Widok

gdzie wesele?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Sluchajcie
wlasnie zastanawiamy sie z moja przyszla malzonka nad lokalizacja wesela
moze poradzicie nam cos?
slub w rumi wiec stad bedzie dojazd
wstepnie baaarrrrrdzo spodobala nam sie propozycja w palacu w sasinie ale rodzice dukaja ze jest troche za daleko, moze znacie cos blizej w podobnym stylu? wesele na okolo 90 osob

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na tej stronie znajdziesz trochę fotek różnych lokali http://www.filmart.pl/Galerie.htm
Witam.
Też jestem z Rumi. Ja osobiscie zarezerwowałam Dworek w Ciechocinie (Reda), ale w okolicach jest dużo ciekawych miejsc na wesela. Nieco bliżej niż Sasino jest Zamek w Krokowej, koło Pucka jest Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Pałac Bewlo (na trasie do Pucka), gdzies niedaleko tego pałacu jest Dworek Antoniego czy coś takiego, ale tam nie byłam. Poza tym w samej Rumi jest Falco, Faltom, Tequila, ale pewnie interesują Was bardziej ciekawe miejsca. A może Zochlina, lub Jaga.
W trójmiescie też na pewno byscie znaleźli coś interesujacego. Musicie trochę poczytać poprzednie wątki o podobnej tematyce. Na pewno coś znajdziecie.
Powodzenia. Pozdrawiam

Witam,
thx za odpowiedz...:-)

Dworek w ciechocinie faktycznie - ladny ale za malo miejsca, nie odpowiada nam to ze sala "biesiadna" na pietrze a tance na parterze.
zamek w krokowe owszem ladny i blizej ale strasznie drogo.... rzucewo zupelna pomylka mozna miec wlasny alkohol ale dwa pierwsze kieliszki dla kazdego trzeba wziac od nich za 14 (!!!!!!) zl za szt wiec tak jakby do kazdego goscia zaproszonego trzeba tak naprawde doliczyc 30 zl (bez sensu!!!)
Below - bylismy - za mala sala i tez tance gdzie indziej niz sie siedzi, a tak poza tym to bardzo urokliwe miejsce
Jaga - bylismy tam nie raz ale na piwie i wydaje im sie ze wesele byloby fajne ale chcemy cos bardziej oryginalnego
Falco, Faltom itp jeden typ "hoteli" nie interesuje nas zabawa w hotelu.

dzieki bardzo za odpowiedz
a kiedy Twoje slubowanie?? w ciechocinie?

pozdrawiam
Do Sasina to faktycznie daleko, a może w Wejherowie w Atlanticu, jest w miescie ale lokal jest fajny.
Osobiście polecam Czardasz w Luzinie lub ich nową salę w Kębłowie za Wejherowem.
Mieliśmy w Luzinie i naprawdę nei mogę do niczego sie przyczepic, oprócz tego że z zewnątrz nie wygląda imponująco, ale za to sala jest bardzo urokliwa, jedzenia dużo i bardzo dobre, przemiła obsługa i noclegi dla gości i pokój dla państwa młodych.
Możecie obejrzec, mają swoją stronkę
Monika napisz mi adres strony Czardasza bo nie mogę znaleźć
Krokowa (zamek) wcale nie jest taki drogi. Cena wyjściowa tak, ale od czego są negocjacje.Jak się dobrze nad tym zastanowić to robiąc wesele w tym zamku można parę PLN zaoszczędzić.My robimy tam wesele i jak porównaliśmy z innymi miejscami to cena nie jest wysoka.
a tak z ciekawosci ile placicie? (jesli moge zapytac...)
i co jest w tej cenie
jak wyglada sprawa z alkoholem sokami, napojami itp... herbata , kawa..
poprawiny (?)

