Widok
ZKM w INTERNECIE ???!!!
Mam prośbę do osoby która jest odpowiedzialna za aktualizację rozkładu jazdy ZKM w Internecie... jeżeli już się czegoś podjeła to niech to robi dobrze... albo wcale.... Według informacji na stronie z rozkładami ZKM ostatnia aktualizacja miała miejsce 3.11. bm. - TOTALNA BZDURA!!!! Już od paru tygodni dzwoniłem do ZKM oraz pisałem e-maile pod podany adres /który niby służy do zgłaszania usterek/ i bez rezultatu... kamień w wodę....
Jak piszę - bez odpowiedzi, jak dzwoniłem to nigdy nie ma osoby kompetentnej. Nie twierdzę, że cały rozkład jest nieaktualizowany... Opieram swoje zarzuty np. na liniach 154 i 121. Na przystanku rozkład taki, w Internecie rozkład taki....
Pomysł jest jak najbardziej dobry ale ....
Przecież ktoś za tę pracę bierze forsę... Tylko pytanie - za co...
Liczę, że w końcu ktoś się tym zainteresuje i dopilnuje tej wydawałoby się błachej sprawy...
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!!!!
Jak piszę - bez odpowiedzi, jak dzwoniłem to nigdy nie ma osoby kompetentnej. Nie twierdzę, że cały rozkład jest nieaktualizowany... Opieram swoje zarzuty np. na liniach 154 i 121. Na przystanku rozkład taki, w Internecie rozkład taki....
Pomysł jest jak najbardziej dobry ale ....
Przecież ktoś za tę pracę bierze forsę... Tylko pytanie - za co...
Liczę, że w końcu ktoś się tym zainteresuje i dopilnuje tej wydawałoby się błachej sprawy...
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!!!!
Rozkład ZKM
Wywołany do odpowiedzi informuję:
Rozkład jazdy w internecie na stronach trojmiasto.pl jest aktualizowany na podstawie danych (plików) przesyłanych przez ZKM. Przyznaję, że żadne nieścisłości nie powinny istnieć - ale czasami występują.
Naprawdę zapanowanie nad wszystkim, szczególnie teraz kiedy jest tyle remontów dróg jest dość trudne (ale oczywiście nie niemożliwe).
Dziekujemy za uwagi - postaramy się jak najszybciej sprawdzić nieścisłości.
P.S. Za udostępnienie rozkładu jazdy ZKM w Serwisie trojmiasto.pl nikt nie bierze żadnych pieniędzy !!!
Pozdrawiam
Rozkład jazdy w internecie na stronach trojmiasto.pl jest aktualizowany na podstawie danych (plików) przesyłanych przez ZKM. Przyznaję, że żadne nieścisłości nie powinny istnieć - ale czasami występują.
Naprawdę zapanowanie nad wszystkim, szczególnie teraz kiedy jest tyle remontów dróg jest dość trudne (ale oczywiście nie niemożliwe).
Dziekujemy za uwagi - postaramy się jak najszybciej sprawdzić nieścisłości.
P.S. Za udostępnienie rozkładu jazdy ZKM w Serwisie trojmiasto.pl nikt nie bierze żadnych pieniędzy !!!
Pozdrawiam
Panie Michale - dziękuję /ZKM/
Wielkie dzięki, że ktoś w końcu mi odpowiedział....
Panie Michale, cieszę się, że przynajmniej zgadza się Pan ze mną w tym, że jak się za coś wzieło to trzeba przy tym chodzić i dbać o to...
Co do nieścisłości w rozkładzie .... one już były naprawdę dosyć dawno temu.... Najbardziej wkurzało mnie to, że nie otrzymywałem żadnych odp. na moje listy i telefony.
No ale co bylo to było... Liczę, że w końcu pojawi się naprawdę zaktualizowany rozkład...
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
Co do pieniędzy - przepraszam...
Ps.
Nie wiem jak linia 121 ale na linii 154 nie było od dłuzszego czasu żadnych zmian w rozkładzie związanych z robotami...
