze nie wszystko przesądzone, ponoć fikołkowi może pomóc masowanie brzuszka :)) powodzenia.
pamiętam ze szkoły rodzenia, jak położna opowiadała, że nawet podczas porodu zdażają się fikołki ;-) Trzymam kciuki!
nic mi o tym nie wiadomo ... Fiutowski dał jej 2 tygodnie na przekręcenie (które już minęły) no i powiedział, że w pierwszej ciąży to juz raczej nie mam co liczyć na foikołka :/ ale zdażają się sytuacje, że nawet i dzień przed się przekręci, więc nie trace nadzieji, ale o wprzekręcaniu dziecka nie słyszałam nigdy ...

nastawiam się więc na CC, no i wtedy na 100% Zasa, od razu ze skierowaniem na CC pojade, bo nie zamierzam męczyć i siebie i dziecka kilka godzin zanim łaskawie uznają, że jednak sie naturalnie nei da.
papilio1@op.pl
Cesarskie cięcie to operacja i nie powinno się jej wykonywać na życzenie. Myślcie, kobiety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tokio! A nie beda ci malenstwa probowac obracac??? Slyszalam,ze to nieprzyjemne, ale potem porod lzejszy przeciez...
tak, Zaspa "słynie" z tego, że robią cesarki jak leci .... nie na życzenie oczywiście, tylko że nie zmuszają do naturalnego rodzenia jeśli jest nawet małe przeciwskazanie (w przeciwieństwie do wojewódzkiego, gdzie nawet 4 kilowe dzieci rodzi sie pośladkowo, a dopiero jak sie po kilku godzinach okaże że się nie da, to dopiero tną)

dlatego nawet nie biore pod uwage wojewódzkiego jeśli moja cócia się jednak nie przekręci (a na tym etapie ciązy to już marne szanse)
papilio1@op.pl
wojewódzki raczej słynie z naturalnych porodów, ale za to możesz w wodzie. Cesartki też oczywiście robią, ale nie na życzenie.
na zaspie jest wanna, tam też w razie konieczności bez zwlekania robią cc.
w wojewodzkim jest jedna sala przystosowana do porodu w wodzie.

pozdr!
na Zaspie w Szpitalu chyba też jest wanna. Co do cc też jestem na etapie szukania szpitala dla siebie.