pozdrawiam
Tez jestem z Rumi, no i tez szukalam oryginalnego miejsca, ktore zawsze gosciom bedzie kojarzyc sie z naszym weselem..
Dlugo sie zastanawialam..od razu wykluczylam hotele ( bo na obiad w hotelu kazdy moze pojsc, poza tym przypadkowi goscie hotelowi na mojej imprezie wcale mi sie nie widza), wykluczylam tez okoliczne knajpki (jaga, tequila), bo mimo, ze wystroj moze i jest ok, ale widok na ulice i samochody, i zero zewnetrznego klimatu od razu mnie odrzucaly.. A przeciez goscie czesto wychodza, przewietrzyc sie, czy zapalic papierosa..
Szukalam, radzilam sie, dzwonilam.. Bralam pod uwage Palac w Leznie (super klimat, ale bardzo malo miejsca do tanczenia i mala sala biesiadna) i Rzucewo ( sala taneczna w sali recepcyjnej wylozona sliskimi kaflami - bzdura, ciemne pomieszczenia..odpada).
W koncu wybralismy..Miejsce zaciszne i jak najabrdziej klimatyczne.
Dwoór w Bychowie,kolo Żarnowca.. Nie jest to blisko, ale gdy tam weszlam od razu wiedzialam, że to jest to..:)
ja mam wesele w tequili i jestem strasznie z tego zadowolona- ostatnio wszyscy moi znajomi byli tam na jakims weselu i kazdy mowil ze nigdzie tak dobrze sie nie bawil i przede wszystkim nie jadl tak dobrego jedzenia jak wlasnie tam:)
do tego liczy sie tez fakt ze kelnerzy/kelnerki sa uczciwe i szybkie- nigdzie tak sprawnie nie rozdaja posilkow

bylismy w bychowie
faktycznie klimacik jest, jest tam naprawde fajowo ale....
malo miejsca na 90 osob.... i jeszcze nas "zniechecilo" to ze sala taneczna jest w drugiej sali..... a chcemy miec wszystkich gosci zawsze nawidoku.... i zeby a moze przede wszystkim zeby wszyscy goscie zawsze mieli nas na widoku, ale jesli sie robi weselisko na 50-60 osob to chyba mozna zorganizowac to wszystko w jednej sali....
pozdrawiam
i zycze powodzenia i mielej zabawy.... a kiedy to?
hej, faktycznie na początku też mialam zastrzezenia do tych dwóch osobnych sal, ale później przypomniałam sobie imprezy, kiedy zespół zagłuszał gości i jeśli ktoś chciał sobie pogadać, musiał wychodzić, albo krzyczec do siebie.. Myślę , ze dwie sale, to więcej możliwości, poza tym chciałabym ustawić pare stolików sali tanecznej, w razie gdyby ktoś chciał sobie na chwilkę przysiąść..:)

To prawda, że Bychowo jest w stanie pomieścić góra 60 osób. Nasza lista gości ta akurat coś koło 60-tki, ale pewnie pare osób się wykruszy, jak to zwykle bywa..

Wesele 13 Maja, więc jeszcze troszkę czasu.. Ale zdecydowanie wzięłam sie za sprawy organizacyjne już teraz, póki mam czas, bo jak wpadnę w tryby uczelni, to pewnie obudzę się gdzieś w okolicach sesji heh..

Pozdrawiam:)
Witam ponownie. My bierzemy slub 11 sierpnia (piątek). Nam równiez nie opdowiadały pospolite holtlarskie klimaty, a Dworek w Ciechowie nas zauroczył. Wesele będize małe bo ok 50 osób więc wszystki się będzie odbywac tylko na górnej sali. Fajnym miejscem jest tez Wróblówka w Gdańsku, tylko tam to chyba trzeba mieć dużo gości. Pozdrawiam.

Ps. www.wroblowka.pl

www.czardasz.pl
Krokowa bierze 150 od osoby ale według mnie jest za mało miejsca do tańczenia. ale różnie sa gusta,ja wiem, że moim goście lubią bawić się i wariować po parkiecie dlatego zrezygnowałam z Krokowej!
www.czardasz.pl
rzcucewo albo krokowa! zależy na ile osób!
do góry