Z poważaniem,
Panie Michale, cieszę się, że przynajmniej zgadza się Pan ze mną w tym, że jak się za coś wzieło to trzeba przy tym chodzić i dbać o to...
Co do nieścisłości w rozkładzie .... one już były naprawdę dosyć dawno temu.... Najbardziej wkurzało mnie to, że nie otrzymywałem żadnych odp. na moje listy i telefony.
No ale co bylo to było... Liczę, że w końcu pojawi się naprawdę zaktualizowany rozkład...
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
Co do pieniędzy - przepraszam...
Ps.
Nie wiem jak linia 121 ale na linii 154 nie było od dłuzszego czasu żadnych zmian w rozkładzie związanych z robotami...
Z poważaniem,
Mini sonda;)))....
Ostatnio uslyszalam od 20 letniego kolegi, ze "dorosli" nie pilnuja sie jednego, glebszego zwiazku...gra na wiele frontow jest na porzadku dziennym, akceptowana i popierana.... Czy Wy tez propagujecie taka forme zwiazku (ciezko nazwac mi to miloscia)? Czy waszym zdniem takie postepowanie ma przyszlosc.. jest uczicwe...moralne???
Z pozdrowieniami:)
Z pozdrowieniami:)
Dorosli
Np. moja matka uwaza ze co w pracy to w pracy i zwiazkow pozadomowych nie "przynosi" sie do domu, troche to dziwne ze moj ojciec sie jeszcze nie polapal ale pewnie ma powody aby ufac.
Wlasnie zaufanie jest najwazniejsze i bez zaufania nie wyobrazam sobie zwiazku czy to malzenskiego czy przedmalzenskiego..... jak ktos zawodzi zaufanie to praktycznie juz jest koniec.
Jak dla mnie to sytuacja opisywania przez ciebie jest nie do pomyslenia !!!
Wlasnie zaufanie jest najwazniejsze i bez zaufania nie wyobrazam sobie zwiazku czy to malzenskiego czy przedmalzenskiego..... jak ktos zawodzi zaufanie to praktycznie juz jest koniec.
Jak dla mnie to sytuacja opisywania przez ciebie jest nie do pomyslenia !!!
Niebezpieczne Związki
cos mi sie wydaje ze ktos tu zapomnial o idei malzenstwa
jesli chcesz byc wolny jak ptak to po co ci zona/maz???
zwiazek? jesli nie sa "zwiazani" to zawsze uleca
mimo iz ludzie to nie ptaki a jednak latac potrafia
"bo najwazniejsze w zyciu jest sobie polatac"
taki byl moral filmu ktory ostatnio ogladalem razem z 7sk gdzies w jakiejs szkole nr XV
w kazdym razie jesli ten 20 letni kolega uwaza ze jego matka puscza sie z kazdym napotkanym facetem to ja mu szczerze wspolczuje
jesli chcesz byc wolny jak ptak to po co ci zona/maz???
zwiazek? jesli nie sa "zwiazani" to zawsze uleca
mimo iz ludzie to nie ptaki a jednak latac potrafia
"bo najwazniejsze w zyciu jest sobie polatac"
taki byl moral filmu ktory ostatnio ogladalem razem z 7sk gdzies w jakiejs szkole nr XV
w kazdym razie jesli ten 20 letni kolega uwaza ze jego matka puscza sie z kazdym napotkanym facetem to ja mu szczerze wspolczuje
Pratchett
-nie zrozumieliscie-odparl zmeczonym glosem jezdziec-boje sie was tak bardzo, ze kregoslup mam jak z galarety. Ale w tej chwili cierpie na przedawkowanie grozy. Kiedy mi to minie, znajde czas aby sie was porzadnie przestraszyc.
Rincewind - Kolor Magii - Świat Dysku -Terry Pratchett
NOBLA DLA TEGO PISARZA
Rincewind - Kolor Magii - Świat Dysku -Terry Pratchett
NOBLA DLA TEGO PISARZA
LUDZIE......
.... mam pytanie czy myslicie ze smierc jest dobrym lekarstwem na taka chorobe jak zycie?
