Widok
gdzie??napoje/alkohol
1.dziewczyny moze któras ostatnio orientowała sie gdzie sa jakies fajne ceny/promocje - alkohol i napoje???
2. prosze napiszcie jak sie liczy napoje :soki,gazowane kolorowe(typu cola),woda gazowana,niegazowana na osobe?
3.oraz jak sie liczy piwo i winko na osoby?
wesele na ok 70 osob bedzie
2. prosze napiszcie jak sie liczy napoje :soki,gazowane kolorowe(typu cola),woda gazowana,niegazowana na osobe?
3.oraz jak sie liczy piwo i winko na osoby?
wesele na ok 70 osob bedzie
ja mam 70 osob jak wyzej pisałam:)i chcemy winka tylko 20 butelek (10 półwytrawnego-Carlo rossi-bo ja lubie:),i 10 winka słodkiego bo ciotki i kuzynki lubia),nie mam pojecia natomiast jak z piwem , sokami i pozostałymi napojami zimnymi:(tez słyszałam o tyc 2 l na osobe ale czy to do wódki starczy?no i my jesli chodzi o smaki to pomaranczowe,grapefruitowe i z czarnej porzeczki koniecznie(ostatnie to zamówienie młodych panów pijacych wodeczke-przyjaciół i narzeczony mój tez jest zwolennikiem czarnej porzeczki do wodki)
mhm ja poszedlem do tesco i poprosilem sprzedawczynie by zawolala kierownika dzialu alkocholi,pani podeszla do mnie i zapytala o co chodzi, a ja odrazu ze mam wesele potrzebuje 300 butelek vodki po 0,5l i na jakie z jej strony moge liczyc gratisy, na to pani powiedziala ze do kazdego 0,5l doda mi 0,5l soku ja na to , ze moze jakis wiekszy gratis bo 0,5lvodki do 0,5l napoju to mi sie goscie spija szybko:), na to rozesmiana pani mowi ze ok da mi 1l soku wiec sie zgodzilem , tak wiec mozna tez tak zalatwic :)
ale mysle ze w kazdym supermarkecie mozna jeszcze lepiej sie wynegocjowac, wiec probowac i dzielic sie z negocjacami na forum
Pozdrawiam
ale mysle ze w kazdym supermarkecie mozna jeszcze lepiej sie wynegocjowac, wiec probowac i dzielic sie z negocjacami na forum
Pozdrawiam