Widok

godzina

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę koleżanki o pomoc, to napewno błacha sprawa ale nie mogę się zdecydować!
Ślub mamy w piątek i nie możemy się zdecydować na jego godzinę, już 3 raz zmieniamy u ksiedza!
Bo z jednej strony lepiej później bo to piątek ludzie pracują więc łatwiej się wyrobią na 18 (tak samo goscie jak i ci zawiadomieni)
Ale z drugiej strony, jak na 18 to zanim msza, życzenia, dojazd (choć mamy blisko z kościoła do sali) to wesele sie zacznie ok 20, więc nie wiem czy nie za późno i czy nie będzie za krótko trwało bo orkiestra gra tylko do 3 max 4. więc może 17.?
Napiszcie proszę co sądzicie?
A może są na forum osoby, które mają sluby w piatek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje moje koleżanki za liczne porady
u mnie też jest msza planowa na 18, ale mam dobre układy z proboszczem i powiedział ze może być na 18. Tylko będą gapie, ale ponieważ to mała parafia to przychodzi na 18 w tygodniu ok 15-20 osób, więc mi to nie przeszkadza!
Ja bede miec slub (cywilny) 13.00, a slub (koscielny) o 16.00 wesele przywidujemy do 5 rano mam baaaaaaaardzo roztanczona rodzinke, moj luby takze.

image

dlaczego biorac ślub kościelny bierzecie dodatkowo slub cywilny?

A do 5.00 to chyba podstawa, u nas wesele trwało do 5.00, ale goście bawili by się jeszcze śmiało ze dwie godzinki, a ja zważając na to, ze uwielbiam takie zabawy mogłabym się bawic do 5.00 następnego dnia. Nie kończcie swych wesel szybciej niż przed 5.00, pozostaje niedosyt, jezeli wesele jest udane.
My tez mamy ślub na godzine 15.00 i nie uważamy, ze jest za wcześnie!Zanim skończą się zaślubiny ;), życzenia, cwiety no i dojazd to najwcześniej będziemy na miejscu o 17.00 więc myslimy, że będzie oki!! ;))

monika1 napisał(a):

> dlaczego biorac ślub kościelny bierzecie dodatkowo slub
> cywilny

Moj kochany chcial miec slub cywilny i slub kolsielny. (tak za dawnych czasow).

image

do góry