Często się nad tym zastanawiam i w sumie nie wiem. Z jednej strony razem z jej nadejsciem
skoncza się nasze ziemskie problemy i klopoty ale skad wiedziec ze to co czeka nas po smierci nie jest gorsze? Niby jestem praktykujaca katoliczka ale zawsze sa pewne nie jasnosci. Co o tym sadzicie?
Często się nad tym zastanawiam i w sumie nie wiem. Z jednej strony razem z jej nadejsciem
skoncza się nasze ziemskie problemy i klopoty ale skad wiedziec ze to co czeka nas po smierci nie jest gorsze? Niby jestem praktykujaca katoliczka ale zawsze sa pewne nie jasnosci. Co o tym sadzicie?
Cytat z Pratchett'a ku udowodnieniu tezy o przyznaniu temu autorowi nagrody Nobla.
"Całe zycie jest jak oglądanie migawki (...) Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o 10 min. spóźniony i nikt nie chce mu powiedzieć o co chodzi, więc sam musi się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja żeby zostać na drugi pokaz."
Frag. z "Ruchomych obrazków"
Frag. z "Ruchomych obrazków"
Multikino we Wrzeszczu.
W Gdyni budynek Multikina pełni wielorakie funkcje. Można wyskoczyć na tańce , czy posłuchanie dobrej muzyki przy lampce wina . We Wrzeszczu są tyko sale kinowe .W Gdańsku nadal brakuje centrum rozrywowego ,gdzie można w sposób niezobowiązujący spędzić przyjemnie i wesoło czas.
TROCHĘ UŚMIECHU!!!
Przez ostatnich kilka dni smutek zapanował w naszym HP. Czy to aby jesienna aura taką szarość nam zafundowała? Uśmiechnijcie się, przecież życie jest tak fantastycznym darem, że za sam fakt iż żyjemy, powinniśmy być wdzięczni naszym protoplastom. Wszyscy mamy mniejsze lub większe zmartwienia, ale przecież i tak w końcu dla każdego zaświeci słońce - i nie ważne, czy będzie świeciło tylko sekunę, czy też dłużej...
co za pala*t robi ograniczenia do 50 km/h?????
no własnie - co za palant?????
weźmy taki Trakt św. Wojciecha - co kilometr znak ogrnaiczenia do 50 km/h. Czy trakt św. Wojciecha o godz. np. 22:00 tez wymaga takiego znaku???? Zresztą jechac tam 50 na godiznę to znaczy tamować ruch!!!!
niech ktoś się zastanoiw nad głupotą takich rozwiązań!!!
jechałem tam 50-tką wieczorem i żywej duszy nie widziałem....
ech! co za miasto...
weźmy taki Trakt św. Wojciecha - co kilometr znak ogrnaiczenia do 50 km/h. Czy trakt św. Wojciecha o godz. np. 22:00 tez wymaga takiego znaku???? Zresztą jechac tam 50 na godiznę to znaczy tamować ruch!!!!
niech ktoś się zastanoiw nad głupotą takich rozwiązań!!!
jechałem tam 50-tką wieczorem i żywej duszy nie widziałem....
ech! co za miasto...
Zwiazki
Plagiat, 7SK, Garadiel i do kogo to jeszcze moze dotyczyc.
A ja wam mowie, ze mozna byc w zwiazku, bedac jednoczesnie WOLNYM. Jesli kogos szczerze, prawdziwie kochamy, miloscia bezinteresowna, chcemy, aby ta osoba byla od nas niezalezna, zeby mogla poradzic sobie w zyciu, kiedy nas zabraknie. W takim zwiazku istnieje obopolne zaufanie. Nie jest to zwiazek typu "umowa", ale kochajac dajemy siebie drugiej osobie nie oczekujac niczego w zamian. I tak zostanie nam to po tysiackroc wynagrodzone. Bo szczescie jest taka dziwna jakoscia, ze kiedy sie je dzieli, jest pomnozone...
A ja wam mowie, ze mozna byc w zwiazku, bedac jednoczesnie WOLNYM. Jesli kogos szczerze, prawdziwie kochamy, miloscia bezinteresowna, chcemy, aby ta osoba byla od nas niezalezna, zeby mogla poradzic sobie w zyciu, kiedy nas zabraknie. W takim zwiazku istnieje obopolne zaufanie. Nie jest to zwiazek typu "umowa", ale kochajac dajemy siebie drugiej osobie nie oczekujac niczego w zamian. I tak zostanie nam to po tysiackroc wynagrodzone. Bo szczescie jest taka dziwna jakoscia, ze kiedy sie je dzieli, jest pomnozone...
www.datem.com.pl
Jeśli jesteś samotny, szukasz partnera na stałe lub po prostu chcesz miło spędzić czas z drugą osobą, to nie mogłeś trafić lepiej. Znajdziesz tu mnóstwo osób podobnych do Ciebie, szukających przyjaźni, miłości, trwałych związków lub dobrej zabawy. Nie zwlekaj, wyjdź naprzeciw losowi, i tak jak inni użytkownicy naszego serwisu zamieść swoją ofertę. Na pewno ktoś już na Ciebie czeka...
Romeo i Julia
zgrana para byli
swietny zywot wiedli
osobno
a gdy sie spotkali
wielka rozpacz nastala
romeo zginal gdy julia spala
julia umarla widzac martwego romea
jaki z tego moral?
nie kochaj bo wiara
w milosc zamieni zywot twoj
w kamien
ujednolici ci cierpienia
i zamknie oczy na poznanie
swiata
otaczajacego cie
przynajmniej na rok
i dwa miesiace
pozniej zaczniesz zyc ponownie
ale czy lepiej czy gorzej
to juz sprawa dyskusyjna
albowiem mnie
to sie jeszcze nie udalo
swietny zywot wiedli
osobno
a gdy sie spotkali
wielka rozpacz nastala
romeo zginal gdy julia spala
julia umarla widzac martwego romea
jaki z tego moral?
nie kochaj bo wiara
w milosc zamieni zywot twoj
w kamien
ujednolici ci cierpienia
i zamknie oczy na poznanie
swiata
otaczajacego cie
przynajmniej na rok
i dwa miesiace
pozniej zaczniesz zyc ponownie
ale czy lepiej czy gorzej
to juz sprawa dyskusyjna
albowiem mnie
to sie jeszcze nie udalo
Plagiat
To, ze Tobie sie to nie udalo, nie oznacza, ze innym tez nie. Co ty za glupoty wypisujesz, ze milosc zamienia zycie w kamien, ujednolica cierpienia i zamyka oczy na swiat ??? Chyba nie o prawdziwej milosci piszesz, tylko o jakiejs jej namiastce, moze o tym co przezyles i wydawalo Ci sie tylko, ze to to.... Nio, ale ty jestes jeszcze malenstwo, ktore dopiero zaczyna sie uczyc chodzic... W kazdym razie calkowicie sie z Toba nie zgadzam.
AAA Dwukwiat
zgubil sie wiedzial to dobrze. albo budowla byla o wiele wieksza, niz na to wyglada, albo - chociaz nie napotkal zadnych schodow - trafil do jakiegos rozleglego podziemia. albo, co zaczynal teraz podejrzewac, wewnetrzne wymiary budynku zaprzeczaly podstawowej zasadzie architektonicznej, przewyzszajac wymiary zewnetrzne. i skad te dziwaczne lampy? osmioscienne krysztaly, osadzone w rownych odstepach na scianach i suficie, saczyly nieprzyjemny blask i nie tyle rozswietlaly, co podkreslaly ciemnosc.
A ten co wykonal plaskorzezby na scianach, za duzo pil. i to przez cale lata, pomyslal ze wspolczuciem Dwukwiat.
Terry Pratchett "Kolor Magii"
NOBLA DLA TEGO PISARZA
A ten co wykonal plaskorzezby na scianach, za duzo pil. i to przez cale lata, pomyslal ze wspolczuciem Dwukwiat.
Terry Pratchett "Kolor Magii"
NOBLA DLA TEGO PISARZA